200 Flares 200 Flares ×

Jeg elsker simpelthen kransekage, og når jeg har mulighed for det, laver jeg petit fours, kransekagestænger og andre lækkerier med marcipan. Det mest festlige er kransekagen til nytår. Denne gang har jeg ændret lidt på formen, så den i stedet for at være et rundt tårn har en skarp og flot trekantet form. Den er meget enkelt pyntet skiftevis med hvid glasur og mørk chokolade.

Selvom det er nytårsaften i morgen, kan det stadigvæk nås – så skynd jer at lave en festlig kransekage. Godt nytår alle sammen!

Kransekage

Opskrift (10-12 personer)
750 g marcipan
195 g sukker
60 g pasteuriserede æggehvider

Pynt
20 g pasteuriserede æggehvider
150-200 g flormelis
75 g mørk chokolade

Tænd ovnen på 250°C. Bland sukker og pasteuriserede æggehvider i en skål til en jævn masse. Del marcipanen i mindre stykker, og kom den i en røremaskine. Tilføj sukkermassen lidt ad gangen, og rør kransekagemassen, indtil den er ensartet.

Kom kransekagemassen i en stofsprøjtepose eller en engangssprøjtepose med en kransekagetyl, og sprøjt massen ud i forskellige længder. Sørg for, at stængerne er ca. 1,5 cm tykke. Brug eventuelt denne skabelon for at få de rigtige størrelser på kransekagestykkerne. Kom kransekagestykkerne på en bageplade med bagepapir.

Kransekage

Bag kagerne ca. 4-7 minutter, indtil de er let gyldne. Husk at komme en ekstra bageplade i ovnen, så de ikke bliver for mørke under bunden. Lad de bagte kransekagestykker afkøle på en rist.

Bland pasteuriserede æggehvider og flormelis sammen i en skål til en lind og halvtyk glasur. Kom glasuren i en engangssprøjtepose, og dekorer halvdelen af kransekagestykkerne. Smelt den mørke chokolade over et vandbad eller i en skål i mikrobølgeovnen. Kom den let afkølede chokolade i en engangssprøjtepose, og dekorer de resterende kransekagestykker. Saml kagen og brug eventuelt overskydende chokolade eller glasur til at lime kagen sammen.

Generelt bliver kransekage bedre af blive frosset. Dette skal gøres inden dekoration. Da det allerede er nytårsaften i morgen, er min kage samlet og dekoreret samme dag, som den er bagt. Den skal opbevares et køligt sted, indtil den skal serveres.

Kransekage

200 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 200 Flares ×