10 Flares 10 Flares ×

Der er ikke noget som en chokoladekiks og en kop te eller kaffe – det skulle lige være en delikat chokoladelakridscreme imellem to sprøde lakrids-kokoskiks. En nem hapser som helt sikkert tager kegler – det bliver svært at gå tilbage til de almindelige tørre kiks igen!

Lakrids-kokoskiks med chokoladelakridscreme

Opskrift (14 sammenlagte kiks)
200 g hvedemel
100 g smør
30 g kokosmel
1 spsk. flormelis
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. koldt vand
2 spsk. Johan Bülow Sweet Liquorice Syrup

Chokoladelakridscreme
150 g mørk chokolade
7 spsk. piskefløde
4 tsk. Johan Bülow Sweet Liquorice Syrup

Skær smørret i mindre stykker, og smuldr det sammen med melet, til der ingen klumper er. Tilsæt de øvrige ingredienser, og saml hurtigt dejen. Lad dejen hvile i køleskab i ca. 30 minutter.

Rul dejen ud på et melet bord, til den har en tykkelse på 0,5 cm. Brug en udstikkerform til at skære kiksene ud i den ønskede form. Kom kiksene på en bageplade med bagepapir, og bag dem midt i ovnen ved 180ºC i ca. 10-12 minutter. Lad kagerne afkøle på en rist.

Kom chokolade og fløde i en varmfast skål, og smelt det til en ensartet masse over et vandbad. Lad massen køle helt af – kom den eventuelt i køleskabet, indtil den har en smørbar konsistens.

Tilsæt Johan Bülow lakridssirup til den kolde creme, og rør det godt sammen. Smør et lag af den færdige creme på kiksene, og læg dem sammen. Kiksene skal først lægges sammen lige inden servering for at bevare sprødheden i kiksene.

10 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 10 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 10 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset