Jeg blev inspireret af en bekendt til at lave disse meget lækre knækbrød. Hun havde opskriften på verdens bedste knækbrød fra hendes farmor, og den var jeg nødt til at afprøve med det samme. Hjemmebagt knækbrød smager dejligt – det er nemt at lave og samtidig meget sundt! Her kommer opskriften og stort tak til Nina og farmor.
Opskrift
1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl hakkede græskarkerner
2,5 dl hvedemel
1 dl rugmel
2 dl vand
0,8 dl rapsolie
1 tsk. bagepulver
0,75 tsk. salt
De tørre ingredienser røres sammen. Tilsæt vand og olie. Rør massen til en jævn dej. Del dejen i 2 lige store portioner. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir. Fjern det øverste lag bagepapir, og skær dem ud med en kniv i ønsket størrelse. Bages ved 200°C i ca. 20-25 minutter på den midterste rille i ovnen. Afkøl de færdige knækbrød på en rist. De kan spises uden noget, men smager også lækkert med hjemmelavet æblesmør.
Hej Helle
Jeg har prøvet at bage dine knækbrød. Bagte dem på varmluft og to plader samtidig. Synes de er blevet lidt blege. Måske jeg skulle have givet dem mere tid? Var også bange for at bage dem alt for knas tørre. Hvordan skal man opbevare dem? I en pose gør dem noget bløde.
Venlig hilsen Tove
Hej Tove
Dejligt med knækbrød. Det tyder på, at du kunne have bagt knækbrødene lidt længere. Du skal ikke være bange for at bage dem tørre. Med hensyn til opbevaring gemmer jeg mine i en kagedåse eller en anden lufttæt beholder.
Mange kagehilsner
Helle