207 Flares 207 Flares ×

Min marcipankage med kirsebærskum er en flot lille lyserød sag, som er lidt tøset. Der er nu ikke noget tøset over kagen ud over farven. Saftig og luftig marcipanbund med masser af vanilje – toppet med dejlig cremet skum tilsat syltede kirsebær – fyldig mørk chokolade på toppen og pyntet med kirsebærpulver.

Den appetitlige kage kan gøre de fleste lækkersultne og overbevise selv den mest barske håndværker om, at kager er andet end spandauer og kanelsnegle.

Marcipankage med kirsebærskum

Marcipankage (15 stk.)
100 g smør
100 g sukker
Korn fra en vaniljestang
2 æg str. M/L
250 g marcipan
50 g hvedemel

Kirsebærskum
80 g sukker
25 g glukosesirup
1,5 spsk. vand
1,5 pasteuriseret æggehvide
1 spsk. sukker
100 g syltede kirsebær

Tænd ovnen på 180ºC. Pisk smør, sukker og vaniljekorn godt sammen. Tilsæt et æg ad gangen, og pisk godt, indtil det er en luftig masse. Riv marcipanen på den grove side af rivejernet, og pisk den sammen med æggemassen. Tilsæt hvedemel, og rør det godt sammen til en ensartet masse.

Smør en springform (22-24 cm) med smør eller olie, og fordel dejen i formen. Bag kagen midt i ovnen, indtil den er fast og gylden – den skal bages ca. 25-30 minutter. Lad kagen afkøle i springformen. Udstik små cirkler af kagen ved at bruge en rund udstiksform med en diameter på 5 cm.

Kom sukker, glukosesirup og vand i en tykbundet gryde, og kog det til en sirup. Siruppen er færdig, når den har en temperatur på 115 grader.

Pisk æggehvide og en spiseske sukker sammen, indtil æggehviden er næsten stiv. Hæld den varme sirup langsomt ned i æggehviden i en tynd stråle under piskning. Fortsæt med at piske i ca. 10 minutter. Mos de syltede kirsebær, og vend dem forsigtigt i skummet.

Fyld kirsebærskummet i en engangssprøjtepose, og sprøjt det på de små marcipanbunde. Pynt kagerne med mørk smeltet chokolade og kirsebærpulver. Opbevar kagerne på køl i en tætsluttende beholder, indtil de skal serveres.

Marcipankage med kirsebærskum

207 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 207 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 207 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset