60 Flares 60 Flares ×

En sjov lille lækkerbisken med popcorn og dejlig lakridskaramel. Oplagt guf til fredags-weekend-hygge foran tv’et eller når man trænger til noget lækkert. Sprøde saltede popcorn blandet med skøn sød lakridskaramel – her sørger både lakridssiruppen og lakridspulveret for den helt rigtige lakridssmag. En fantastisk kombination med noget saltet, sprødt og sødt. Skær lakridskaramelbrud med popcorn ud i firkanter eller bræk den i mindre stykker.

Lakridskaramelbrud med popcorn er en af tre opskrifter som jeg har udviklet for LAKRIDS by Johan Bülow – de bliver brugt på deres postkort – så spændende 🙂

Lakridskaramelbrud med popcorn

Opskrift (ca. 16 stk.)

Popcorn
1,5 spsk. madolie
0,5 dl majskorn
0,5 tsk. salt

Lakridskaramel
2,5 dl piskefløde
40 g smør
50 g glukosesirup
125 g sukker
50 g brun farin
2 spsk. Johan Bülow Salty Liquorice Syrup
1,5 tsk. Johan Bülow Raw Liquorice Powder

Forbered popcorn. Kom olie i en gryde, og varm det op til høj varme. Skru ned til middelvarme. Tilsæt herefter majskorn, og kom låget på. Ryst gryden med jævne mellemrum. Fjern gryden fra varmen, når majskornene holder op med at poppe. Hæld de færdige popcorn op i en skål. Drys salt på, og fjern de upoppede majskorn.

Kom piskefløde, smør, glukosesirup, sukker, brun farin, lakridssirup og lakridspulver i en tykbundet gryde. Kog det ved middelvarme i 45 minutter, og rør jævnligt i gryden, særligt de sidste 15 minutter. Massen skal tykne, blive gylden og nå en temperatur på 115° C. Hæld den færdige og meget varme karamelmasse over popcornene, og vend det hurtigt sammen. Beklæd en 18×20 cm bradepande med bagepapir, fordel massen heri og lad den afkøle et par timer, før du skærer den ud i små firkanter. Opbevares i en lufttæt beholder.

Lakridskaramelbrud med popcorn

 

60 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 60 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 60 Flares ×