6.2K Flares 6.2K Flares ×

Jeg elsker sommeren med masser af sol, varme, lyse og stille aftener på terrassen. Men det bedste må nok være alle de lækre sommerbær og frugter, man plukker, høster og samler. Min absolutte favorit er jordbær, der med sin søde smag og smukke røde farve er indbegrebet af en god dansk sommer.

Jeg har lavet en sommerkage, der er frisk, let og som både smags- og udseendemæssigt bare siger sommer – det gør den i hvert fald for mig, når jeg tager en bid!

Kage med hyldeblomstmousse og jordbær

Kagen består af en knasende sprød bund med hakkede hasselnødder, cornflakes og hvid chokolade. Derefter en delikat, luftig og aromatisk hyldeblomstmousse, et lag af geleret purerede søde sommerjordbær og på toppen et lille jordbær. Teksturen og smagen er god med både noget sprødt, blødt, aromatisk og frisk – en let og skøn kage. Og så gør det heller ikke noget, at kagen har flotte dannebrogsfarver.

Opskrift (4 stk.)

Kagebund
50 g cornflakes
50 g hasselnødder
100 g hvid chokolade
25 g smør

Hyldeblomstmousse
3 blade husblas
1 dl økologisk koncentreret hyldeblomstsaft
2 spsk. citronsaft
Reven skal af en lille citron
1,5 dl piskefløde
200 g 38% cremefraiche

Jordbærgelé
2 blade husblas
150 g jordbær
1,5 spsk. vand
1 spsk. sukker
Friske jordbær til pynt

Kage med hyldeblomstmousse og jordbær

Knus cornflakes til mindre stykker. Hak hasselnødderne groft. Smelt chokoladen, og lad det afkøle lidt. Smelt også smørret, og afkøl det. Bland alle ingredienser til kagebunden sammen i en skål.

Brug kagefolie/konditorplast til at fore kageringe (diameter: 7 cm, højde: 5,5 cm) med inden fyldning. Kom 4-5 spsk. af kagemassen i bunden af kageringene, og sørg for at overfladen er jævn. Stil bundene i fryseren i ca. 15 minutter.

Læg husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter. Kom hyldeblomstsaft, citronsaft og citronskal i en gryde, og giv det et opkog. Vrid den opblødte husblas fri for vand, og smelt den i hyldeblomstsaften. Lad det afkøle. Pisk fløden til skum. Pisk cremefraichen til en fast masse. Bland flødeskum, cremefraiche og hyldeblomst sammen i en skål.

Kage med hyldeblomstmousse og jordbær

Kom hyldeblomstmoussen i en sprøjtepose, og fordel moussen oven på bundene i kageringene. Stil kageringene tilbage i fryseren i ca. 1 time.

Læg husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter. Kom jordbær, vand og sukker i en gryde, og lad det koge i ca. 5 minutter. Blend jordbærrene til en fin puré, og kom den tilbage i gryden. Giv det et lille opkog. Vrid den opblødte husblas fri for vand, og smelt den i jordbærmassen. Lad det afkøle.

Find kageringene frem fra fryseren, og fordel et lag jordbærgelé oven på moussen. Sæt kageringene i køleskabet, og lad jordbærgéleen stivne. Lad de færdige kager stå ved stuetemperatur i ca. 10 minutter før servering. Pynt kagerne med friske jordbær inden servering. Kagerne kan med fordel laves dagen før, at de skal bruges. Opbevar kagerne i en tætlukket beholder på køl.

Kage med hyldeblomstmousse og jordbær

 

6.2K Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 6.2K StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 6.2K Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset