1 Flares 1 Flares ×

I sidste weekend var min bedre halvdel og jeg på en skøn forlænget weekend i København. Det har været planlagt længe, og det er noget, som vi begge havde set meget frem til. Sikke en fantastisk weekend – vi fik spist en masse dejlig mad, shoppet, gået en masse, nydt julehyggen og den gode stemning. Nu er det ikke sådan, at jeg vil kede jer med en minutiøs redegørelse for hele weekenden, men jeg har udvalgt nogle oplevelser, jeg gerne vil dele med jer. Jeg har taget nogle få billeder, som desværre ikke er helt så gode – men sådan er det, når man ikke gider slæbe det store kamera med og må nøjes med mobiltelefonen.

Juleweekend i København

Hotel Chocolat
Jeg har længe ønsket at besøge Hotel Chocolat og særligt efter at have savlet over alle de lækre chokoladeprodukter, der er på deres hjemmeside. Det var derfor med stor spænding og forventning, da vi endelig fik besøgt butikken. Da vi kom til butikken, blev vi mødt af en sød pige, der bød os til et stykke mørk chokolade med 70% kakao – mums det smagte dejligt. Der var en del andre folk, der havde fået samme gode idé at besøge butikken – pladsen var lidt trang, men det gjorde ikke så meget, da der var masser af dejlig chokolade at kigge på.

Jeg fik bestemt mig for nogle produkter, der skulle købes (det var ikke nemt at vælge). Jeg købte nogle lækre fyldte chokolader fra deres julesortiment og en række andre produkter fra deres faste sortiment. Vi skulle egentlig videre, men tog os heldigvis tid til at bestille en kop varm chokolade “to go” på vejen ud – og det var et godt valg. Jeg valgte en traditionel varm chokolade med chokolade-flødeskum, og min bedre halvdel valgte en varm chokolade med chili. De smagte begge helt fantastisk – en fyldig, cremet og skøn smag af chokolade. Den med chili var stærk, men på en fin og varmende måde (der stod ikke flammer ud af munden). Det kan kraftig anbefaldes at besøge Hotel Chocolat, medmindre at du altså ikke er til chokolade.

Strøgtur og juleshopping
Vi brugte en del tid på strøget, hvor der var rig mulighed for at nyde de flotte julepyntede butikker, gøre lidt indkøb og få ideer til julegaveønsker. Vi havde snakket om, at vi ikke skulle ind og spise kage på La Glace denne gang, men vi måtte lige forbi for at se deres flotte udstilling i vinduet. Vinduet var fyldt med skønne julelækkerier – jeg var vild med deres flotte og detaljerede marcipangrise. Det var ikke nemt at trække min bedre halvdel væk fra La Glace, så jeg måtte love, at næste gang vi kommer til København, bliver der tid til kagespisning på La Glace.

 

Juleweekend i København

 

Magasin og Illum blev også besøgt. Det store udvalg af lækre danske såvel som udenlandske madvarer, kunne dupere to jyder på tur. Man kunne man godt ønske at være lidt tættere på de skønne butikker i hverdagen. Jeg fik også taget et foto af den meget smukke julepyntning i Illum – så kan man ikke lade være med at blive juleglad i låget.

 

Juleweekend i København

 

Royal Copenhagens store butik på strøget er simpelthen utrolig. Jeg kunne ønske mig størstedelen af deres produkter, for de er skønne. Der var mange pyntede juleborde, som gav rigtig god inspiration til borddækning.

 

Juleweekend i København

 

Billede fra et af Royal Copenhagens julepyntede vinduer med udsigt til et julemarked.

 

Juleweekend i København

 

Juletræer
Vi brugte ikke hele weekenden på strøget, selvom det godt kunne lyde sådan – der blev også tid til lidt andet. Vi fik set det store juletræ på Rådhuspladsen blive tændt af selveste julemanden. En god og flot oplevelse (håber træet er blevet rejst igen, efter at det væltede under Bodil-stormen). Et andet flot og imponerende træ vi stødte på, var det store træ på Hovedbanegården – glimmer, hjerter og flotte julekugler – meget smukt.

 

Juleweekend i København

 

Restaurant Botaniq – tidligere FireflyGarden
Jeg er ikke vegetar og spiser kød. Jeg holder rigtig meget af grøntsager og efter at have læst gode anmeldelser af Botaniq, skulle vi selvfølgelig prøve at spise der. Som de selv skriver, er deres botaniske menu lavet udelukkende med ingredienser fra planteriget, der så vidt muligt er økologiske og lokalt produceret. Vegetarisk, økologisk og lokal – tre gode ting der lyder rigtig godt – og jeg var specielt nysgerrig og spændt på at prøve deres RAW desserter (man er jo til det søde). Desværre er billederne ikke ret gode – maden så helt fantastisk ud og var anrettet smukt – så det må I tænke jer til.

Vi valgte ikke at spise en forret, da vi skulle være sikre på at have appetit til desserten – man bliver jo nødt til at prioritere. Min hovedret var en lækker bagt selleri med braiserede nye løg, æblekompot, puy linser, karry og løvstikke. Utrolig lækker selleri og hele retten fungererde rigtig godt – jeg savnede på ingen måde kød. Min medspiser ville prøve en RAW hovedret, og valget faldt på en bøftomat. Det var bøftomat serveret med rød peber harissa, marinerede kantareller, blomkåls tabouleh, salat af grønne bønner og agurk. Han var meget tilfreds både med struktur og smagsnuancer – og selvom retten ikke så ret stor ud, så var den mættende, men på en god og behagelig måde.

Desserterne blev en hvid chokoladeganache med vaniljemarineret pære, fennikel og citronmelisse til mig, og til min medspiser en lakrids-cheesecake med vindruer og rødbede. Udover at desserterne lignede små kunstværker, så smagte de skønt. Der var en lethed og friskhed over dem begge. Ideen med grøntsager som sprød fennikel i en dessert, fungerer rigtig fint og smager dejligt. Jeg holder ikke så meget af rødbede pga. den dybe lidt jordagtige smag, men min bedre halvdel var yderst tilfreds. Det var en god oplevelse med dejlig mad, hyggelig restaurant og noget, som vi gerne prøver en anden gang, og da restauranten ligger overfor Torvehallerne, ja så kommer vi helt sikkert forbi igen.

 

Juleweekend i København

 

Jul i Tivoli
Det var jo et must at besøge Tivoli. Det småregnede og blæste lidt, men det kunne ikke holde os tilbage. Det blev nogle dejlige timer i Tivoli, hvor julestemningen for alvor indfandt sig. Millioner af lys, duft af gløgg, brændte mandler og alverdens julelækkerier. Flotte juletræer, julemandens rensdyr, glade mennesker og masser af julehygge. En eventyrlig og magisk juleplevelse som var helt fantastisk. Der var rigtig mange folk, men det er jo en del af december. Besøget i Tivoli er instant julesteming!

 

Juleweekend i København

 

Jeg synes, København er en fantastisk dejlig by ikke mindst ved juletid – jeg glæder mig allerede til næste gang, vi skal afsted. På turen fik jeg slappet af, fik en masse skønne indtryk, ideer, input og kom i julehumør – så kan det næsten ikke blive bedre! En juletur til København kan varmt anbefales.

1 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 1 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 1 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset