24 Flares 24 Flares ×

Pandekager smager rigtig dejligt – specielt hvis de er tynde, luftige og fyldt med noget lækkert. Det er næsten for oplagt at lave pandekager fyldt med hjemmelavet jordbærmarmelade – nej der skal lakrids til – men jeg har ikke glemt de gode jordbær 🙂

Lækre luftige pandekager med lakridspulver rullet om en delikat lakridscreme. For at tilføje et friskt element til den dejlige lakrids har jeg plukket nogle små fine jordbær i haven og marineret dem i en sirup tilføjet vanilje, appelsinskal, appelsinsaft og en smule lakridspulver. En dejlig let sommerdessert som smager skønt!

Lakridspandekager med lakridscreme og marinerede jordbær

Lakridspandekager (5 stk.)
120 g hvedemel
2 spsk. sukker
2 tsk. Johan Bülow Fine Liquorice Powder
0,5 tsk. Johan Bülow Raw Liquorice Powder
Korn fra en vaniljestang
2 æg str. M/L
50 g smeltet smør
2 dl mælk

Lakridscreme
1,25 dl piskefløde
65 g hvid chokolade
1 blad husblas
1 spsk. Johan Bülow Salty Liquorice Syrup
0,5 tsk. Johan Bülow Raw Liquorice Powder

Marinerede jordbær
200 g jordbær
2 spsk. glukosesirup
2 spsk. mørk sirup
Korn fra en halv vaniljestang
0,5 tsk. Johan Bülow Raw Liquorice Powder
0,5 tsk. appelsinskal
1 spsk. appelsinsaft

Kom hvedemel, sukker, lakridspulver og korn fra en vaniljestang i en skål, og bland det godt sammen. Tilsæt æg, og pisk godt. Tilsæt dernæst smeltet smør, og pisk det godt sammen. Hæld mælk i dejen, og bland det sammen til en ensartet dej.

Smelt lidt smør på en pande, og hæld pandekagedejen på. Sørg for, at dejen dækker hele panden i et tyndt lag. Steg pandekagerne ved middelhøj varme på begge sider, indtil de er gyldenbrune.

Læg husblassen i koldt vand ca. 10 minutter. Kom piskefløden i en lille gryde, og varm den i 3-4 minutter. Tag gryden af lige inden, fløden begynder at koge. Hæld den varme fløde over den hakkede chokolade, og rør det godt sammen, indtil chokoladen er rørt jævn ud i fløden. Vrid den udblødte husblas fri for vand, og smelt den sammen med chokoladeblandingen. Tilsæt lakridssirup og lakridspulver til cremen, og rør det godt sammen. Stil cremen i køleskabet 3-4 timer eller gerne til næste dag.

Skyl og rengør jordbærrene. Kom glukosesirup, mørk sirup, korn fra en halv vaniljestang, lakridspulver, appelsinsaft og -skal i en skål, og bland det godt sammen. Smag til, og tilsæt eventuelt lidt mere lakridspulver og appelsinsaft. Tilsæt jordbærrene, og vend dem forsigtigt rundt i marinaden.

Pisk den afkølede creme godt igennem et par minutter. Smør et tyndt lag af cremen på pandekagerne med en kniv, så den dækker hele pandekagen. Rul forsigtigt pandekagerne sammen. Skær eventuelt pandekagerne i mindre stykker. Opbevar pandekagerne i en tætsluttende beholder i køleskabet indtil servering. Server pandekagerne med marinerede jordbær og et glas mousserende vin. Kom eventuelt pandekagerne i fryseren, så du har en nem gæstedessert.

Lakridspandekager med lakridscreme og marinerede jordbær

Lakridspandekager med lakridscreme og marinerede jordbær

24 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 24 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 24 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset