0 Flares 0 Flares ×

Mit ynglingsslik er saltlakrids, så jeg elsker at lave mine egne opskrifter, hvor der indgår lakrids på en eller anden måde. Lav fudgen sammen med dine børn og nyd dem i decemberdagene, hvis du kan vente så længe. Jeg vil varmt anbefale fudgestykkerne som en smagsvariant til juleslikfadet!

Lakridsfudge

Opskrift
1 dåse kondenseret mælk (397 g)
75 g smør
200 g sukker
2 spsk flydende glukose
150 g hvid chokolade
Sort pastafarve
3 ml anisolie
3 tsk salmiaksalt

Kom kondenseret mælk, smør, sukker og flydende glukose i en tykbundet gryde. Lad det koge ved middelvarme i 3-5 minutter eller indtil sukkeret er opløst. Lad massen koge yderligere 10-15 minutter ved høj varme. Sørg for at røre godt rundt, så massen ikke brænder på.

Når massen har fået en flot karamelfarve, er blevet tykkere og nemt slipper grydens bund, tilsættes chokolade, sort pastafarve, anisolie og salmiaksalt. Rør det godt til en ensartet masse.

Hæld den varme masse i en lille bradepande (18×20 cm) eller i en plastikbøtte foret med bagepapir. Stil det til afkøling indtil næste dag. Skær fudgen i mundrette stykker og pak dem i karamelpapir.

Lakridsfudge

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 0 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 0 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset