Rigtig godt nytår – håber I alle kom godt og sikkert ind i det nye år! Her en lille nem opskrift, som I kan bruge den sidste rest marcipan til, så den ikke længere fylder i skabet. Bare rolig – de færdige kransekage-orangehorn kan fryses, så de ikke frister sukkertrængende slankekursaspiranter.
Opskrift (ca. 25 stykker)
300 g marcipan
80 g sukker
24 g pasteuriserede æggehvider
Skal af en usprøjtet appelsin
Pynt
Hvid glasur
Finthakkede mandler
Tænd ovnen på 250°C. Bland sukker og pasteuriserede æggehvider i en skål til en jævn masse. Del marcipanen i mindre stykker, og kom den i en røremaskine sammen med reven appelsinskal. Tilføj sukkermassen lidt ad gangen, og rør kransekagemassen, indtil den er ensartet.
Del kransekagemassen i 25 lige store stykker, og form dem til små horn. Kom kransekagestykkerne på en bageplade med bagepapir. Bag kagerne ca. 4-7 minutter, indtil de er let gyldne. Husk at komme en ekstra bageplade i ovnen, så de ikke bliver for mørke under bunden. Lad de bagte kransekagestykker afkøle på en rist. Pynt kagerne med hvid glasur og finthakkede mandler.