18 Flares 18 Flares ×

Jeg har allerede brugt nogle af de tilsendte produkter fra Urtekram til en skøn æblekage, så nu må jeg hellere “spise brød til”, inden det bliver for sødt – men lakrids kan jeg ikke undvære 🙂

Det blev til et flot rundt, luftigt og svampet madbrød fyldt med aromatiske soltørrede tomater og en rigelig mængde af skøn frisk mozzarella. Brødet blev drysset med saltflager og rålakridspulver. Melet var nemt at arbejde med og gav et dejligt brød – (jeg er ret vild med de flotte farver på emballagen).

Madbrød med mozzarella, soltørrede tomater og lakrids

Jeg var lidt overrasket over rålakridspulveret. Urtekram skrev godt nok, at det var naturligt sødt, og det var det også i starten. Hvis man spiser en smule af rålakridspulveret rent, smager det først ret sødt (lidt ligesom det “lakrids-snus”, man spiste som barn), men så kommer der en fyldig eftersmag af rålakrids. Det er lidt specielt, men helt sikkert spændende at arbejde med.

Lakridssmagen fungerer fint sammen med saltflagerne og den sprøde skorpe på brødet, og når man kommer ind til brødets bløde kerne, der er fyldt med mozzarellaost og dejlig tomatsmag, så bliver man helt glad. Spis eventuelt brødet med et stykke lufttørret skinke og et glas rødvin.

Opskrift

Dej
2,75 dl lunkent vand
20 g gær
10 g fint salt
1 spsk. dansk honning
3 spsk. olivenolie
150 g Urtekram durumhvedemel
250-300 g Urtekram sigtet speltmel
3 tsk. Urtekram rålakridspulver

Fyld
250 g frisk mozzarella
140 g soltørrede tomater
½ tsk. Urtekram rålakridspulver
Lidt friskkværnet peber

Madbrød med mozzarella, soltørrede tomater og lakrids

Hæld lunkent vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt fint salt, honning, olivenolie, durumhvedemel og det meste af speltmelet, og ælt dejen godt sammen i ca. 10 minutter. Tilsæt eventuelt lidt mere speltmel, hvis dejen er alt for klistret. Stil dejen et lunt sted, og lad den hæve tildækket i 1,5 time.

Rul dejen ud til en rektangel på et meldrysset bord. Skær mozzarella og soltørrede tomater i mindre stykker. Fordel herefter mozzarella, soltørrede tomater, lakridspulver og friskkværnet peber på dejstykket. Rul forsigtigt dejen sammen på den lange side som til en roulade. Fold dejen sammen til en spiralformet cirkel. Efterhæv den på en bageplade i ca. 30 minutter. Pensl den med olivenolie, og drys herefter lidt saltflager og rålakridspulver på brødet. Bag brødet midt i ovnen ved 200°C i 25-30 minutter. Afkøl brødet på en rist.

Madbrød med mozzarella, soltørrede tomater og lakrids

18 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 18 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 18 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset