7 Flares 7 Flares ×

Jeg havde købt en bakke lækre friske kirsebær og efter, at vi havde guflet halvdelen af de gode bær, var det oplagt at bruge resten til kager 🙂 Cupcakes med marcipan, kokos, en rigelig mængde vaniljekorn og saftige kirsebær – mums. Sødmen fra kokos og marcipan klæder kirsebærrene godt, uden det bliver alt for sødt, men lige tilpas. Kagerne er pyntet med cremet og luftig frosting og drysset med lyserøde sukkerkugler. Voilà – så er der farve på kagen!

Kirsebærcupcakes med friske kirsebær og lyserød frosting

De søde cupcakesforme og lyserøde sukkerkugler er af mærket Miss Étoile – en flot serie med lækkert bagetilbehør, som jeg fik af Frk. Hansens idé (mange tak).

Kirsebærcupcakes (8 stk.)
100 g sukker
80 g smør
2 æg
30 g hvedemel
30 g kokosmel
Korn fra en vaniljestang
0,5 tsk. bagepulver
140 g revet marcipan
115 g friske kirsebær uden sten

Frosting
2 dl piskefløde
250 g mascarpone
50 g flormelis
6 tsk. kirsebær- eller hindbærpulver
Pink pastafarve

Tænd ovnen på 175ºC. Pisk sukker og smør sammen, til det er lyst og luftigt. Pisk æggene i ét ad gangen. Bland hvedemel, kokosmel, vaniljekorn og bagepulver sammen i en skål. Hæld melblandingen i æggemassen, og bland det sammen. Riv marcipan groft på et rivejern, og bland det i dejen. Skyl kirsebærrene, og fjern sten og stilke. Kom kirsebærrene i dejen, og vend det forsigtigt sammen. Fordel dejen i formene, og bag dem midt i ovnen i ca. 20-25 minutter. Lad kagerne køle helt af på en rist, inden de skal pyntes.

Pisk fløden til en let skum. Tilsæt mascarpone, flormelis, kirsebær- eller hindbærpulver og pink pastafarve til flødeskummet, og pisk det godt sammen. Kom frostingen i en engangssprøjtepose og pynt kagerne. Drys lyserøde sukkerkugler på toppen. Opbevar kagerne i en tætsluttende beholder i køleskabet. Kagerne kan holde sig friske i 3 dage i køleskabet.

Kirsebærcupcakes med friske kirsebær og lyserød frosting

Kirsebærcupcakes med friske kirsebær og lyserød frosting

7 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 7 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 7 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset