15 Flares 15 Flares ×

Marengs er noget af det bedste, jeg ved. Det er sjovt at arbejde med, og det giver utroligt mange muligheder både med smag, tekstur og ikke mindst udseende. Man kan lave sprøde lakridsmarengs-sticks eller små runde marengskager med drys af nødder og lakrids . En klassisk pavlova med masser af flotte bær eller hvad med en smuk lille tærte med ananas og lakridsmarengs.

Jeg må hellere stoppe, inden jeg går helt i selvsving – og det var endda kun nogle af ideerne med bagt marengs – jeg kunne fortsætte med alle de muligheder “ikke bagt” marengs giver – ok så en enkelt, da min favorit lige for tiden er en tærte med lakridsmazarin, jordbær og lakridsmarengs.

Tilbage på sporet – nemlig lakridsmarengs med pebermyntecreme. Jeg har lavet nogle små søde lakridsmarengs med dejlig lakridssmag fra anis og lakridspulver. De er lagt sammen med en lækker pebermyntecreme.

Lakridsmarengs med pebermyntecreme

Det er en rigtig lækkerbisken – lette og sprøde marengs med en let chewy midte og en creme med hvid chokolade og skøn pebermyntesmag, mums.

Jeg har tidligere arbejdet med kombinationen lakrids og pebermynte bl.a. i min lakrids- og pebermyntemousse. Jeg har godt nok sagt det før, men lad dig ikke skræmme af kombinationen med lakrids og pebermynte. Begge er smagfulde, og de smager skønt sammen. Det er frisk og anderledes – prøv det! Lav lakridsmarengs med pebermyntecreme til kagebordet, eftermiddagskaffen eller som en lille “after dinner” hapser – god fornøjelse i køkkenet!

 

Opskrift (ca. 40 stk. usammenlagt)

Lakridsmarengs
3 pasteuriserede æggehvider
150 g sukker
0,5 tsk. eddike
1 tsk. Johan Bülow Raw Liquorice Powder
0,5 ml anisolie eller ca. 1/4 stk. stødt anis
Sort pastafarve

Pebermyntecreme
1 dl piskefløde
120 g hvid chokolade
6-12 dråber pebermynteolie

Pisk æggehviderne til fast skum, og tilsæt herefter lidt sukker ad gangen. Pisk godt i ca. 10 minutter. Tilsæt eddike, lakridspulver, anisolie/stødt anis og lidt sort pastafarve til skummet, og pisk godt.

Kom lakridsmarengsen i en engangssprøjtepose med stor stjernetyl, og sprøjt små marengskager ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Marengskagerne skal være på størrelse på en fem-krone.

Bag kagerne på den nederste rille i ovnen i 1 time ved 100°C. Sluk derefter ovnen, og sæt ovndøren på klem. Lad kagerne tørre endnu 1 time ovnen. Tag herefter kagerne ud af ovnen, og lad dem stå et par timer, inden de bliver pakket i en kagedåse.

Forbered pebermyntecremen. Bræk chokoladen i mindre stykker. Varm fløden op, til den er lige ved at nå kogepunktet. Fjern gryden fra varmen, og tilsæt chokoladen. Lad chokoladen smelte i fløden. Rør rundt, indtil det er en ensartet masse. Tilsæt nogle dråber af pebermynteolie og smag til for at tjekke, om det er nødvendigt at tilsætte mere pebermynte. Stil cremen i køleskabet minimum 4 timer eller gerne til næste dag. Pisk cremen et par minutter, til det er en tyk og luftig masse. Læg kagerne sammen to og to med et lag af pebermyntecreme imellem. Server kagerne straks.

Lakridsmarengs med pebermyntecreme

 

 

15 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 14 StumbleUpon 0 LinkedIn 1 Buffer 0 15 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset