Jeg har lige spist det allersidste stykke af min seneste kage, og det var så lækkert – den må jeg virkelig snart lave igen! Kagen består af lagkagebunde med mandelmel og tørrede hindbær. Den er lagt sammen med delikat lyserød hindbær-marshmallow-mousse. Toppen af kagen er pyntet med hvid chokoladeganache, spåner af chokolade og mere hindbær. Siderne af kagen er pyntet med skønne hvide chokoladeknapper.
Kagen ser lækker og elegant ud, og den smager intet mindre end fantastisk! Moussen med hindbær og marshmallows har en let og luftig konsistens og er ikke så sød, som når man normalt bruger marshmallows – det er hindbærrene med til at regulere. Kombinationen af syrlige hindbær og den runde fyldige smag af hvid chokolade er så lækker og fin. Skynd jer at købe ind til at lave kagen, det kan anbefales – måske til næste tøseaften eller mors dag?
Kage
80 g smør
100 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
3 æg str. M/L
1,25 tsk. bagepulver
60 g mandelmel
40 g hvedemel
4 g frysetørret hindbær
Hindbær-marshmallow-mousse
200 g hindbær
4 spsk. vand
3 tsk. vaniljesukker
100 g marshmallows
1,5 dl piskefløde
Chokoladeganache
50 g piskefløde
100 g hvid chokolade
Pynt
Hvide chokoladeknapper (ca. 60 g) – evt. Callebaut chokolade
Hvide chokoladespåner
Frysetørrede hindbær
Kom smør, sukker og vaniljesukker i en skål, og pisk det godt sammen. Tilsæt herefter æg, og pisk godt. Tilsæt mandelmel, hvedemel, bagepulver og frysetørrede hindbær til æggemassen, og bland det til en ensartet kagedej. Smør to springforme (16 cm i diameter) med olie, og fordel dejen i formene. Bag kagerne midt i ovnen ved 180ºC i ca. 20-25 minutter. Lad kagerne afkøle i springformen.
Kom hindbær, vand og vaniljesukker i en lille gryde, og lad det koge i ca. 5 minutter. Mos bærrene med en ske. Klip eller riv skumfiduserne i mindre stykker, og opløs dem i den varme hindbærmasse. Rør godt rundt, indtil det er smeltet sammen. Stil det herefter til afkøling. Pisk fløden til skum. Tilsæt den afkølede hindbærmasse til flødeskummet, og rør det godt sammen.
Kom kagefolie/konditorplast/bagepapir (H: 6 cm) i en springform (16 cm i diameter). Kom en kagebund i springformen. Fordel hindbærmoussen
ovenpå. Placer den sidste kagebund oven på moussen, og tryk den med let hånd, så moussen fordeler sig i et jævnt lag mellem bundene. Stil den samlede kage i køleskabet, og lade den stå der i ca. 3 timer eller gerne til næste dag.
Varm fløden op til ganachen, indtil den er ved at nå kogepunktet. Skru ned til svag varme og tilsæt den hvide chokolade. Rør rundt, indtil massen er ensartet. Lad massen afkøle i køleskabet ca. 1 time eller indtil det er en smørbar konsistens.
Fjern den sammenlagte fra springformen og sæt den på en tallerken eller et lille kagefad. Fordel ganachen på toppen af kagen, og pynt med spåner af hvid chokolade og frysetørrede hindbær. Pynt siderne af kagen med hvide chokoladeknapper. Man kan sagtens lave kagen klar dagen før, at den skal bruges.
Hej
Hvor ser den bare god ud. Kan jeg bruge en større springform og dele bunden??
Hej Majbritt
Tusind tak for din kommentar. Ja, du kan sagtens bruge en større springform – men så må du nok hellere fordoble portionen alt afhængigt af, hvor stor din springform er. Du kan også fint dele bunden. Rigtig god bagelyst!
Mange hilsner
Helle
bliver moussen så stiv, at jeg kan lave cupcakes af bunden og komme moussen på som ”frosting”?
Hej Kamilla
Tak for din kommentar. Du kan sagtens lave cupcakes af bunden. Moussen er en lidt tynd masse, indtil den har sat sig i køleskabet – så den er desværre ikke så nem at sprøjte på cupcakes. Men du kan selvfølgelig fordele moussen på de bagte cupcakes og stille dem på køl. Håber mit svar kan hjælpe dig videre.
Mange hilsner
Helle
Hej Helle,
Jeg har desværre kun to 24 cm springforme. Hvor meget tror du jeg skal gange opskriften op med, så kagen ikke bliver for lav?
Kan man erstatte mandelmel med noget?
Tak for en masse lækre opskrifter.
Bedste hilsner
Mikala
Hej Mikala
Mange tak for din søde kommentar. Det glæder mig, at du følger med på bloggen.
Jeg vil tro, at en fordobling af opskriften burde være nok til to 24 cm springforme – eller måske du skal gange opskriften med 2,5 for at være helt sikker. Du kan eventuelt erstatte mandelmelet med hasselnøddemel eller mere hvedemel. Håber mit svar kan hjælpe dig videre ellers må du endelig spørge igen. Rigtig god bagelyst!
Mange hilsner
Helle
hej Helle.
Hvor mange personer er denne lækker kage til??
Hej Janni
Kagen rækker til ca. 6 personer. Rigtig god bagelyst!
Mange hilsner
Helle
Hej Helle.
Jeg vil prøve og lave din kage igen men denne gang vil jeg prøve og overrække den med fondant. Jeg tænker hindbær moussen er for løs, tror du jeg kan putte lidt husblas i for at gøre den mere fast??
Det er sådan en lækker kage.
Hej Janni
Hvor er jeg glad for, at du kan lide kagen – så dejligt at høre! Du kan sagtens tilsætte lidt ekstra husblas til moussen ellers kan jeg anbefale dig en anden opskrift på hindbærmousse, som er mere fast i det. Opskriften finder du her http://www.madsymfonien.dk/kage-med-hindbaermousse-og-lakridsgele/
Rigtig god bagelyst!
Mange hilsner
Helle
hej.
jeg vil meget gerne lave denne lækre kage, men jeg tænkte om der ikke skulle noget husblads i moussen for at den bliver stiv ?
Hej Luise
Mange tak for din besked. Der er meget stivelse i skumfiduser, som gør, at det ikke burde være nødvendigt med husblas. Håber mit svar kan hjælpe dig videre.
Rigtig god bagelyst og god dag til dig!
Mange hilsner
Helle
Hej, jeg forstår ikke helt de der 50 gram piskefløde til topping?
Hej Nanna
For at kunne lave en blød chokoladeganache er det vigtigt at tilføje lidt fløde. Jeg har brugt en køkkenvægt til at afmåle fløden – men jeg vil mene, at 50 g svarer ca. til 0,5 dl.
Håber mit svar kan hjælpe dig videre ellers må du endelig sige til. Rigtig god fornøjelse!
Mange hilsner
Helle
Hej. Jeg skal bage din lækre lagkage til 30 personer. Laver dog 2 x 26 diameter i stedet for. Men synes der er meget arbejde i det, så ville høre om man kan lave det hele idag og så sætte det på køl til imorgen? Og så lægge den sammen imorgen inden den skal serveres? Og hvordan bliver bunden, hvis jeg vælger jeg lægge den sammen i aften?
Hej 🙂
– jeg har planlagt at lave denne kage på søndag, jeg vil lige spørger (da jeg ikke synes at kunne finde det i din opskrift), hvornår/hvordan putter du hindbær -marchmellow mousse på siderne??
Mvh Tine
Hej
Kagen ser så lækker ud, jeg glæder mig til at lave den. Jeg er dog lidt i tvivl om hvorvidt det er friske eller frosne hindbær der skal bruges.
Kh Claudia
Hej
Kagen ser så lækker ud, jeg glæder mig til at lave den. Jeg er dog lidt i tvivl om hvorvidt det er friske eller frosne hindbær der skal bruges.
Håber at du kan hjælpe mig.
Kh Claudia
WAUW hvor ser den flot og lækker ud og den vil jeg lave i dag til gæster i morgen 🙂 Tak for en super dejlig blog som jeg har haft meget god brug af flere gange. Hilsen Pia
Kære Madsynfonien,
Elsker dine opskrifter, blog mm.
Har også lavet nogle af dine kager allerede 🙂
Blandt andet denne. Men vil gerne lave den til min mands og min 40 års fødselsdags fest d. 12 august.
Vi bliver 35 mennesker. Det skal holdes på et badehotel i Dronningmølle, og jeg skal lave et flot kagebord hvor på denne og din blåbær kage skal stå 🙂 Men den skal være til lidt mere end bare 6 mennesker. Jeg tænker 12 – kan du ik hjælpe mig med, hvilken str springform jeg så skal lave den i og skal jeg bare fordoble mængden og bagetiden?
KH Christina