Mit ynglingsslik er saltlakrids, så jeg elsker at lave mine egne opskrifter, hvor der indgår lakrids på en eller anden måde. Lav fudgen sammen med dine børn og nyd dem i decemberdagene, hvis du kan vente så længe. Jeg vil varmt anbefale fudgestykkerne som en smagsvariant til juleslikfadet!
Opskrift
1 dåse kondenseret mælk (397 g)
75 g smør
200 g sukker
2 spsk flydende glukose
150 g hvid chokolade
Sort pastafarve
3 ml anisolie
3 tsk salmiaksalt
Kom kondenseret mælk, smør, sukker og flydende glukose i en tykbundet gryde. Lad det koge ved middelvarme i 3-5 minutter eller indtil sukkeret er opløst. Lad massen koge yderligere 10-15 minutter ved høj varme. Sørg for at røre godt rundt, så massen ikke brænder på.
Når massen har fået en flot karamelfarve, er blevet tykkere og nemt slipper grydens bund, tilsættes chokolade, sort pastafarve, anisolie og salmiaksalt. Rør det godt til en ensartet masse.
Hæld den varme masse i en lille bradepande (18×20 cm) eller i en plastikbøtte foret med bagepapir. Stil det til afkøling indtil næste dag. Skær fudgen i mundrette stykker og pak dem i karamelpapir.
Ser så lækkert ud! Har du prøvet med sød lakrids?
Tusind tak, Helle. Nej, jeg har ikke eksperimenteret med sød lakrids, da jeg selv foretrækker saltet lakrids 🙂 Men du kan helt sikkert også lave en sød variant af lakridsfudgen.
Hvor køber du flydende glykose ??
Hej Heidi
Jeg køber flydende glukosesirup i supermarkeder eller på nettet. Håber det kan hjælpe dig videre.
Mange hilsner
Helle
Hvor finder du anisolie henne
Hej Wicki.
Du kan fx købe anisolie på http://www.urtegaarden.dk og på http://www.cchobby.dk
Og kan jeg bruge salmiak pulver istedet for salmiak salt
Salmiaksalt tilføjer en mere saltet smag, end salmiakpulver vil gøre – men du kan fint bruge salmiakpulver.
Hej.
Lyde sørme lækkert, men hvorfor lige bruge anisolie, er ikke sikker på jeg lige er til den smag :* har du prøvet med andet ??
Har du evt prøvet at udskifte salmiaksaltet med et grovkornet salmiak lakridpulver ???
har købt noget lækket i Torvehallerne, som jeg har brugt i fyldt chokolader Mums,
tænkte man måske kunne bruge det her ?? 🙂
Hej Mille
Tusind tak for din kommentar. Jeg bruger normalt anisolie i bolsjer, men tænkte, at det kunne være spændende at bruge det i fudge. Jeg holder meget af anis, men du kan sagtens erstatte anis med lakridspulver. Det lyder som en spændende lakridspulver, du har købt i Torvehallerne. Jeg har lavet flere varianter af fudge fx en kombination af jordbær/lakrids, kirsebær/lakrids og whiskyfudge med pistacienødder. Rigtig god fornøjelse!
Mange hilsner
Helle
Ser lækre ud!! Dem ska jeg helt sikkert prøve!! Hvor længe holder de? Og skal de opbevares på køl??
Hej Mia
Tusind tak 🙂 Fudgen skal ikke opbevares på køl, og den kan sagtens holde sig i et par uger i et tætsluttende beholder. Rigtig god fornøjelse.
Mange hilsner
Helle
Hej Helle
Jeg har aldrig forsøgt mig med fudge. Kan du fortælle mig om fudgen er hård. Jeg tænker om den ville kunne bruges i en lagkage som midte med fx cremecheese???
På forhånd tak.
Hilsen Camilla
Hej Camilla
Fudgen er fast og lidt blød. Jeg tror ikke, at fudgen egner sig som midte i en lagkage. Jeg ville nok rive fudgen på et rivejern og blande den i flødeskum eller creme. Håber det kan hjælpe dig videre.
Mange kageglade hilsner
Helle
Min fudge bliver ikke sort af den sorte pastafarve. Hvor meget brugte du i for at få den sort?