22 Flares 22 Flares ×

Min kirsebærlakridsfudge var ret vellykket, hvis jeg selv skal sige det. Kombinationen af lakrids med noget friskt og syrligt som kirsebær virkede rigtig godt, så det skulle afprøves i en kage.

Resultatet blev lakridskupler. En saftig valnøddebund, et lag af syrligt kirsebærmarcipanfyld, fløjsblød og lækker lakridscreme. Kagen er afsluttet med et låg af marcipan tilsat lakridspulver. Jeg har pyntet tallerkenen med lakrids- og kirsebærpulver.

Lakridskupler

Det er lidt omstændigt at lave en lakridskuppel, men helt klart arbejdet værd når man smager første bid af kagen. God fornøjelse og pøj pøj med jeres lakridskager! Jeg fik lavet 8 lakridskupler ud af nedenstående opskrift.

Valnøddebund
3 æg
80 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
80 g finthakkede valnødder
60 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
70 g mørk chokolade til pynt

Tænd ovnen på 175ºC. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig og tyk masse – der skal piskes i ca. 5 minutter. Hak valnødderne til fint mel i en foodprocessor/minihakker. Tilsæt de finthakkede valnødder, hvedemel og bagepulver til æggeblandingen, og vend dejen forsigtigt sammen med en dejskraber. Smør en springform (22-24 cm) med smør eller olie, og hæld dejen i formen. Bag kagen midt i ovnen, indtil den er fast – den skal bages ca. 13-15 minutter. Lad kagen afkøle i springformen.

Skær kagen midt over. Udstik nu den ønskede kageform ved at bruge en rund udstikkerform med en diameter på 6 cm
(eller brug kanten af et glas, som har en passende størrelse). Pensl kagebundene med smeltet chokolade, og sæt dem i fryseren i ca. 10 minutter, så chokoladen kan størkne.  Der bliver noget kage i overskud, som man kan gemme i fryseren og eventuelt bruge til hjemmelavede romkugler.
 
Marcipanovertræk
200 g marcipan
50 g flormelis
25 g flydende glukose
1 tsk. Johan Bülow Raw Liquorice Powder

Bland alle ingredienserne sammen til en ensartet masse i røremaskinen. Drys lidt flormelis på bordet, og rul marcipanen ud til en stor firkant. Pas på med ikke at rulle marcipanen for tyndt ud, så vil overfladen nemlig krakelere, når kagen samles. Sørg for, at marcipanen er til at flytte under hele udrulningen.

Jeg fordelte den firkantede marcipanmasse i min “Mohrenkopf” bageform fra Städter for at skabe kuppelformen, men man kan også fint bruge en muffinsbageform. Det er vigtigt at komme lidt flormelis i formen først, inden marcipanmassen trykkes ned i bageformen.

Lakridscreme
1 dl piskefløde
125 g mascarpone
25 g flormelis
4 tsk. Johan Bülow Sweet Liquorice Syrup
½ tsk. Johan Bülow Raw Liquorice Powder

Pisk fløden til en let skum. Tilsæt de øvrige ingredienser, og pisk det godt sammen i ca. 5 minutter. Kom lakridscremen i en sprøjtepose, og fordel den oven på marcipanmassen i bageformen. 

Kirsebærfyld
150 g syltede kirsebær
150 g revet marcipan

Hak kirsebærene groft i en foodprocessor/minihakker. Bland kirsebærmassen godt sammen med revet marcipan.
Kom massen i en sprøjtepose, og fordel den oven på lakridscremen.

Placer valnøddebundene med chokoladen mod kirsebærfyldet, og tryk med let hånd. Kom et skærebræt oven på kagebundene, og vend kagerne ud af formen. Fjern det overskydende marcipan ved at bruge en rund udstikkerform med en diameter på 7 cm (eller brug kanten af et glas, som har en passende størrelse). Opbevar kagerne i en beholder i køleskabet, indtil de skal serveres.

Lakridskupler

22 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 22 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 22 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset