51 Flares 51 Flares ×

Jeg har tidligere lavet en lækker lyserød lagkage med skønne Amarena kirsebær fra Fabbri, og da krukken med kirsebær heldigvis ikke var tom, kunne jeg lave lidt flere lækkerier. Efter at have lavet den luftige og cremede lagkage trængte jeg til en kage med et sprødt element, og hvad er bedre end en sprød mørdejsbund med masser af vanilje og smag af smør. Oven på mørdejsbunden er der en skøn kransekagemasse med Amaretto, som er sprøjtet ud til en ring. Den er fyldt med geleret kirsebærsirup og et enkelt aromatisk Amarena kirsebær. Kagen er pyntet med striber af hvid chokolade.

Kransekage med kirsebær og knasende bund

Kagen kan nok ikke kaldes en småkage, da den ikke er så lille endda – og er det kransekage eller noget helt andet? Jeg er lidt i tvivl om klassificeringen af kagen. Jeg er dog ikke i tvivl om smagen, og jeg synes, at kagen er meget vellykket. Kombinationen af sprød bund, let karamelliseret kransekagemasse og de gode smagfulde kirsebær virker så dejligt sammen. En flot kage som smager skønt hele året, og som helt sikkert bliver tilføjet på min julebageliste i år.

Opskrift (10 stk.)

Mørdej
50 g smør
100 g hvedemel
25 g flormelis
2 tsk. vaniljesukker
Et halvt sammenpisket æg

Kransekagemasse
200 g marcipan
50 g sukker
16 g pasteuriseret æggehvide
3 spsk. Amaretto
30 g hvid chokolade (til pynt)

Kirsebærfyld
120 g Amarena Fabbri kirsebærsirup
10 stk. Amarena Fabbri kirsebær
2 blade husblas

Kransekage med kirsebær og knasende bund

Skær smørret i mindre stykker i en skål, og smuldre det sammen med melet, til der ingen klumper er. Tilsæt flormelis og vaniljesukker, og saml dejen hurtigt med et sammenpisket halvt æg. Lad mørdejen hvile i køleskab i ca. 30 minutter. Rul dejen ud til en stor cirkel (ca. 0,5 cm i tykkelsen), og udstik cirkler med en kageudstikker (7 cm i diameter). Forbag bundene ved 180°C i ca. 5 minutter på den midterste rille i ovnen.

Riv marcipanen groft på et rivejern. Rør marcipan, sukker, pasteuriseret æggehvide og Amaretto sammen i en skål med en håndmixer. Kom marcipanmassen i en sprøjtepose med stjernetyl og fordel massen i rund ring på de forbagte mørdejsbunde. Bag dem yderligere ca. 18 minutter midt i ovnen, indtil kransekagemassen er flot gylden. Lad kagerne afkøle på en bagerist. Smelt lidt hvid chokolade. Kom den smeltede chokolade i en sprøjtepose, og sprøjt den over kagerne i et kreativt mønster.

Læg husblassen i koldt vand ca. 10 minutter. Kom kirsebærsirup og kirsebær i en lille gryde, og varm den i 3-4 minutter. Vrid den udblødte husblas fri for vand, og smelt den sammen med kirsebærsovsen. Lad sovsen køle helt af, og fordel den herefter oven på mørdejsbundene. Kagerne smager bedst samme dag, da mørdejsbunden er knasende sprød – men kagerne kan fint opbevares i en tætsluttende kagedåse i 3 dage.

Kransekage med kirsebær og knasende bund

 

Kransekage med kirsebær og knasende bund

51 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 51 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 51 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset