17 Flares 17 Flares ×

En dejlig svampet kage med marcipan, smeltet chokolade, kakao og mandler. Kagen er toppet gavmildt med en silkeblød creme af mascarpone tilsat saft og reven skal af en citron. For at give cremen lidt bid jeg har tilføjet hakket mandelkrokant med reven citronskal. Kagen er pyntet med kakaopulver og to hele krokantmandler.

Kage med citroncreme og mandelkrokant

Det er en skøn kage med en fin kakao- og chokoladesmag. Mandlerne i kagebunden fremhæver marcipansmagen. Den friske creme med de små dejlige overraskelser i form af sprød krokant smager dejligt af citron og ristede mandler.
 
Lav kagen og nyd den til påske, pinse, Sankt Hans eller hvornår du lige føler for det. 

 

Opskrift (6 personer)
60 g smør
100 g mørk chokolade (55% kakaoindhold)
1,25 dl mælk
40 g sukker
Korn fra en vaniljestang
80 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
30 g kakao
2 æg
150 g marcipan
100 g grofthakkede mandler

Mandelkrokant 
90 g sukker
50 g mandler
Reven skal af en citron

Citroncreme
1 spsk. sukker
Saft og reven skal af en citron
1,5 dl piskefløde
130 g mascarpone

Tænd ovnen på 180ºC. Kom smør, chokolade, mælk, sukker og korn fra en vaniljestang i en gryde. Smelt det til en jævn masse ved svag varme. Bland hvedemel og bagepulver sammen i en skål. Riv marcipanen på den grove side af rivejernet, og pisk den sammen med æggene til en luftig og tyk masse. Tilsæt chokolade- og melblandingen, og bland det hele godt sammen.

Smør en springform (22-24 cm) med smør eller olie, og hæld dejen i formen. Bag kagen midt i ovnen, indtil den er fast – den skal bages ca. 15-20 minutter. Lad kagen afkøle i springformen.

Smelt sukker i en pande til en gylden karamel. Tilsæt mandler og reven citronskal, og bland det godt sammen. Hæld mandlerne ud på et stykke bagepapir, og lad dem afkøle. Hak mandlerne groft med en savtakket kniv.

Bland sukker, saft og reven skal af en citron sammen i en skål. Pisk fløden til skum. Tilsæt mascarpone, og pisk det godt sammen i ca. 2 minutter. Tilsæt citronsaft og de grofthakkede mandler til flødecremen, og rør det godt sammen.

Udstik små cirkler af kagen ved at bruge en rund udstiksform med en diameter på 7 cm. Fordel citroncremen oven på de runde kagebunde, og drys lidt kakaopulver på toppen.

17 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 17 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 17 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset