221 Flares 221 Flares ×

Jeg har lige spist det allersidste stykke af min seneste kage, og det var så lækkert – den må jeg virkelig snart lave igen! Kagen består af lagkagebunde med mandelmel og tørrede hindbær. Den er lagt sammen med delikat lyserød hindbær-marshmallow-mousse. Toppen af kagen er pyntet med hvid chokoladeganache, spåner af chokolade og mere hindbær. Siderne af kagen er pyntet med skønne hvide chokoladeknapper.

Lagkage med hindbær-marshmallow-mousse og hvid chokoladeganache

Kagen ser lækker og elegant ud, og den smager intet mindre end fantastisk! Moussen med hindbær og marshmallows har en let og luftig konsistens og er ikke så sød, som når man normalt bruger marshmallows – det er hindbærrene med til at regulere. Kombinationen af syrlige hindbær og den runde fyldige smag af hvid chokolade er så lækker og fin. Skynd jer at købe ind til at lave kagen, det kan anbefales – måske til næste tøseaften eller mors dag?

Lagkage med hindbær-marshmallow-mousse og hvid chokoladeganache
Opskrift (6 personer)

Kage
80 g smør
100 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
3 æg str. M/L
1,25 tsk. bagepulver
60 g mandelmel
40 g hvedemel
4 g frysetørret hindbær

Hindbær-marshmallow-mousse
200 g hindbær
4 spsk. vand
3 tsk. vaniljesukker
100 g marshmallows
1,5 dl piskefløde

Chokoladeganache
50 g piskefløde
100 g hvid chokolade

Pynt
Hvide chokoladeknapper (ca. 60 g) – evt. Callebaut chokolade
Hvide chokoladespåner
Frysetørrede hindbær

Lagkage med hindbær-marshmallow-mousse og hvid chokoladeganache

Kom smør, sukker og vaniljesukker i en skål, og pisk det godt sammen. Tilsæt herefter æg, og pisk godt. Tilsæt mandelmel, hvedemel, bagepulver og frysetørrede hindbær til æggemassen, og bland det til en ensartet kagedej. Smør to springforme (16 cm i diameter) med olie, og fordel dejen i formene. Bag kagerne midt i ovnen ved 180ºC i ca. 20-25 minutter. Lad kagerne afkøle i springformen.

Kom hindbær, vand og vaniljesukker i en lille gryde, og lad det koge i ca. 5 minutter. Mos bærrene med en ske. Klip eller riv skumfiduserne i mindre stykker, og opløs dem i den varme hindbærmasse. Rør godt rundt, indtil det er smeltet sammen. Stil det herefter til afkøling. Pisk fløden til skum. Tilsæt den afkølede hindbærmasse til flødeskummet, og rør det godt sammen.

Lagkage med hindbær-marshmallow-mousse og hvid chokoladeganache
Kom kagefolie/konditorplast/bagepapir (H: 6 cm) i en springform (16 cm i diameter). Kom en kagebund i springformen. Fordel hindbærmoussen
ovenpå. Placer den sidste kagebund oven på moussen, og tryk den med let hånd, så moussen fordeler sig i et jævnt lag mellem bundene. Stil den samlede kage i køleskabet, og lade den stå der i ca. 3 timer eller gerne til næste dag.

Lagkage med hindbær-marshmallow-mousse og hvid chokoladeganache
Varm fløden op til ganachen, indtil den er ved at nå kogepunktet. Skru ned til svag varme og tilsæt den hvide chokolade. Rør rundt, indtil massen er ensartet. Lad massen afkøle i køleskabet ca. 1 time eller indtil det er en smørbar konsistens.

Fjern den sammenlagte fra springformen og sæt den på en tallerken eller et lille kagefad. Fordel ganachen på toppen af kagen, og pynt med spåner af hvid chokolade og frysetørrede hindbær. Pynt siderne af kagen med hvide chokoladeknapper. Man kan sagtens lave kagen klar dagen før, at den skal bruges.

Lagkage med hindbær-marshmallow-mousse og hvid chokoladeganache

 

221 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 221 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 221 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset