Det er nok en af de kager, som jeg er mest tilfreds med – ok, det lyder lidt selvfedt – men pyt! Det er en fantastisk smuk kage, som samtidig smager rigtig dejligt, og bedst af alt er det ikke vildt besværligt at lave den.
Kagen består af en kiksebund, derefter et tykt lag af den smukkeste lavendelfarvede blåbærmousse. Kagen er pyntet med friske blåbær, hvide chokoladeknapper og chokoladestriber. Den sarte kiksebund er i dejlig kontrast til den cremede og friske men alligevel fyldige mousse. På toppen danner saftige og let syrlige blåbær sammen med den hvide chokolade et smukt og delikat par.
Gør dig selv (eller andre) den tjeneste at lave kagen – den vil helt sikkert være et hit!
Opskrift (6 personer)
Kiksebund
150 g Digestive kiks
75 g smeltet smør
Blåbærmousse
3,5 blade husblas
250 g frosne blåbær
2 spsk. flormelis
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. citronsaft
2 dl piskefløde
1,5 dl græsk yoghurt
Pynt
Friske blåbær
Hvide chokoladeknapper
Smeltet hvid chokolade
Kom kiks i en frysepose, og knus dem til fine krummer ved at bruge en kagerulle eller kom kiksene i en foodprocessor.
Kom kiksesmulderet og smeltet smør i en skål – bland det godt sammen. Fordel kiksemassen i en justerbar kagering (diameter: 16 cm, højde: 10 cm) eller alternativt i en springform. Det er vigtigt at fore kageringen/springformen med kagefolie/konditorplast inden fyldning. Pres kiksemassen ned i kageringen/springformen i et jævnt lag. Stil bunden i køleskabet i ca. 30
minutter.
Læg husblas i koldt vand ca. 10 minutter. Kom blåbær, flormelis, vaniljesukker og citronsaft i en gryde. Giv det et lille opkog. Blend blåbærmassen (fx med en stavblender). Hæld blåbærmassen i en si, og pres den igennem sien, til der kun er skind tilbage.
Hæld blåbærmassen tilbage i gryden, og varm den ved svag varme i et par minutter. Vrid den udblødte husblas fri for vand, og opløs den i massen. Afkøl blåbærmassen helt – stil det eventuelt i køleskabet i 15 minutter.
Pisk fløden til en let skum – det er vigtigt ikke at piske for længe. Tilsæt herefter græsk yoghurt og pisk godt igen. Hæld den kolde blåbærmasse i cremen, og bland det godt sammen. Smag til, og tilsæt eventuelt mere flormelis.
Fordel blåbærmoussen på den kolde kiksebund. Stil kagen tilbage i køleskabet i 3-4 timer, så moussen kan stivne. Pynt kagen med friske blåbær, hvide chokoladeknapper og striber af smeltet hvid chokolade inden servering. Man kan med fordel lave kagen dagen forinden, den skal bruges. Den er også fryseegnet.
Hej! Virkelig lækker og flot kage, glæder mig til at bage den. Du skriver, at det er vigtigt med kageform, hvad er det præcist?
Og et andet spørgsmål, til moussen, kan jeg benytte fryse blåbær?
Mange hilsner
Camilla
Hej Camilla
Tusind tak for dine rosende ord – det er jeg glad for at høre. Skønt, at du vil bage kagen. Det er vigtigt at fore kageformen med kageplast/kagefolie/konditorplast, hvis du ønsker en skarp kant på kiksebunden og moussen. Kageplast er en transparent plaststrimmel, man anvender på indersiden af kageringen/springformen i forbindelse med opbygning af kager. Det kan købes flere steder på nettet. Det er så fint at bruge frosne blåbær til moussen – det har jeg også selv gjort. Håber mit svar kan hjælpe dig videre ellers må du endelig sige til. Rigtig god bagelyst!
Mange hilsner
Helle
Hej!
En virkelig meget smuk kage! Jeg skal holde konfirmation 1. Maj og overvejer at lave denne imponerende kage. Har du prøvet at lave den med andre bær – feks hindbær eller jordbær? Du skriver den fryseegnet – hvordan og hvorledes. Selvfølgelig uden pynt, men ellers bare ned i fryseren med den og op en time før servering?
Kh Ulrika
Hej Ulrika
Tusind tak for din søde kommentar. Det lyder som en rigtig god idé at lave kagen til konfirmation. Jeg har lavet en tilsvarende kage med hindbærmousse og lakridsgelé, som også er rigtig lækker. Du kan finde opskriften her http://www.madsymfonien.dk/kage-med-hindbaermousse-og-lakridsgele/ 🙂 Jeps, frys kagen uden pynt og tag kagen op i god tid. Jeg er ikke helt sikker på, om den kan nå at tø op på en time ellers kan du stille den i køleskabet dagen før, at den skal serveres. Håber mit svar kan hjælpe dig videre ellers må du endelig sige til. Held og lykke med konfirmationen!
Mange hilsner
Helle
Hejsa.
Jeg vil igangværende med at lave denne kage til en tøsekomsammen imorgen aften. Men stivner blåbærmassen ikke under afkøling inden jeg blander den med flødeskum?
Hej Anja
Hvor lyder det lækkert, at du vil servere kagen til tøsekomsammen. Blåbærmassen skal blot stå til afkøling på køkkenbordet i ca. 10 minutter – det skal ikke sættes i køleskabet. Håber mit svar kan hjælpe dig videre! Rigtig god bagelyst og ha’ en hyggelig tøseaften!
Mange hilsner
Helle
Hej..
Vil bare lige fortælle dig, at du har fuldstændig ret i, at denne kage smager fantastisk. Har serveret den idag for mine kolleger i anledning af dronningens fødselsdag 🙂 Den var et hit. (y) kombinationen mellem den lidt syrlige blåbærmousse og den søde hvide chokolade.. Mums.. Ikke sidste gang jeglaver den …
Hej Anette
Tusind tak for din søde hilsen. Hvor er jeg glad for, at du er tilfreds med kagen. Super hyggeligt, at du og dine kolleger fejrede dronningens fødselsdag! Det glæder mig, at du vil lave kagen en anden god gang! Du må have en skøn forårsdag!
Mange hilsner
Helle
Hej Anja
Hvis jeg skal lave den til 18 personer. Hvor stor skal springforme så være? Og er det så bare at gange opskriften med 3?
Mvh. Sabrina
Hej Helle
Nu har jeg lige forsøgt mig med din flotte kage. Jeg har dog smurt en (Mette Blomsterberg) springform med lidt olie. Er det skidt? Jeg er noget spændt på at tage den ud af formen i morgen.
Vh Liselotte
Hej igen
Hvor lang tid før servering tager du den ud af ovnen? Og skal jeg tage den ud af formen når den er kold? Vh Liselotte
Ups ovn=køleskab selvfølgelig!!
Hej Liselotte
Mange tak for dine spørgsmål. Det er helt fint at smøre formen med lidt olie – det sker der ikke noget ved. Jeg er sikker på, at kagen nok skal blive vellykket og flot! Det vil være en god idé at tage kagen ud af formen, mens den er meget kold. Med hensyn til servering af kagen er det fint at tage den ud af køleskabet ca. 30 minutter før, at den skal bruges. Håber mine svar kan hjælpe dig videre ellers må du endelig skrive igen. Rigtig god fornøjelse med kagen!
Mange hilsner
Helle
Hej Helle,
Jeg lavede denne kage i weekenden. Jeg synes, opskriften var sådan lige i underkanten til 7 nordjyske bønder, så jeg gangede op. Først lavede jeg bunden x 1½ og så i en springform på 24 cm. Derefter lavede jeg en portion blåbærmousse, som kom i formen. Da det havde sat sig, lavede jeg en tilsvarende portion hindbærmousse (nøjagtig samme mængder som med blåbær), og lagde ovenpå. Det blev den smukkeste, tofarvede kage – og den smagte intet mindre end fantastisk 😀 Hver en krumme blev spist, trods portionen var lavet dobbelt så stor… det siger vist noget om kvaliteten af din opskrift 😉
Tak for en inspirerende blog og vildt lækre opskrifter 🙂
Mvh Carina Olsen
Hej Carina
Tusind tak for din skønne kommentar. Det glæder mig, at du og gæsterne var tilfredse med kagen! Dejligt, at der blev spist godt af den! Jeg er vildt glad for, at du følger med i bloggen! Glæder mig til at lave endnu flere opskrifter i den kommende tid! Endnu en gang mange tak for din søde hilsen!
Mange kageglade hilsner
Helle
Hej 🙂
Vil høre om du bruger frosne eller friske bær i moussen ?
Hej Debbie
Jeg har brugt frosne bær i moussen, men du kan også sagtens bruge friske bær. Rigtig god bagelyst!
Mange kageglade hilsner
Helle
Jeg faldt over denne blåbærmousse i min forsøg på at finde én som ville være frisk ovenpå en tung chokoladekage. tror du der er nok mousse til en kage i en springform på 24 cm i ovenstående opskrift? Tænker ikke at moussen skal være for dominerende, men den skal være på i stedet for frisk frugt dertil.
Mvh. Helle
Hej Helle
Mange tak for din kommentar. Blåbærmoussen vil helt sikkert egne sig super fint som topping på en tung chokoladekage. Hvis du ønsker en lidt mere frisk mousse, kan du erstatte blåbærrene med hindbær – hindbær er mere syrlige og smager fantastisk sammen med en chokoladekage. Med hensyn til en springform på 24 cm vil det nok være en god idé at bruge en halv portion mere end angivet i opskriften – så er du sikker på, at der er nok. Håber mit svar kan hjælpe dig videre ellers må du endelig sige til.
Mange hilsner
Helle
Hej Helle,
Jeg vil gerne lave denne kage i anledning af min mors fødselsdag, jeg ved hun vil elske den! Mit spørgsmål er om jeg kan erstatte husblas med noget andet? Da jeg er muslim må jeg ikke spise noget med husblas, da der er gelatine i 🙂
Mvh. Tahrir Hadidi
Hej Tahrir Hadidi,
Jeg håber du fandt en god erstatning for husblas. Nogle gange kan friskost bruges i stedet for yoghurt. Sikke en heldig mor, som får så lækre kager til sin fødselsdag. Jeg håber ikke du blev ked af at Helle aldrig svarede dig. Må hendes bedste veninder behandle hende lige så overfladisk og intolerant og ledt som hun har behandlet dig.
Mange kageglade hilsner: Inger
Hej Tahrir. Man kan godt købe geletinepulver der er baseret på okse i stedet for gris. Man kan få een fra Great lakes. En spiseskefuld gelatinepulver svarer vist nok til et blad husblas.
Uhm hvor ser den lækker ud!!!
Hvordan er konsistensen på moussen inden den kommer på køl?
Tænkte nemlig på om man kan lave den på samme måde som flødeboller- altså sprøjte moussen ud på bundene
Tusind tak for din søde hilsen. Inden moussen kommer på køl, er den cremet og lidt tynd i det – derfor bliver det desværre lidt svært at sprøjte den ud på bunde ligesom flødebolleskum.
Håber mit svar kan hjælpe dig videre – ellers må du endelig sige til.
Mvh. Helle
Vil man kunne erstatte græsk yoghurt med skyr eller vil det ikke give samme effekt?
Hej Lea
Jeg har desværre ingen erfaring med, om man kan anvende skyr i stedet for. Jeg har selv brugt en græsk yoghurt med 10% fedt for at opnå en mere cremet smag. Håber mit svar kan hjælpe dig videre!
Mange hilsner
Helle
Hej Helle.
Super flot kage som jeg vil bage til min søns barnedåb. Hvor lang tid før kan jeg pynte kagen?
Kan jeg uden problemer lave dobbeltportion, således jeg kan bruge en springform på 24-26 cm.? Mvh
Hej Camilla
Mange tak for din søde kommentar. Det lyder skønt, at du vil lave kagen til din søns barnedåb. Jeg har engang pyntet kagen, inden jeg kom den i fryseren, og det fungerede rigtig fint – så jeg vil mene, at du fint kan pynte kagen i god tid uden problemer. En dobbeltportion passer fint til en springform på 24-26 cm. Rigtig god fornøjelse og nyd barnedåbsfesten!
Mange kageglade hilsner
Helle
Hej igen. Tak for svar. Hvordan skal jeg fryse den, i springformen eller? Hvor længe før skal jeg tage kagen op? MH Camilla
Hej Camilla
Det er en god idé at fryse kagen i springformen, så den holder den fine runde form. Alt efter hvor stor en kage du laver, vil jeg tro, at den skal op 3-4 timer før, den skal bruges.
Rigtig god bagelyst!
Mange hilsner
Helle
Kagen ser hamrende god ud ville lave dem i dag men kan simpelthen ikke finde en kagering på 16 cm i diameter og 10 cm høj.
Må jeg høre hvor du har købt din henne ☺.
Med venlig hilsen
Maja
Hej Maja
Tusind tak for din fine kommentar. Jeg har samlet min kage i en justerbar kagering, og jeg vil tro, at man efterhånden kan købe den mange steder både i supermarkeder, hos Inspiration/Imerco og på nettet.
Håber det kan hjælpe dig videre.
Mange kageglade hilsner
Helle
Hej… Hvis nu jeg vil prøve at lave et lag med Philadelphia ostemousse med lime i, ovenpå blåbærmoussen.. skal jeg så undlade citronsaften i blåbærmoussen? eller har det ikke noget at sige ? Håber du kan hjælpe.
Hej Mette
Mange tak for din kommentar. Det lyder rigtig lækkert med et lag af Philadelphia ostemousse. Jeg tilsætter citronsaft i min blåbærmousse for at fremhæve smagen af blåbær – så jeg det vil være en god idé at tilsætte citron til moussen. Håber mit svar kan hjælpe dig videre. Rigtig godt nytår til dig!
Mange hilsner
Helle
Hej
Hvis jeg nu vil bruge din opskrift som et lag i en lagkage på 26ø tror du så at en portion vil være nok, eller skal jeg lave en halv gang ekstra?
Den ser meget skærefast ud, skal jeg komme lidt mindre husblas i når det er til lagkage?
På forhånd tak, Rikke
Hej Rikke
Mange tak for din besked. Det vil være en rigtig god idé at lave en halv portion mere af blåbærmoussen og komme lidt mindre husblas i. Rigtig god bagelyst!
Mange hilsner
Helle
Hej Helle
Jeg skal lave Sarah Bernhardt kager og tænker at din blåbærmouse kan bruges i dem. Din kage får meget ros, den ser også rigtig lækker ud, den må jeg prøve en anden gang.
Tror du jeg kan bruge din mousse i mine kager? De bliver lavet på marcipanbund og skal overtrækkes med lyschokolade.
hej – jeg har lige samlet denne kage men synes moussen smager mest af græsk youghurt??? ændre dette sig når den har trækket??? eller er det meningen? fulgt opskrift fra punkt til prikke kh michela
Hej
Ved du om man kan lave den fredag hvis man skal bruge den søndag?
Den der er min favorit, jeg bruger din mousse opskrift altid, om det så er jordbærmousse med browniebund, passionsfrugt med nøddebund, den virker altid, og der altid, med “nøj det smager godt” jeg vælger bare at nogen skal være lidt mere søde, andre ikke, kommer lidt an på frugten og bund. Super glad for jeg fladt over din blog! Tak
Hej Helle 🙂
Har lige opdaget din blog og hvor er den skøn 🙂
Kan du sige hvor mange gram hvide knapper og chokolade du har brugt her ? KH Christina
Hej.
Mange tak for din skønne opskrift, overvejer at lave den til på lørdag.
Vil bare lige høre dig hvor mange personer kagen ca er til? Så men ved om man skal bage dobbelt portion eller ej 🙂
hej..
Jeg påtænker at prøve at lave denne fantastiske kage til søndag, hvor vi får besøg af min mands barndoms kammerat og hans kæreste, så der må serveres en lidt speciel/flot kage…
Jeg tænker om man kunne lave en mandelbund i stedet for kiksebunden??
Og komme en limemousse ovenpå brombærmoussen?
Mvh
Annelie
Har tænkt mig at lave denne til en barnedåb. Ville den kunne holde sig hvis jeg laver den to dage i forvejen eller ville du hellere fryse den?
Hej Helle
Kan man godt lave kagen dagen før evt. en fødselsdag?
Vh
Annika
Hej Helle
Jeg tænker at lave denne til min søns konfirmation og fryse kagen. Jeg vil gerne lave den i springforme på 24 cm , men har du en idé om hvor mange springforme jeg skal lave til 30 voksne og 10 børn og hvormeget skal jeg gange opskriften op? Der vil også være andre desserter.
Ser ud til at 1/2 portion ekstra vil passe til en 24 cm springform
Vil lave kagen til weekenden
Hej Helle. Hvilken størrelse springform brugte du her?
Vh. Helene. 😊
Hvis man fx gerne vil fordoble opskriften skal man så reelt bruge 7 blade husblas? 🤔 Det lyder af lidt meget?
De bedste hilsner, Mille
Hej..
Kan man bruge skyr Istedet for græsk yoghurt?
Hvilken størrelse springform har du brugt? og hvilken størrelse kageplast skal bruges?
Mums den ser lækker ud!
Sætter du kageringen på et fad og laver kiksebunden direkte ned på kagefadet eller Hvordan? 🙂
Hej.
Sikke mange skønne kommentarer denne opskrift har fået. Har du tilfældigvis afmålt hvor meget blåbærmasse du bruger? Altså når den er blandet og siet? Jeg står nemlig og har noget surbærsaft som jeg tænker at forsøge mig med.
Mvh. Gitte