29 Flares 29 Flares ×

Jeg har fået muligheden for at afprøve nogle produkter fra italienske Fabbri, som i Danmark nok er mest kendt for deres Amarena Fabbri, som er kirsebær af amarenasorten i en sirup. Det er dem i den flotte hvide og blå porcelænskrukke.

Lækker lyserød lagkage med kirsebær

Jeg må indrømme, at jeg faktisk ikke har smagt dem tidligere, da prisen har skræmt mig lidt – og så er det nok også en vane, at man køber den velkendte karton med kirsebærsovs. Men af med låget og så skulle der smages på kirsebær.

Det er noget helt særligt sammenlignet med de andre slags kirsebær, jeg før har smagt. Bærrene er flotte, faste, søde, lidt syrlige og har lækre toner af marcipan og Amaretto. Siruppen smager også dejligt sødt og har samme toner af marcipan som bærrene. Det er selvfølgelig altid smag og behag, men jeg synes, det er et super lækkert produkt, som helt sikkert er værd at betale lidt mere for – så jeg må ned og have købt lidt til køkkenskabene.

Nu var det ikke meningen, at krukken skulle tømmes med en ske – der skulle jo også laves noget med de skønne bær. Det var næsten for oplagt at lave risalamande med kirsebærsovs – så det blev det ikke til. Jeg ville lave noget, der ikke tog opmærksomheden fra kirsebærrene.

Lækker lyserød lagkage med kirsebær

Resultatet blev en lækker lyserød lagkage med kirsebær. Lyse, luftige lagkagebunde med kokos lagt sammen med mascarpone-/flødecreme tilsat hakkede kirsebær. Kagen blev også smurt op med cremen og siderne pyntet med kokos. Toppen af kagen er pyntet med hele kirsebær og revet chokolade. Kirsebær og kokos er fantastisk gode venner – det smager rigtig dejligt sammen. Det er en forholdsvis let kage, der er super lækker at se på og smager dejlig aromatisk. Man er ikke i tvivl om, at det er en kirsebærkage.

Lækker lyserød lagkage med kirsebær

Opskrift (2 stk. lagkager med en diameter på 11 cm)

Kokoskage
100 g smør
125 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
4 æg str. M/L
0,5 dl mælk
100 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
50 g grov kokosmel

Kirsebærcreme
200 g Amarena Fabbri kirsebær (ca. 150 g kirsebær og ca. 50 g kirsebærsaft)
2 dl piskefløde
150 g mascarpone

Pynt
Grov kokosmel
Mørk og hvid chokolade
Amarena Fabbri kirsebær (ca. 50 g drænet vægt)

Lækker lyserød lagkage med kirsebær

Rør smør, sukker og vaniljesukker godt sammen til en luftig masse. Del æggene i hvider og blommer. Kom æggeblommer og mælk i smørblandingen, og rør det godt sammen. Bland hvedemel, bagepulver og kokosmel sammen, og vend det i smørblandingen. Pisk hviderne stive en skål. Vend forsigtigt hviderne i dejen.

Smør en springform (22-24 cm) med smør eller olie, og hæld dejen i formen. Bag kagen midt i ovnen ved 180ºC i ca. 20-25. Lad kagen afkøle i springformen.

Udstik to cirkler af kagen ved at bruge en rund udstiksform med en diameter på 11 cm. Der bliver noget kage i overskud, som eventuelt kan fryses og bruges til romkugler en dag. Skær kagerne midt over med en savtakket kniv, så der bliver i alt fire bunde. Lav nu kirsebærcremen.

Kom de hele kirsebær og kirsebærsaft i en minihakker, og blend det til en tyk puré. Pisk fløden til en let skum. Pisk mascarpone til en luftig masse. Vend forsigtigt mascarpone og kirsebærpuré i flødeskummet.

Fordel kirsebærcremen på to af kagebundene – gem ca. 100-150 g af cremen til opsmøring af kagen. Læg derefter de sidste to kagebunde ovenpå. Brug en paletkniv til opsmøring, og smør creme på toppen og siderne af kagerne.

Drys kokosmel på lagkagernes sider, og pynt med revet chokolade på toppen. Afslut med hele kirsebær på toppen af kagerne som kronen på værket. Opbevar kagerne på køl i en tætsluttende beholder. De kan holde sig på køl i et par dage.

Lækker lyserød lagkage med kirsebær

Lækker lyserød lagkage med kirsebær

Lækker lyserød lagkage med kirsebær

 

 

 

 

29 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 29 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 29 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset