103 Flares 103 Flares ×

 Ingen jul uden konfekt. Jeg elsker konfektsnitter, pebermynter, nødder og rosiner overtrukket med chokolade og havregrynskugler – jeg kunne blive ved. Hvis man kun skulle lave en slags konfekt, skulle det være mine julekonfekttoppe.

Den er lidt for voksne 🙂 Tyk, lækker mørk chokolade – indeni fyldig chokoladecreme og marcipanfyld med kandiserede mandler rørt med whisky. Hele herligheden er placeret på en sprød kokosmandelbund – mums, så kan det godt blive jul.

Julekonfekttoppe

Mine julekonfekttoppe tager nok lidt længere tid at lave i forhold til at dyppe et stykke marcipan i overtrækschokolade, men tro mig, det er arbejdet værd! Opskriften giver 14 stykker julekonfekttoppe.

Opskrift
130 g honning
125 g smør
70 g mandelmel
100 g havregryn
60 g kokosmel
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
1 spsk Glenfiddich Single Malt Scotch Whisky Solera, 15 år (eller din foretrukne spiritus)

Chokoladecreme
130 g piskefløde
80 g mørk chokolade

Kandiserede mandler
50 g mandler
50 g sukker

Marcipanfyld
190 g marcipan
40 g finthakkede kandiserede mandler
4 spsk Glenfiddich Single Malt Scotch Whisky Solera, 15 år (eller din foretrukne spiritus)

Chokoladeovertræk
175 g mørk chokolade

Blødt smør og honning røres sammen til en luftig masse i en røremaskine eller med en håndmixer. Tilsæt de øvrige ingredienser, og rør det til en ensartet masse.

Tag en teske af dejen og form den til en kugle. Kuglerne sættes på en bageplade med bagepapir og trykkes lidt flade. Bag kagerne midt i ovnen ved 180°C i ca. 12-15 minutter, til de er gyldne. Lad kagerne afkøle på en rist. Jeg har valgt at bruge kagerne som bunde til min julekonfekt, men de kan også sagtens bruges som småkager, da der bliver en del i overskud.

Hæld fløden i en tykbundet glasskål, og varm den op i mikrobølgeovnen. Når fløden er 60°C varmt, tages den ud af mikrobølgeovnen. Bræk chokoladen i mindre stykker, og smelt den i fløden. Stil cremen i køleskabet et par timer.

Kom sukker i en pande, og smelt det til en gylden karamel. Tilsæt herefter mandlerne, og bland dem godt med sukkerkaramellen. Hæld de færdige mandler ud på et stykke bagepapir, og lad dem køle af en times tid.

Del marcipanen i mindre stykker, og kom den i en skål. Tilsæt whisky og de kandiserede mandler til marcipan, og bland det godt sammen ved at bruge en håndmixer. Kom marcipanmassen i en sprøjtepose, og fordel massen på de små bunde.

Pisk herefter den kolde chokoladecreme let op, og kom den i en sprøjtepose. Sprøjt chokoladecremen uden på marcipanmassen, og udglat cremen ved hjælp af en kniv.

Hak den mørke chokolade fint. Kom 2/3 af den finthakkede chokolade i en tykbundet glasskål, og smelt den i mikrobølgeovnen. Når den smeltede chokolade har nået en temperatur på 48°C, skal skålen tages ud af mikrobølgeovnen.

Kom den resterende del usmeltede chokolade i en skål, og tilsæt den smeltede chokolade lidt ad gangen. Når chokoladen er smeltet godt sammen og måler 31-33°C, er den klar til brug. Dyp marcipankonfekten i chokoladen, og drys lidt af de kandiserede mandler på toppen som pynt. Opbevar konfekttoppene et køligt sted – de skal gerne spises indenfor 14 dage, men det burde ikke være et problem! 

Julekonfekttoppe

103 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 103 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 103 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset