13 Flares 13 Flares ×

Jeg har lavet to opskrifter til Whisky & Rom magasinet, der netop er udkommet i dag. Den ene en praktisk lækkerbisken – nemlig en blød og lækker whiskyfudge med sarte pistacienødder. Den anden en lækker krydret kage med varme vinterkrydderier, tørrede frugter og lækker whiskycreme. Begge kan glæde ganen og varme i kulden – så invester gerne lidt af din tid til at lave den ene eller begge af
mine opskrifter – det er helt sikkert tiden værd!

Krydderkage med tørrede frugter og lækker whiskycreme

En fyldig krydderkage med varme krydderier som kanel, nelliker og ingefær. Kagen er fyldt med lækre tørrede frugter, der har lagt i blød og opsuget skøn whisky. Det kan næsten ikke blive bedre – det skulle dog lige være den aromatiske og silkebløde whiskycreme, der smøres generøst på kagestykkerne. En kage der næsten skriger på en dejlig skoldhed kop kaffe og en varm plads foran pejsen. Jeg kan dog også anbefale, at man skærer to lidt tyndere skiver og lægger dem sammen med whiskycremen, og pakker dem ind i madfilm, så har man en super lækker dessertsandwich til gåturen eller til vinterpicnic.

Opskrift (10-12 stk.)

Krydderkage
300 g blandede tørrede frugter (abrikoser, svesker, figner, rosiner og tranebær)
1 dl Lagavulin 16 år Single Islay Malt Whisky (du kan bruge din favoritwhisky – jeg synes dog, at røgsmagen i Lagavulin klæder kagen og cremen rigtig godt. Personligt, vil jeg være lidt forsigtig med at bruge whiskyer med kraftige medicinske nuancer, da det ikke er det oplagte match til frugten og krydderierne)
150 g god dansk honning
150 g smør
2 æg str. M/L
100 g brun farin
3 tsk. stødt kanel
2 tsk. stødt nelliker
1 tsk. stødt ingefær
250 g hvedemel
1 stk. bagepulver

Whiskycreme
250 g mascarpone
50 g flormelis
2 tsk. Lagavulin 16 år Single Malt Whisky

Skær de tørrede frugter i mindre stykker. Kom de tørrede frugter i en skål, og hæld whisky over. Lad det trække i ca. 1 døgn i køleskabet.

Kom honning og smør i en gryde, og smelt det sammen ved svag varme. Lad massen afkøle. Pisk æg, brun farin, stødt kanel, stødt nelliker og stødt ingefær, indtil det er luftigt og skummende. Tilsæt den afkølede honningsmørblanding, og rør det sammen. Tilsæt hvedemel og bagepulver, og rør det godt sammen til en ensartet massse. Kom herefter de tørrede frugter i dejen, og rør det sammen.

Hæld dejen i en brødform/sandkageform beklædt med bagepapir. Beklæd en brødform/sandkageform (ca. 22 x 8 x 11 cm) med bagepapir, og hæld dejen heri. Bag kagen midt i ovnen ved 170°C i ca. 1 time. Tjek med en strikkepind, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, skal den have lidt længere. Tag kagen ud af formen, og lad kagen afkøle på en bagerist.

Forbered whiskycremen, mens kagen afkøler. Pisk mascarpone, flormelis og whisky sammen til en tyk creme. Pisk godt i ca. 5 minutter. Smør et lag af whiskycremen på en skive af kagen, og server den til en god kop kaffe eller te. Opbevar kagen i en tætsluttende beholder – den kan sagtens holde sig i 3 dage, men den er også fryseegnet. Whiskycremen kan holde sig på køl i et par dage.

Krydderkage med tørrede frugter og lækker whiskycreme

Krydderkage med tørrede frugter og lækker whiskycreme

13 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 13 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 13 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset