3 Flares 3 Flares ×

Egentlig er Halloween ikke noget, jeg går specielt meget op i eller gør det helt store ud af, men det er en god undskyldning for at bruge lidt tid i køkkenet og lave noget (u)hyggeligt. Jeg har taget nogle af mine eksisterende kageopskrifter og klædt dem ud til Halloween.

Kager udklædt til Halloween

Mine små karameltærter med pistacienødder er stadigvæk små, men har fået fyld af lækker appelsinkaramel. Tærterne er pyntet med tynde streger af hvid chokolade. Det var også oplagt at lave cookies med heksehyl til Halloween. De blev tryllet mindre – faktisk meget mindre og er i snack-size (pas på, man kan nemt spist MANGE kager, når de er så små og søde). Mine runde marengs med lakrids er blevet til græskar med streger af mørk chokolade og drys af knasende kakaonibs mums. Det er ikke verdens mest skrækindjagende Halloween-lækkerier, men de ser søde ud og smager skønt 🙂

 

Halloween Madsymfonien

 

Halloween minitærter med appelsinkaramel (ca. 8 stk.)

Tærtebund
50 g smør
100 g hvedemel
25 g flormelis
1 stk. vaniljesukker
3 tsk. kakaopulver
Revet skal af en halv usprøjtet appelsin
Et halvt sammenpisket æg (ca. 30 g)

Appelsinkaramel
160 g kondenseret mælk
100 g hvid chokolade
Revet skal af 1,5 usprøjtet appelsin
Orange pastafarve

Skær smørret i mindre stykker i en skål, og smuldre det sammen med melet, til der ingen klumper er. Tilsæt flormelis, vaniljesukker, kakaopulver og appelsinskal. Saml dejen hurtigt med et halvt sammenpisket æg. Lad dejen hvile i køleskab i ca. 30 minutter.

Rul dejen ud og brug et glas med en diameter på 8 cm eller en anden udstiksform til at udstikke en cirkel, der passer perfekt i de små tærteforme (diameter 7 cm). Pensl de små tærteforme med lidt olie, og læg dejen i formene. Bag de små bunde ved 200°C på den midterste rille i ovnen i ca. 12-15 minutter. Lad tærterne afkøle på en rist.

Varm den kondenserede mælk op i en gryde, til den er lige ved at nå kogepunktet. Skru ned til svag varme og tilsæt chokoladen. Rør rundt i blandingen, indtil det er en ensartet masse. Fjern gryden fra varmen efter et par minutter. Tilsæt herefter appelsinskal og orange pastafarve. Lad karamellen afkøle ved stuetemperatur i ca. 20 minutter eller indtil den er blevet tyk. Kom karamellen i en engangssprøjtepose, og fordel den i tærterne. Pynt kagerne med striber af smeltet hvid chokolade (jeg brugte ca. 30 g).

Halloween mini tærter med appelsinkaramel

 

Halloween mini cookies med heksehyl (ca. 50 stk.)
75 g smør
90 g brun farin
Et halvt sammenpisket æg (ca. 30 g)
0,5 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
100 g mel
100 g heksehyl-lakridser

Rør smør og brun farin godt sammen i en røremaskine. Tilsæt ægget og rør godt. Bland vaniljesukker, bagepulver og mel sammen, og rør det i dejen. Skær heksehyl-lakridserne i meget små stykker, og vend dem i dejen. Rul dejen til to små pølser med en diameter på 2 cm. Pak dem i madfilm, og sæt dem i fryseren i ca. 1 time. Find dejen fra fryseren, og skær dejen i skiver med en tykkelse på 1 cm.

Sæt kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir – sørg for at lave god afstand imellem kagerne. Bag kagerne midt i ovnen ved 200°C i ca. 6-8 minutter. Lad kagerne afkøle på en bagerist. Opbevar kagerne i en lufttæt kagedåse foret med bagepapir.

Halloween mini cookies med heksehyl

 

Halloween græskar-marengs (ca. 10 stk.)
40 g pasteuriseret æggehvide
85 g flormelis
Orange pastafarve

Pisk æggehviden til fast skum, og tilsæt herefter flormelis lidt ad gangen. Tilsæt orange pastafarve til marengsmassen, og pisk godt i ca. 5 minutter. Tegn græskar på et stykke bagepapir – brug eventuelt en græskarformet udstiksform med en diameter på 8 cm til at tegne efter. Kom marengsmassen i en engangssprøjtepose med rund tyl (6 mm diameter), og fyld de græskarformede tegninger med marengs. Bag dem ved 90°C i 1,5 time på den nederste rille i ovnen. Pynt de afkølede kager med striber af smeltet mørk chokolade (jeg brugte ca. 30 g) og lidt kakaonibs. Opbevar kagerne i en lufttæt kagedåse.

Halloween græskar-marengs

 

3 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 3 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 3 Flares ×