4 Flares 4 Flares ×

Det var ikke kun kage, jeg arbejdede med i SHOW UP køkkenet på Formland UPgraded – jeg lavede også en lakrids- og pebermyntemousse. Jeg var spændt på, om folk ville kunne lide kombinationen af lakrids og pebermynte, og heldigvis var der kun positive tilbagemeldinger – folk syntes godt om den anderledes kombination.

Lakrids- og pebermyntemousse

Hvis du synes, at lakrids- og pebermyntemousse lyder bekendt – så skyldes det, at det er en videreudvikling af min nytårsdessert. Opskriften på moussen har jeg ændret for at opnå en endnu mere luftig mousse.

Af praktiske årsager serverede jeg moussen i almindelige og småkedelige plastikkrus, så man kunne desværre ikke rigtig se den to-farvede mousse. Jeg hakkede nogle Easter lakridskugler i mindre stykker og dryssede dem øverst på moussen som pynt. Easter lakridskugler er lakrids drageret i chokolade og yderst en tynd knasende sukkerskal med mintsmag. Det giver lidt knas og struktur til den ellers meget cremede dessert. Det ser også ret flot ud med det sorte “drys”.

Lad dig ikke skræmme af kombinationen med lakrids og pebermynte. Begge er smagfulde, og de smager skønt sammen. Det er frisk og anderledes – prøv det! Desværre var fotografen ikke hurtig nok, så I må nøjes med det foto, hvor jeg er ved at drysse en skefuld hakkede Easter lakridskugler oven på moussen. Den ligner dog moussen fra nytårsdesserten til forveksling bortset fra, at der ikke var sølvpynt på.

 

Opskrift (ca. 10-12 personer)

Lakridsmousse
4 pasteuriserede æggeblommer
2 tsk. vaniljesukker
3 pasteuriserede æggehvider
150 g hvid chokolade
2 dl piskefløde
2 tsk. Johan Bülow Raw Liquorice Powder

Pebermyntemousse
400 g piskefløde
200 hvid chokolade
30-40 dråber Wilton Candy Flavoring (pebermynteessens)

Pynt
Johan Bülow Easter lakridskugler

Pisk æggeblommer og vaniljesukker til en luftig og tyk masse med en håndmixer – det tager ca. 5 minutter. Pisk æggehvider stive i en anden skål med rene piskeris. Bræk den hvide chokolade i mindre stykker, og smelt den i en skål over et vandbad. Bland den afkølede chokolade sammen med æggeblommerne. Pisk fløden til skum, og vend det sammen med chokolademassen. Tilsæt lakridspulver til massen. Smag på moussen og tilsæt eventuelt lidt mere lakridspulver alt efter, hvor stærk en lakridssmag der ønskes.

Tilføj en tredjedel af de piskede hvider til moussen og pisk godt. Vend forsigtigt den resterende del af de piskede æggehvider i moussen. Stil moussen på køl ca. 3-4 timer i køleskabet, så moussen kan stivne lidt.

Lav nu pebermyntemoussen. Varm piskefløden op, til den er lige ved at nå kogepunktet. Skru ned til svag varme og tilsæt chokoladen. Rør rundt i blandingen, indtil det er en ensartet ganache. Tilsæt herefter pebermynteessens, og bland det godt sammen. Hæld massen over i en skål, og dæk skålen med husholdningsfilm. Stil den i køleskabet minimum 3 timer eller gerne til næste dag.

Pisk massen til en cremet og luftig mousse med en elpisker. Fordel lakrids- og pebermyntemoussen i små serveringsglas og pynt med finthakkede Easter lakridskugler.

 

4 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 4 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 4 Flares ×