10 Flares 10 Flares ×

Jeg holder meget af at spise mandler som en sund snack, de knaser og smager dejligt – men man kan også pifte dem lidt op. Indrømmet, resultatet er ikke ligefrem det sundeste i hele verden, men spiser man med måde, går det nok. Mine limemandler med hvid chokolade og kokos er ret nemme at lave. Mandlerne er kogt i limesaft, ristet i ovnen og blandet med chokolade, kokos og limeskal. Resultatet er en skøn mandel med en frisk, syrlig smag af lime, der brydes af sødmen fra kokos og den cremede runde smag fra den hvide chokolade.

Limemandler med hvid chokolade og kokos

Opskrift
200 g mandler
1,5 dl vand
0,5 dl limesaft (det svarer til saften af 2 limefrugter)
200 g hvid chokolade
25 g kokosmel
Skal af 2 limefrugter

Tænd ovnen på 160°C grader. Vask limefrugterne. Riv skallen fra frugterne fint på et rivejern, og pres saften ud af dem. Kom vand, limesaft og mandler i en pande. Lad det koge ved høj varme. Rør jævnligt i panden, indtil alt væske er fordampet.

Hæld mandlerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem midt i ovnen, indtil mandlerne er sprøde. Det tager ca. 20 minutter (men husk at holde godt øje med dem). Tag dem ud af ovnen, og lad dem afkøle.

Bræk den hvide chokolade i mindre stykker, og smelt den i en varmefast skål over et vandbad. Tilsæt kokosmel og limeskal til den smeltede chokolade, og bland det godt sammen. Tilsæt de afkølede mandler, og vend dem godt rundt i chokoladen. Hæld mandlerne ud på et stykke bagepapir, og spred dem jævnt ud, så de ikke klistrer sammen. Skil dem eventuelt ad med en gaffel. Lad chokoladen stivne. Kom de færdige mandler i en tætsluttende beholder.

Limemandler med hvid chokolade og kokos

10 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 10 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 10 Flares ×