Jeg har fået muligheden for at afprøve nogle produkter fra italienske Fabbri, som i Danmark nok er mest kendt for deres Amarena Fabbri, som er kirsebær af amarenasorten i en sirup. Det er dem i den flotte hvide og blå porcelænskrukke.
Jeg må indrømme, at jeg faktisk ikke har smagt dem tidligere, da prisen har skræmt mig lidt – og så er det nok også en vane, at man køber den velkendte karton med kirsebærsovs. Men af med låget og så skulle der smages på kirsebær.
Det er noget helt særligt sammenlignet med de andre slags kirsebær, jeg før har smagt. Bærrene er flotte, faste, søde, lidt syrlige og har lækre toner af marcipan og Amaretto. Siruppen smager også dejligt sødt og har samme toner af marcipan som bærrene. Det er selvfølgelig altid smag og behag, men jeg synes, det er et super lækkert produkt, som helt sikkert er værd at betale lidt mere for – så jeg må ned og have købt lidt til køkkenskabene.
Nu var det ikke meningen, at krukken skulle tømmes med en ske – der skulle jo også laves noget med de skønne bær. Det var næsten for oplagt at lave risalamande med kirsebærsovs – så det blev det ikke til. Jeg ville lave noget, der ikke tog opmærksomheden fra kirsebærrene.
Resultatet blev en lækker lyserød lagkage med kirsebær. Lyse, luftige lagkagebunde med kokos lagt sammen med mascarpone-/flødecreme tilsat hakkede kirsebær. Kagen blev også smurt op med cremen og siderne pyntet med kokos. Toppen af kagen er pyntet med hele kirsebær og revet chokolade. Kirsebær og kokos er fantastisk gode venner – det smager rigtig dejligt sammen. Det er en forholdsvis let kage, der er super lækker at se på og smager dejlig aromatisk. Man er ikke i tvivl om, at det er en kirsebærkage.
Opskrift (2 stk. lagkager med en diameter på 11 cm)
Kokoskage
100 g smør
125 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
4 æg str. M/L
0,5 dl mælk
100 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
50 g grov kokosmel
Kirsebærcreme
200 g Amarena Fabbri kirsebær (ca. 150 g kirsebær og ca. 50 g kirsebærsaft)
2 dl piskefløde
150 g mascarpone
Pynt
Grov kokosmel
Mørk og hvid chokolade
Amarena Fabbri kirsebær (ca. 50 g drænet vægt)
Rør smør, sukker og vaniljesukker godt sammen til en luftig masse. Del æggene i hvider og blommer. Kom æggeblommer og mælk i smørblandingen, og rør det godt sammen. Bland hvedemel, bagepulver og kokosmel sammen, og vend det i smørblandingen. Pisk hviderne stive en skål. Vend forsigtigt hviderne i dejen.
Smør en springform (22-24 cm) med smør eller olie, og hæld dejen i formen. Bag kagen midt i ovnen ved 180ºC i ca. 20-25. Lad kagen afkøle i springformen.
Udstik to cirkler af kagen ved at bruge en rund udstiksform med en diameter på 11 cm. Der bliver noget kage i overskud, som eventuelt kan fryses og bruges til romkugler en dag. Skær kagerne midt over med en savtakket kniv, så der bliver i alt fire bunde. Lav nu kirsebærcremen.
Kom de hele kirsebær og kirsebærsaft i en minihakker, og blend det til en tyk puré. Pisk fløden til en let skum. Pisk mascarpone til en luftig masse. Vend forsigtigt mascarpone og kirsebærpuré i flødeskummet.
Fordel kirsebærcremen på to af kagebundene – gem ca. 100-150 g af cremen til opsmøring af kagen. Læg derefter de sidste to kagebunde ovenpå. Brug en paletkniv til opsmøring, og smør creme på toppen og siderne af kagerne.
Drys kokosmel på lagkagernes sider, og pynt med revet chokolade på toppen. Afslut med hele kirsebær på toppen af kagerne som kronen på værket. Opbevar kagerne på køl i en tætsluttende beholder. De kan holde sig på køl i et par dage.
Jeg har pt også fravalgt den pga prisen, men måske skal den prøves her til julen
God idé – den er helt fantastisk. Jeg er vildt forelsket i den 🙂
Hej 🙂
Jeg er fuldstændig vild med din blog. Du laver nogle skønne og anderledes ting og tager simpelthen så fine billeder. Jeg finder meget inspiration hos dig. I dag har jeg lavet denne kage, og jeg glæder mig til min mand kommer hjem og smager 🙂 De kirsebær der er da alt for lækre.
Smil fra Didde
Hej Didde
Tusind tak for din søde kommentar. Det glæder mig rigtig meget, at du kan finde inspiration på min blog 🙂 Håber din mand blev glad for kagen.
Mange hilsner
Helle
Hej Didde,
Kagen ser super lækker ud!
Jeg vil gerne lave den til min fødselsdag. Kan jeg lave kagen dagen før? Eller er det bedst at lave kagen på selve dagen?
Godt nytår 🙂
Hej
Tak for din kommentar. Det lyder dejligt, at du vil lave kagen til din fødselsdag. Du kan sagtens lave kagen dagen før – det bliver den kun bedre af. Rigtig god bagelyst og et godt nytår til dig!
Mange kageglade hilsner
Helle
It’s remarkable in favor of me to have a web site,
which is helpful in support of my knowledge.
thanks admin