I søndags fik jeg eksperimenteret lidt i mit køkken, og resultatet blev en super lækker lakridskaramelbar, hvis jeg selv skal sige det. Den består af en sprød lakrids-kiksebund, chewy lakridskaramel med tynde striber af mørk chokolade og et drys af rå lakridspulver.
Jeg skal ikke tage mere af jeres tid med lange historier og udpenslende detaljer – det er meget bedre, at I bruger jeres tid på at lave den 🙂
Dog lidt tips:
- Baren smager skønt af lakrids, men prøv jer frem og gå efter lige den lakridssmag, I holder af.
- Det sværeste er karamellen – hold øje med den, og pas på, den er MEGET varm – så det er noget for voksne!
- Det er en smagfuld bar, så skær hellere mindre barer, og spis 2 end en kæmpe bar – men det er selvfølgelig smag og behag.
Rigtig god fornøjelse!
Opskrift (20 stk.)
Kiksebund
120 g smør
50 g sukker
170 g mel
5 tsk. Johan Bülow Fine Liquorice Powder
1 spsk. vand
Lakridskaramel
1,75 dl piskefløde
0,75 dl kondenseret mælk
40 g smør
50 g glukosesirup
130 g sukker
50 g brun farin
2 tsk. vaniljesukker
1 spsk. Johan Bülow Salty Liquorice Syrup
3 tsk. Johan Bülow Raw Liquorice Powder
Pynt
125 g smeltet mørk chokolade
Johan Bülow Raw Liquorice Powder
Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt mel, lakridspulver og vand, og rør det til en ensartet masse. Fordel dejen i en lille bradepande (18×20 cm) foret med bagepapir. Man kan enten trykke dejen ud direkte i formen eller man kan rulle den ud. Bag den ved 175°C i ca. 20-25 minutter.
Kom fløde, kondenseret mælk, smør, glukosesirup, sukker, brun farin, vaniljesukker, lakridssirup og lakridspulver i en tykbundet gryde. Lad massen småkoge ved svag varme i 30-45 minutter, indtil massen tykner. Rør jævnligt i gryden specielt de sidste 15 minutter.
For at få den rigtige konsistens skal temperaturen være 110°C – brug et sukkertermometer til at måle temperaturen. Fordel den varme karamelmasse oven på kiksebunden i bradepanden. Stil kiksebunden med karamel et køligt sted i ca. 3 timer.
Pynt karamellen med striber af smeltet chokolade og drys lidt lakridspulver ovenpå. Lad chokoladen størkne. Skær dem ud i mundrette stykker eller i små barer. Kiksebunden er mest sprød samme dag, som den er lavet, så jeg vil helt klart anbefale at spise den samme dag eller dagen efter.
MUMS! Så billedet på din Intragram-profil i foregås og har ikke kunne vente på at opskriften kom op her også. De ser såååå lækre ud, og må prøves! Så jeg takker mange gange for opskriften 😉
God aften til dig!
Hej Marie
Tusind tak for din søde kommentar. Dejligt, at du har glædet dig til opskriften – det er jeg glad for at høre. Rigtig god fornøjelse!
Mange kageglade hilsner
Helle
Hej.
De ser rigtig lækre ud, tror du at jeg kan bruge sukrin i stedet for sukker, og mandelmel eller kokosfber i stedet for hvedemel?
hilsen
Julie
Hej Julie
Mange tak for din kommentar. Jeg har desværre ingen erfaring med sukrin, så jeg tør ikke love noget. Du kan sagtens bruge mandelmel i stedet for hvedemel. Rigtig god fornøjelse!
Mange kageglade hilsner
Helle
De er de bedste karamelbar jeg nogen sinde har smagt super super lækre
Hej Lisbeth
Mange tak for din søde kommentar. Dejligt, at du er så glad for karamelbaren – det er jeg meget glad for at høre 🙂
Mange kageglade hilsner
Helle
Hejsa