9 Flares 9 Flares ×

En lækker kage der er fyldt med skønne ingredienser som chokolade, rom, kokos og vanilje. Selvom den ikke er fyldt med kanel, nelliker og appelsin, er der stadigvæk noget julet og hyggeligt over kagen. Lav den til kaffen 4. søndag i advent eller gem den til uventede gæster i julen. PS: Mon ikke også julemanden vil nyde sådan en? Opskriften giver ca. 20 skønne kager.

Kokosmandelkage med romganache

Opskrift
130 g honning
125 g smør
70 g mandelmel
100 g havregryn
60 g kokosmel
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
1 spsk rom

Romganache
200 g mørk chokolade
100 g hvid chokolade
10 spsk piskefløde
5 spsk rom
100 g mørk chokolade til pynt

Blødt smør og honning røres sammen til en luftig masse i en røremaskine eller med en håndmixer. Tilsæt de øvrige ingredienser, og rør det til en ensartet masse.

Tag en teske af dejen og form den til en kugle. Kuglerne sættes på en bageplade med bagepapir og trykkes lidt flade.
Bag kagerne midt i ovnen ved 180°C i ca. 12-15 minutter, til de er gyldne. Lad kagerne afkøle på en rist.

Bræk chokoladen i mindre stykker. Varm fløden op, så den er lige ved at nå kogepunktet. Skru ned til svag varme og tilsæt chokoladen. Rør rundt i blandingen, indtil det er en ensartet ganache. Tilsæt rom og smag på ganachen – der skal måske tilsættes yderligere rom alt efter, hvilken rom man bruger. Lad massen køle af, indtil den har den rette smørbare konsistens.

Fordel romganachen jævnt på en af bundene, og placer den anden bund herpå, og pres let. Smelt 100 g mørk chokolade over et vandbad eller i en varmfast skål i mikrobølgeovnen et kort øjeblik. Brug en pensel til at fordele den smeltede chokolade på toppen af kagerne. Opbevar kagerne i en lufttæt beholder et køligt sted. Kagerne kan holde sig i op til 5 dage.

9 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 9 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 9 Flares ×