Det er godt nok blevet til en varm sommer – næsten en smule for varmt – men det er jo heldigvis smag og behag. Personligt, synes jeg, at det er lidt for varmt til at stå timevis i køkkenet med ovnen på fuldt blus.
Jeg føler heller ikke det store behov for at spise solide pladekager eller andre tunge kager/desserter her i heden – det skal være noget mere let. Min nyeste kage kræver ikke en ovn – ok, man skal være i et køkken, og den tager en smule tid at lave – men det er det værd!
Den består af en kiksebund med lakrids, let og cremet hindbærmousse, smukt og blankt lakridsgelé og øverst et drys af knuste lakridsdrops.
Jeg er specielt glad for farvekombinationen – den rosa/lyserøde mousse kontra den dybe sorte og blanke lakridsgelé er ret flot. Jeg må heller ikke glemme de knuste lakridsdrops på toppen, der skinner og funkler som små sorte diamanter.
En smuk og forholdsvis enkel kage med lækker smag af hindbær og skøn lakrids. Den er ikke tung – men overraskende let i det, og den kan uden besvær nydes her i sommervarmen. Jeg har testet et stykke eller to for jer.
Opskrift (ca. 8 personer)
Kiksebund
150 g Digestive kiks
60 g smør
3 tsk. Johan Bülow Fine Liquorice Powder
Hindbærmousse
2,5 blade husblas
225 g hindbær
4 spsk. flormelis
Korn fra en vaniljestang
1 spsk. citronsaft
2 dl piskefløde
125 g græsk yoghurt
Lakridsgelé
2 blade husblas
50 g Johan Bülow Sweet Liquorice Syrup
50 g vand
Pynt
Johan Bülow Raw Liquorice Drops
Kom Digestive kiks i en frysepose, og knus dem til fine krummer ved at bruge en kagerulle eller kom kiksene i en foodprocessor.
Smelt smørret i en gryde. Tilsæt kiksekrummer og lakridspulver til smørret, og rør det godt sammen. Fordel massen i en justerbar kagering (diameter: 16 cm, højde: 10 cm) – husk at fore kageringen med kagefolie/konditorplast inden fyldning. Sørg for, at kiksemassen bliver trykket godt sammen i et jævnt lag. Stil kiksebunden i køleskabet i ca. 30 minutter.
Læg husblas i koldt vand ca. 10 minutter. Kom friske eller frosne hindbær, flormelis, korn fra en vaniljestang og citronsaft i en gryde. Giv det et lille opkog. Pres hindbærmassen gennem en si, så man får en puré uden hindbærkerner. Hæld puréen tilbage i gryden, og varm den ved svag varme i et par minutter. Vrid den udblødte husblas fri for vand, og opløs den i puréen. Bland det godt sammen. Lad puréen afkøle.
Pisk fløden til skum. Tilsæt græsk yoghurt og pisk godt. Tilsæt den afkølede hindbærpuré, og bland det godt sammen. Smag til, og tilsæt eventuelt mere flormelis. Fordel herefter hindbærmoussen på den kolde kiksebund. Stil kagen i fryseren i ca. 1 time, så moussen kan stivne.
Forbered lakridsgeléen. Læg husblas i koldt vand ca. 10 minutter. Kom lakridssirup og vand i en gryde, og varm det ved svag varme i 3-5 minutter. Vrid den udblødte husblas fri for vand, og bland det godt sammen med lakridssiruppen. Lad det køle helt af. Find kagen frem fra fryseren, og fordel lakridsgeléen oven på hindbærmoussen. Stil kagen tilbage i fryseren i ca. 1 time. Pynt kagen med knuste lakridsdrops inden servering. Kagen kan sagtens laves dagen før, den skal serveres. Kagen er også fryseegnet.
Hej Helle
Vil hindbærmoussen kunne bruges i en stabelkage, hvor der skal opsmøring ogmarcipan ovenpå? er den fast nok til det, hvos den kun kommer i køleskabet og ikke i frseren?
VH Marianne
Hej Marianne
Tak for din kommentar. Jeg har desværre ikke afprøvet, om moussen fungerer i en stabelkage. For en sikkerheds skyld ville jeg nok tilsætte lidt ekstra husblas. Kagen skal opbevares 4 timer eller gerne til næste dag, når den kun kommer i køleskabet. Håber det kan hjælpe dig videre.
Mange kageglade hilsner
Helle
Hej Helle. Nu har jeg lavet din skønne kage 2 gange. Vil bare lige fortælle dig at såfremt man ikke har lakrids sirup. Kan man bruge alm. sirup og så tilsætte lakridsgranulat. Det fungere helt fint.
M.V.H
Sussanne
Hej Susanne
Tak for din tilbagemelding. Dejligt, at du har lavet kagen et par gange. Tak for tippet omkring sirup og lakridsgranulat. Det vil jeg afprøve en dag.
Mange hilsner
Helle
Hej.
Har lavet denne lækker kage nytårsaften og den blev taget super godt imod. Har nu lovet at lave den til min venindes fødselsdagen. Men skal lave 7 stk. Hvor kan man købe det plastik man kan komme ind i ringe som Mette blomserberg ofte bruger. Da jeg kun har 2 ringe? Ved du det. Og kan jeg lave bundene et par dage før? Hilsen Gitte
Hej Gitte
Mange tak for din søde hilsen. Jeg beklager virkelig mit sene svar – men jeg har været så travlt optaget med opstart på arbejde efter min barsel. Du kan købe det plastik mange steder på nettet – søg blot på plaststrimmel/kagefolie/konditorfolie, så fremkommer der mange resultater. Du kan godt lave bundene et par dage før – men det er vigtigt, at bundene bliver i bageformen, for at bevare kagens fine runde form. Håber mit svar kan hjælpe dig videre.
Mange hilsner
Helle
Hej..
Virkelig flor kage..
Hvordan gør du med bunden når du bruger en justerbar kagering? Hvilket underlag bruger du undervejs i processen? Og hvordan flytter du kagen over på serveringsfad?( Jeg går udfra den ikke er lavet på serveringsfadet ift fryser osv)
På forhånd tak
Mvh
Mette
Hej Mette
Tusind tak for din søde kommentar. Jeg har placeret kageringen på et skærebræt, som jeg også satte i fryseren. Jeg brugte en stor paletkniv til at flytte den færdige kage over på serveringsfadet. Håber det kan hjælpe dig lidt videre ellers må du endelig sige til.
Mange kageglade hilsner
Helle
Fantastisk kage. Kombinationen af lakrids og hindbær er perfekt.
De allerbedste anbefalinger fra mig ☺️
Tusind tak for din meget søde kommentar, Karen. Det glæder mig, at du kan lide kagen.
Mange kageglade hilsner
Helle
Hvor er det flot, og hvor er det en fin kombination.
Kunne man bruge frosne jordbær i stedet for hindbær.
Jeg tænker smagsmæssigt, er hindbær bedre sammen med lakrids end jordbær?
Har du nogen erfaring med det?
(Jeg har masser af frosne sommerjordbær i fryseren nemlig 😉
Mvh.
Christina
Hej Christina
Tusind tak for din søde kommentar. Jeg har valgt at bruge hindbær, da det giver et syrligt og friskt modspil til kagen. Det vil helt sikkert være fint at bruge jordbær – men smag på puréen, inden du laver moussen for at tjekke, at det ikke bliver for sødt. Rigtig god fornøjelse!
Mange kageglade hilsner
Helle
Har lige fået en forespørgsel fra den yngste om ikke jeg skulle prøve din kage. Det tror jeg da jeg siger ja til – den ser jo fantastisk ud. Har du købt lakridssirup på nettet?
Imponeret hilsen
Irene #KregmeKageKunst
Hej Irene
Tak for din søde kommentar. Hvor spændende, at du vil lave kagen. Du kan bl.a. købe lakridssirup på http://www.lakrids.nu og andre delikatesseforretninger. Rigtig god fornøjelse!
Mange kageglade hilsner
Helle
Hvis jeg laver den fredag og stiller den i fryseren. Hvor langt tid før skal den ud inden den skal serveres ? 🙂 skal serveres lørdag Kl 13 ca
Hej Sille
Jeg har desværre ikke erfaring med at fryse kagen helt ned. Jeg har kun haft kagen i fryseren for, at moussen kunne stivne. Jeg vil næsten tro, at kagen burde være optøet efter et par timer. Håber det kan hjælpe dig videre. Rigtig god fornøjelse!
Mange kageglade hilsner
Helle
Hejsa. Lyder virkelig som en lækker kage som da skal prøves. Men jeg har lige et spørgsmål, hvad er syrup?
Hej Tina
Tusind tak for din søde kommentar. Syrup betyder sirup 🙂 Håber det kan hjælpe din videre ellers må du endelig sige til.
Mange kageglade hilsner
Helle
Kan lakridspulver erstatte lakridssirup?
Hej Nathasja
Jeg har desværre ingen erfaring med det, men umiddelbart vil jeg mene, at lakridspulver ikke kan erstatte lakridssirup. Håber det kan hjælpe dig videre.
Mange kageglade hilsner
Helle
Uhh den ser lækker ud!!
Er det sød eller salt sirup og pulver? (Går ud fra at det er fint pulver)
Hvor køber du det folie til bageringen?
Hej Maria
Tusind tak for din søde kommentar. Der skal bruges sød lakridssirup og fint lakridspulver. Med hensyn til folien kan det købes flere steder. Søg på plaststrimmel, så kommer der en del hjemmesider frem. Rigtig god fornøjelse!
Mange kageglade hilsner
Helle
Den lyder super god, dog er jeg ikke så glad for lakrids, nogen forslag til andre kombinationer? 🙂
Mvh Lisa
Hej Lisa
Tak for din kommentar. Kagen er designet med lakrids som smagsgiver, men du kan fx lave en hindbærgelé. Du kan eventuelt tage udgangspunkt i denne opskrift http://www.madsymfonien.dk/page/3/ og erstatte jordbærgelé med hindbærgelé. Håber det kan hjælpe dig videre.
Mange kageglade hilsner
Helle
Hej,
Jeg har et spørgsmål: Hvor køber man kagefolien?
Bh.
Jasmina
Hej Jasmina
Prøv at søge på kagefolie eller plaststrimmel på nettet, så kommer der forskellige hjemmesider, hvor det kan købes. Rigtig god fornøjelse!
Mange kageglade hilsner
Helle
Hej jeg vil rigtig gerne lave din kage men så li inde på lakris.nu at en bøtte kostede 120 for en lille kan man bruge andet???
Mvh betina
Hej Betina
Tak for din kommentar. Jeg har ikke erfaring med at bruge en anden type lakrids – men du kan måske bruge nogle knuste lakrids- eller hindbærbolsjer som topping. Håber det kan hjælpe dig videre. Rigtig god bagelyst.
Mange kageglade hilsner
Helle
Hej Helle
Uha sikke et kage univers du har, fuldstændig fantastik!! Nu skal jeg have lavet denne kage;) Jeg har lige et spørgsmål ang den græske yoghurt, hvilken bruger du? Tænker om det skal være med lav el høj fedt indhold ifht konsistensen af kagen?
På forhånd tak. Kh Anne u
Hej Anne
Tusind tak for din søde kommentar. Hvor lyder det godt, at du vil lave kagen 🙂 Jeg brugte en græsk yoghurt med høj fedtprocent. Rigtig god bagelyst!
Mange kageglade hilsner
Helle
Hej
Jeg har lige lavet denne lækre kage, dog lidt mindre mousse og mere gelé . Mine gæster var vildt imponeret og må sige at den smager fantastisk. Så tak for en god opskrift.
Hilsen Dorthe
Hej Dorthe
Mange tak for din søde kommentar. Det glæder mig, at du og dine gæster kunne lide kagen :).
Mange hilsner
Helle
Hej Helle
Jeg har ikke kunnet finde nogle kageringe der er mere end max 8 cm høje. Bliver den for lille eller vil det kunne lade sig gøre at have kagen heri ?!
Glæder mig meget til at bage den :o)
Vh Marlene
Hej Marlene
Det vil helt sikkert være fint at bruge en kagering på 8 cm. Rigtig god bagelyst!
Sikke en smuk kage. Jeg vil høre om du har erfaring med at bruge creme fraiche (9%) i stedet for græsk yoghurt, eller om du mener det kan lade sig gøre?
Mvh. Marie
Hej Marie
Mange tak for din kommentar. Jeg har ikke erfaring med at bruge creme fraiche (9%), men jeg er sikker på, at du sagtens kan bruge det i stedet for græsk yoghurt. Rigtig god bagelyst!
Mange kageglade hilsner
Helle
Hold nu op en lækker kage!! Den skal jeg prøve at lave på fredag. Jeg har Dog et spørgsmål – kan der godt bruges lakridssirup af et andet mærke end Johan Bülow?
Jeg har nemlig en i forvejen 🙂
Hilsen Anna
Hej Anna
Tusind tak for din søde kommentar. Hvor lyder det dejligt, at du skal lave kagen på fredag. Jeg er helt sikker på, at du kan bruge en anden lakridssirup – men måske skal doseringen være anderledes, så du skal smage på det løbende. Rigtig god bagelyst!
Mange kageglade hilsner
Helle
Hej Helle… Hvilken kæmpe inspiration du er, og virkelig dygtig, bliver simpelthen lige imponeret hver gang jeg ser noget nyt
Øv den ville ikke have hele kommentaren 🙁 Er der på nogen måde alternativ til kageringen, eller vil det kunne spolere kagen ? Hilsner Henriette
Hej Henriette
Tusind tak for din meget søde kommentar. Hvor er jeg glad for at høre, at jeg kan være med til at inspirere. Med hensyn til dit spørgsmål omkring et alternativ til kageringen kan du bruge en springform. Det er bare vigtigt at bruge kagefolie/plaststrimmel, så du kan løsne kagen fra formen og se de forskellige lag i kagen. Håber det kan hjælpe dig videre ellers må du endelig sige til!
Mange kageglade hilsner
Helle
Den ser godt nok lækker ud og den skal helt klart afprøves!
Hej Caroline
Tusind tak for din søde kommentar. Det lyder rigtig dejligt, at du vil afprøve opskriften. Jeg elsker også selv saltlakrids. Du kan sagtens bruge de saltede Johan Bülow varianter, uden at det ødelægger smagskombinationen. Rigtig god fornøjelse!
Mange kageglade hilsner
Helle
Har lige et spørgsmål, jeg kan enormt godt lide saltlakrids, tror du man kan bruge Johan Bülow’s salty liquorice powder og syrup istedet for sweet, eller ødelægger det smagskombinationen? Mvh, Caroline
Hej 🙂
Faldt lige over denne utrolige lækre opskrift!
Har du nogen ide om hvilken springform den ville passe til? 🙂
Hej Pernille
Tusind tak for din kommentar. Jeg vil næsten tro, at kagen passer til en springform på ca. 20 cm i diameter. Rigtig god bagelyst!
Mange hilsner
Helle
Mange tak for en anvendelig og perfekt opskrift. Det er en lækker, nem og billig kage, som ser flot ud og er egnet til eksperimenter. Nu kan jeg den udenad. Jeg deler madsymfonien.dk til begejstrede. Vh Marie
Hej Marie
Tusind tak for din søde kommentar. Hvor er jeg glad for, at du kan lide opskriften. Super skønt, at du deler min blog med andre begejstrede. Stor tak til dig!
Mange hilsner
Helle
Hej!
Den ser super lækker ud! Bliver kagen godt nok kun 16 cm. i diameter ellers misforstår jeg?
Mvh. Lea
Hej Lea
Mange tak for din kommentar. Min kage var 16 cm i diameter, men var til gengæld også noget høj. Du kan godt samle kagen i en springform med en større diameter – så bliver kagen bare ikke så høj.
Håber det kan hjælpe dig videre!
Mange kageglade hilsner
Helle
Hej 🙂
Den ser bare super lækker ud! Jeg vil høre, om man kan lave den som en appelsinmousse i stedet for? Hvis ja, hvordan skal forholdene så være? Tak for inspiration!
Mvh. Sofie
Hej Sofie
Tusind tak for din kommentar. Jeg har ikke selv prøvet at lave en appelsinmousse til kagen – men det vil helt sikkert smage super dejligt sammen med lakridsen. Jeg vil tro, at du skal bruge saft og skal af to appelsiner. Derudover skal du nok tilsætte et par blade ekstra husblas. Giv appelsinsaft og -skal et lille opkog, og opløs husblassen heri. Det vil være fint stadigvæk at bruge 2 dl piskefløde og måske 150 g græsk yoghurt. Det er en god idé at smage på moussen, om der eventuelt skal tilsættes lidt mere appelsin. Håber mit svar kan hjælpe dig videre ellers må du endelig sige til.
Mange hilsner
Helle
Hej Helle
Jeg har lavet flere af dine dejlige opskrifter flere gange bl. a. denne kage. Jeg har lavet den dagen før jeg har skulle bruge den og det har fungeret fint, stor begejstring hos gæster. Nu har jeg et spørgsmål, skal bruge den en søndag og har ikke mulighed for at lave den lørdag, kan jeg lave den fredag og stille den i køleskab?
På forhånd tak for dit svar og bliv endelig ved med at lave nye opskrifter, min familie er blevet afhængig
Mvh Anne
Hej Anne
Tak for din søde kommentar. Hvor er det skønt, du følger med og bruger mine opskrifter – det er jeg meget glad for. Jeg vil mene, at du sagtens kan lave kagen fredag og stille den i køleskabet til søndag – det skulle den meget gerne kunne holde til. Du kan tro, at jeg vil fortsætte med at lave opskrifter til dig og mine mange følgere. Rigtig god bagelyst og kontakt mig endelig, hvis du har flere spørgsmål.
Mange kageglade hilsner
Helle
Jeg vil gerne lave denne kage, men kan ikke læse nogen steder hvor mange personer den ca. er til ?
Mvh. Mette
Hej Mette
Det lyder dejligt, at du vil lave kagen. Der er til ca. 8 personer. Rigtig god bagelyst!
Mange hilsner
Helle
Hej
Hold op en flot kage…. Og den må jeg bare prøve men er lidt nervøs for det husblas…. Er bange for det går galt, enten ikke stivner nok eller bliver klumpet!
Har aldrig arbejdet med husblas. Og ville høre dig om der er noget jeg skal tage højde for, og ellers gode råd omkring det!!
Tusind tak for hjælpen. Og tak for alle dine lækre kager!
Dbh Tina
Hej Tina
Mange tak for din kommentar. Du skal ikke være nervøs for at arbejde med husblas – det skal du nok kunne klare. Det er vigtigt at komme husblas i koldt vand – på den måde bliver det let at opløse det i den varme lakridsmasse. Opløs et blad ad gangen i lakridsmassen og rør godt. Håber mit svar kan hjælpe dig videre ellers må du endelig sige til!
Mange hilsner
Helle
hej,
ved du om man kan lave hindbær moussen dagen før? altså uden at ligge den på bunden, jeg tænker at lave små kager men vil først ligge den sammen på dagen:)
Hej Camilla
Man kan desværre ikke lave moussen uden at komme det på bunden. Moussen sætter sig og stivner, så derfor vil det være svært at flytte det over på en bund. Du kan sagtens lægge kagerne sammen dagen før og opbevare dem på køl til næste dag. Håber mit svar kan hjælpe dig videre. Rigtig god bagelyst!
Mange kageglade hilsner
Helle
Den ser godt nok lækker ud… Er det kun i siden du kommer kagefolie?
Hej Helle, det er en super flot kage!
Ved du om den græsk yoghurt evt. kan erstattes med Philadelphia flødeost?
Mange hilsner
Ziva
Hej Ziva
Mange tak for din søde kommentar. Jeg er sikker på, at du sagtens kan bruge Philadelphia flødeost. Håber kagen bliver et hit! Rigtig god bagelyst!
Mange hilsner
Helle
Hej Helle,
Hvis jeg tænker på denne og din nytårsdessert fra ’13 med den hindbærskum i den hvide chokoladeskal. … Hvilken tænker du er bedst til en lagkage sammen med en nougatmousse?
Pft Tina
Hej Tina
Min umiddelbare tanke er, at hindbærmoussen fra kagen med lakridsgelé egner sig bedst sammen med en nougatmousse. Jeg vil anbefale dig at tilsætte lidt mindre husblas til hindbærmoussen, så den ikke er alt for skærefast. Rigtig god bagelyst!
Mange hilsner
Helle
Sikke en smuk kage. Den må jeg simpelthen prøve at lave. Hvor lang tid tager det ca. at lave den?
Hej Madsymfonien,
Sikke en flot kage!
Jeg havde lidt tænkt mig, at jeg gerne ville lave kagen til min fødselsdag på fredag, men da jeg har en veninde der er laktoseintollerant, vil jeg forsøge at finde laktosefri alternativer, så hun kan spise med. Jeg har forsøgt at google lidt ang. den græske yoghurt, for at se om jeg kunne finde en laktosefri variant, og umiddelbart virker det lidt umuligt.
Tror du, at jeg kan bruge et andet alternativ til hindbærmoussen? Eller evt. lave den på en anden måde?
På forhånd tak.
Venlig hilsen
Ann-Katrine
Kan jeg bruge frosne hindbær??
Jeg har brugt frosne hindbær, og det fungerer!!!!
Skal kagen i fryseren for at moussen stivner? Hvis nu man har tid nok, kan den så ikke køle og stivne i køleskabet?
Whauuu…tror jeg er i drømmeland, hvor ville jeg gerne smage, bare en lille bid???
kan man bruge agar agar i stedet for husblas ? i så fald, hvordan ?
Hej, lækker opskrift, som helt sikkert skal afprøves! Har du brugt Salt, eller sweet lakrids syrup?
I used Lakrissssss syruppp
Smagte virkelig godt. Tror desværre ikke jeg fik afkølet Hindbærpuré nok, så den blev ikke lige så høj. Toppede med friske hinbær og lakridspulver. Lavede den dagen før og havde den på køl. Perfekt med dessert der kan laves på forhånd. Tak
Jeg har nu lavet denne lækre dessert tre gange og er helt vild med den!! De sidste to gange er geléen blevet helt mat.
Et det mon fordi mussen har stået længere i fryseren end en time før geléen kom på?? Syntes ellers jeg gjorde alt det andet helt ens!!!
Den var virkelig lækker, selvom jeg kun smagte et lille stykke selv, da jeg lavede den til min mors venner, da hun holdt middag. De var alle vilde med den. Jeg lavede dog en lagkage bund på hasselnødder i stedet for. Men hasselnødder, hindbær og lakrids er virkelig også en skøn blanding
Hejsa
Jeg synes ikke at kunne læse mig frem til hvor meget sirup der skal bruges?
Hej Tine
Der skulle gerne stå i opskriften, at man skal bruge 50 g sirup. Rigtig god fornøjelse med at lave kagen! Ha’ en super dag!
Mange hilsner
Helle