443 Flares 443 Flares ×

Der er stadigvæk mange skønne æbler tilbage i min have – det er en sand fornøjelse at hente friske æbler.  En del af æblerne er spist, som de er eller nydt i salater, boller og æbletærte.

Kanelmazarin med æblemousse

Det var derfor oplagt at lave noget med æbler, da jeg fik mulighed for at teste nogle produkter fra Urtekram.  Den økologiske bagepakke indeholdte en masse nyheder fra Urtekram:

Bagepulver
Kassiakanel
Vaniljesukker
Rålakridspulver
Groft kokosmel
Durumhvedemel
Sigtet speltmel
Rørsukker
Valnødder
Frugtkrymmel med ananas, hyldebær og granatæble

Jeg synes ikke, det var gav mening at bruge alle ingredienser i samme kage – derfor kommer der senere flere opskrifter på bloggen med Urtekram produkter.

Kanelmazarin med æblemousse

Jeg fik lavet en sød lille kanelmazarin med æbler. Kagen består af en rund mazarinbund med marcipan, vanilje og kanel. Næste lag er en cremet æblemousse, og kagen er afsluttet med et lag af æblegelé og en lille fin karamelliseret valnød. Den fyldige og svampede mazarinbund smager dejligt af marcipan og kanel, og den passer godt sammen med den lette æblemousse. Det tynde lag af gelé smager friskt af æbler, og den sprøde, søde valnød knaser dejligt.

Jeg kan varmt anbefale, at du afsætter et par timer af ferien og vælger kagen som et “efterårsferiebageprojekt”. Kanelmazarinen er en elegant og delikat kage, der både vil imponere dig og dine eventuelle gæster.

Kanelmazarin med æblemousse

Opskrift (6 stk.)

Kanelmazarin
100 g smør
100 g Urtekram rørsukker
2 æg str. M/L
250 g marcipan
50 g Urtekram sigtet speltmel
1 tsk. Urtekram vaniljesukker
3 tsk. Urtekram stødt kanel

Æblemousse
750 g æbler
2 spsk. citronsaft
1 dl ufiltreret æblejuice
4 tsk. Urtekram vaniljesukker
6 blade husblas
2 dl piskefløde

Æblegelé
3 dl ufiltreret æblejuice
5 blade husblas

Karamelliserede valnødder
30 g Urtekram rørsukker
6 valnødder (ca. 18 g)

Pisk smør og sukker godt sammen. Tilsæt et æg ad gangen, og pisk godt, indtil det er en luftig masse. Riv marcipanen på den grove side af rivejernet, og pisk den sammen med æggemassen. Tilsæt speltmel, vaniljesukker og kanel. Rør det godt sammen til en ensartet masse.

Smør en springform (22-24 cm) med smør eller olie, og fordel dejen i formen. Bag kagen midt i ovnen ved 180ºC, indtil den er fast og gylden – den skal bages ca. 20-25 minutter. Lad kagen afkøle i springformen. Udstik små cirkler af kagen med runde kageringe (diameter: 7 cm, højde: 5,5 cm). Lad bundene blive i kageringene.

Vask og skræl æblerne. Fjern kernehuset fra æblerne, og skær dem i små tern. Kom æblestykkerne i en gryde sammen med citronsaft, ufiltreret æblejuice og vaniljesukker. Lad det koge ved middelvarme i ca. 15 minutter. Mos grøden igennem en si, så det bliver en fin puré. Læg husblassen i koldt vand ca. 10 minutter. Kom grøden tilbage i gryden, og varm den op et par minutter. Vrid den udblødte husblas fri for vand, og smelt den sammen med æblegrøden. Lad grøden køle helt af. Pisk fløden til skum, og bland den sammen med æblegrøden. Kom æblemoussen i en sprøjtepose, og fordel den oven på bundene i kageringene. Stil kageringene i fryseren i et par timer, indtil æblemoussen har sat sig.

Kanelmazarin med æblemousse

Varm ufiltreret æblejuice op i en gryde. Læg husblassen i koldt vand ca. 10 minutter. Vrid den udblødte husblas fri for vand, og smelt den sammen med æblejuicen. Lad æblejuicen køle helt af.

Tag kagerne ud af fryseren, og fordel æblejuicen oven på moussen. Stil kagerne i køleskabet, så æblejuicen kan størkne til en gelé.

Smelt sukker på en pande til gylden karamel. Tilsæt valnødder, og rør godt i et par sekunder. Hæld de karamelliserede valnødder ud på et stykke bagepapir, og lad dem afkøle. Placer en valnød på hver af kagerne før servering. Opbevar kagerne på køl i en tætsluttende beholder – de kan sagtens holde sig i 2-3 dage på køl.

Kanelmazarin med æblemousse

443 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 443 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 443 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset