35 Flares 35 Flares ×

Rigtig glædelig 24. december til jer alle! Jeg synes, december er gået utroligt hurtigt, men det er jo det samme hvert år. Jeg har ikke fået lavet ret meget konfekt eller juleguf i denne jul – eller i hvert fald ikke nær så meget, som jeg gerne ville, så lillejuleaften efter at have set filmen “Alene Hjemme 2”, gik jeg i køkkenet og lavede lakrids-kokoskugler.

Enkelt og godt – kondenseret mælk, kokos og dejlig hakket saltlakrids trillet i mere kokos og drysset med en smule aromatisk raw lakridspulver. De er hurtige at lave, smager dejligt og ser skønne og julede ud – specielt når det ikke blev til en hvid jul, så kan man jo passende lave sine egne “snebolde”.

 

Lakrids-kokoskugler

 

PS: Som I nok kan se på et af billederne, var jeg lidt for utålmodig og skulle lige testsmage, inden de var helt klar – den var stadigvæk for blød. Lakrids-kokoskuglerne “sætter” sig og bliver mere faste efter en tur i køleskabet – så tålmodighed kære Helle! Jeg vil gerne ønske jer alle en rigtig glædelig jul og et lykkebringende nytår!

Opskrift (ca. 18 stk.)
200 kondenseret mælk
60 g hvid chokolade
60 g kokosmel
30 g grofthakket Johan Bülow NO.2 Salty Liquorice

Kog den kondenserede mælk i en gryde ved mellemhøj varme i ca. 5-7 minutter – husk at røre godt rundt. Bræk chokoladen i mindre stykker, og smelt den i den varme masse. Tilsæt herefter kokosmel og saltlakrids. Rør rundt i blandingen, indtil det er en ensartet masse. Lad massen afkøle ved stuetemperatur i ca. 30-45 minutter. Tril massen til små kugler i en tallerken med kokosmel. Opbevar kuglerne i en tætsluttende beholder i køleskabet.

 

Lakrids-kokoskugler

35 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 35 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 35 Flares ×