Marengs er noget af det bedste, jeg ved. Det er sjovt at arbejde med, og det giver utroligt mange muligheder både med smag, tekstur og ikke mindst udseende. Man kan lave sprøde lakridsmarengs-sticks eller små runde marengskager med drys af nødder og lakrids . En klassisk pavlova med masser af flotte bær eller hvad med en smuk lille tærte med ananas og lakridsmarengs.
Jeg må hellere stoppe, inden jeg går helt i selvsving – og det var endda kun nogle af ideerne med bagt marengs – jeg kunne fortsætte med alle de muligheder “ikke bagt” marengs giver – ok så en enkelt, da min favorit lige for tiden er en tærte med lakridsmazarin, jordbær og lakridsmarengs.
Tilbage på sporet – nemlig lakridsmarengs med pebermyntecreme. Jeg har lavet nogle små søde lakridsmarengs med dejlig lakridssmag fra anis og lakridspulver. De er lagt sammen med en lækker pebermyntecreme.
Det er en rigtig lækkerbisken – lette og sprøde marengs med en let chewy midte og en creme med hvid chokolade og skøn pebermyntesmag, mums.
Jeg har tidligere arbejdet med kombinationen lakrids og pebermynte bl.a. i min lakrids- og pebermyntemousse. Jeg har godt nok sagt det før, men lad dig ikke skræmme af kombinationen med lakrids og pebermynte. Begge er smagfulde, og de smager skønt sammen. Det er frisk og anderledes – prøv det! Lav lakridsmarengs med pebermyntecreme til kagebordet, eftermiddagskaffen eller som en lille “after dinner” hapser – god fornøjelse i køkkenet!
Opskrift (ca. 40 stk. usammenlagt)
Lakridsmarengs
3 pasteuriserede æggehvider
150 g sukker
0,5 tsk. eddike
1 tsk. Johan Bülow Raw Liquorice Powder
0,5 ml anisolie eller ca. 1/4 stk. stødt anis
Sort pastafarve
Pebermyntecreme
1 dl piskefløde
120 g hvid chokolade
6-12 dråber pebermynteolie
Pisk æggehviderne til fast skum, og tilsæt herefter lidt sukker ad gangen. Pisk godt i ca. 10 minutter. Tilsæt eddike, lakridspulver, anisolie/stødt anis og lidt sort pastafarve til skummet, og pisk godt.
Kom lakridsmarengsen i en engangssprøjtepose med stor stjernetyl, og sprøjt små marengskager ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Marengskagerne skal være på størrelse på en fem-krone.
Bag kagerne på den nederste rille i ovnen i 1 time ved 100°C. Sluk derefter ovnen, og sæt ovndøren på klem. Lad kagerne tørre endnu 1 time ovnen. Tag herefter kagerne ud af ovnen, og lad dem stå et par timer, inden de bliver pakket i en kagedåse.
Forbered pebermyntecremen. Bræk chokoladen i mindre stykker. Varm fløden op, til den er lige ved at nå kogepunktet. Fjern gryden fra varmen, og tilsæt chokoladen. Lad chokoladen smelte i fløden. Rør rundt, indtil det er en ensartet masse. Tilsæt nogle dråber af pebermynteolie og smag til for at tjekke, om det er nødvendigt at tilsætte mere pebermynte. Stil cremen i køleskabet minimum 4 timer eller gerne til næste dag. Pisk cremen et par minutter, til det er en tyk og luftig masse. Læg kagerne sammen to og to med et lag af pebermyntecreme imellem. Server kagerne straks.
Hej Helle.
Nu ved jeg da hvad jeg skal lave i weekenden 🙂
Kan man bruge lakrids sirup i stedet for pulver?
Fantastisk blog du har – jeg er stor fan – sikke et arbejde du ligger i den.
Vh. Camilla
Hej Camilla
Tusind tak for din søde kommentar. Man kan desværre ikke bruge lakridssirup i marengsen – så bliver massen for tynd. Det er super skønt, at du følger med på min blog. Rigtig god bagelyst i weekenden.
Mange kageglade hilsner
Helle
kan jeg bruge pebermynte cremen til fyldte chokolader? eller har du en anden opskrift til pebermynte creme til fyldte chokolader. jeg er ikke glad for pebermynte fyld der kun er med flormelis med vand/æggehvide. Tak for en meget fin blog. Lissi
Hej Lissi
Mange tak for dine rosende ord – jeg er glad for, at du følger med på bloggen! Med hensyn til en pebermyntecreme til fyldte chokolader kan du måske lave en hvid chokoladeganache tilsat pebermynteolie – det kunne helt sikkert blive lækkert! Håber mit svar kan hjælpe dig videre.
Mange hilsner
Helle