2.3K Flares 2.3K Flares ×

Det er nok en af de kager, som jeg er mest tilfreds med – ok, det lyder lidt selvfedt – men pyt! Det er en fantastisk smuk kage, som samtidig smager rigtig dejligt, og bedst af alt er det ikke vildt besværligt at lave den.

Kage med blåbærmousse og kiksebund

Kagen består af en kiksebund, derefter et tykt lag af den smukkeste lavendelfarvede blåbærmousse. Kagen er pyntet med friske blåbær, hvide chokoladeknapper og chokoladestriber. Den sarte kiksebund er i dejlig kontrast til den cremede og friske men alligevel fyldige mousse. På toppen danner saftige og let syrlige blåbær sammen med den hvide chokolade et smukt og delikat par.
Gør dig selv (eller andre) den tjeneste at lave kagen – den vil helt sikkert være et hit!

Opskrift (6 personer)

Kiksebund
150 g Digestive kiks
75 g smeltet smør

Blåbærmousse
3,5 blade husblas
250 g frosne blåbær
2 spsk. flormelis
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. citronsaft
2 dl piskefløde
1,5 dl græsk yoghurt

Pynt
Friske blåbær
Hvide chokoladeknapper
Smeltet hvid chokolade

Kage med blåbærmousse og kiksebund

Kom kiks i en frysepose, og knus dem til fine krummer ved at bruge en kagerulle eller kom kiksene i en foodprocessor.

Kom kiksesmulderet og smeltet smør i en skål – bland det godt sammen. Fordel kiksemassen i en justerbar kagering (diameter: 16 cm, højde: 10 cm) eller alternativt i en springform. Det er vigtigt at fore kageringen/springformen med kagefolie/konditorplast inden fyldning. Pres kiksemassen ned i kageringen/springformen i et jævnt lag. Stil bunden i køleskabet i ca. 30
minutter.

Læg husblas i koldt vand ca. 10 minutter. Kom blåbær, flormelis, vaniljesukker og citronsaft i en gryde. Giv det et lille opkog. Blend blåbærmassen (fx med en stavblender). Hæld blåbærmassen i en si, og pres den igennem sien, til der kun er skind tilbage.

Hæld blåbærmassen tilbage i gryden, og varm den ved svag varme i et par minutter. Vrid den udblødte husblas fri for vand, og opløs den i massen. Afkøl blåbærmassen helt – stil det eventuelt i køleskabet i 15 minutter.

Kage med blåbærmousse og kiksebund
Pisk fløden til en let skum – det er vigtigt ikke at piske for længe. Tilsæt herefter græsk yoghurt og pisk godt igen. Hæld den kolde blåbærmasse i cremen, og bland det godt sammen. Smag til, og tilsæt eventuelt mere flormelis.

Fordel blåbærmoussen på den kolde kiksebund. Stil kagen tilbage i køleskabet i 3-4 timer, så moussen kan stivne. Pynt kagen med friske blåbær, hvide chokoladeknapper og striber af smeltet hvid chokolade inden servering. Man kan med fordel lave kagen dagen forinden, den skal bruges. Den er også fryseegnet.

Kage med blåbærmousse og kiksebund

 

2.3K Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 2.3K StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 2.3K Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset