565 Flares 565 Flares ×

I søndags fik jeg eksperimenteret lidt i mit køkken, og resultatet blev en super lækker lakridskaramelbar, hvis jeg selv skal sige det. Den består af en sprød lakrids-kiksebund, chewy lakridskaramel med tynde striber af mørk chokolade og et drys af rå lakridspulver.

Lakridskaramelbar

Jeg skal ikke tage mere af jeres tid med lange historier og udpenslende detaljer – det er meget bedre, at I bruger jeres tid på at lave den 🙂

Dog lidt tips:

  • Baren smager skønt af lakrids, men prøv jer frem og gå efter lige den lakridssmag, I holder af.
  • Det sværeste er karamellen – hold øje med den, og pas på, den er MEGET varm – så det er noget for voksne!
  • Det er en smagfuld bar, så skær hellere mindre barer, og spis 2 end en kæmpe bar – men det er selvfølgelig smag og behag.

Rigtig god fornøjelse!

Lakridskaramelbar

Opskrift (20 stk.)

Kiksebund
120 g smør
50 g sukker
170 g mel
5 tsk. Johan Bülow Fine Liquorice Powder
1 spsk. vand

Lakridskaramel
1,75 dl piskefløde
0,75 dl kondenseret mælk
40 g smør
50 g glukosesirup
130 g sukker
50 g brun farin
2 tsk. vaniljesukker
1 spsk. Johan Bülow Salty Liquorice Syrup
3 tsk. Johan Bülow Raw Liquorice Powder

Pynt
125 g smeltet mørk chokolade
Johan Bülow Raw Liquorice Powder

Lakridskaramelbar

Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt mel, lakridspulver og vand, og rør det til en ensartet masse. Fordel dejen i en lille bradepande (18×20 cm) foret med bagepapir. Man kan enten trykke dejen ud direkte i formen eller man kan rulle den ud. Bag den ved 175°C i ca. 20-25 minutter.

Kom fløde, kondenseret mælk, smør, glukosesirup, sukker, brun farin, vaniljesukker, lakridssirup og lakridspulver i en tykbundet gryde. Lad massen småkoge ved svag varme i 30-45 minutter, indtil massen tykner. Rør jævnligt i gryden specielt de sidste 15 minutter.

For at få den rigtige konsistens skal temperaturen være 110°C – brug et sukkertermometer til at måle temperaturen. Fordel den varme karamelmasse oven på kiksebunden i bradepanden. Stil kiksebunden med karamel et køligt sted i ca. 3 timer.

Pynt karamellen med striber af smeltet chokolade og drys lidt lakridspulver ovenpå. Lad chokoladen størkne. Skær dem ud i mundrette stykker eller i små barer. Kiksebunden er mest sprød samme dag, som den er lavet, så jeg vil helt klart anbefale at spise den samme dag eller dagen efter.

Lakridskaramelbar

 

 

565 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 565 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 565 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset