5 Flares 5 Flares ×

De næste fire uger vil jeg komme med nogle forslag til, hvad man kan lave sammen med sin familie i den hyggelige julemåned. Første forslag er de skønne julecupcakes – en bid af kagen og du er med garanti i julestemning. Børnene vil elske at være med til at pynte kagerne – kun fantasien sætter grænser!

Julecupcakes

Opskrift (12 stk.)
110 g smør
150 g brun farin
2 æg
2 spsk rom
1 dl mælk
175 g hvedemel
2 tsk bagepulver
3 tsk kanel
1 tsk stødt nelliker
2 revne æbler (ca. 100 g)
2 dl rosiner
100 g revet marcipan

Frosting
120 g usaltet smør
150 g flormelis
120 g hvid chokolade
Grøn pastafarve

Varm ovnen op til 180°C. Læg 12 papirforme i en muffinform. Pisk smør, brun farin og æg sammen i en skål med en håndmixer, til massen er ensartet. Tilsæt rom og mælk, og rør det godt sammen. Kom mel, bagepulver, kanel og nelliker i massen. Tilsæt revne æbler, rosiner og marcipan, og rør det forsigtigt i dejen.

Fordel dejen i papirformene. Bag kagerne i 18-25 minutter. Tag muffinformen ud af ovnen, og lad kagerne afkøle i 5 minutter i formen. Løft papirformene op, og lad kagerne afkøle på en rist.

Lav frosting til kagerne. Smelt den hvide chokolade over et vandbad. Lad den smeltede chokolade afkøle, indtil den er fingervarm. Pisk stuetempereret smør og flormelis sammen til en luftig masse i en skål med en elpisker – pisk gerne i 5 minutter. Tilsæt den afkølede hvide chokolade og fortsæt med at piske yderligere 5 minutter. Tilsæt grøn pastafarve, og rør den i frostingen.

Kom frostingen i en engangssprøjtepose med en stor tyl, og sprøjt det ud på kagerne. Jeg har pyntet mine kager med lidt guldfarvet glimmer, men det kan sagtens udelades.

Opbevar de pyntede kager i en lufttæt beholder i op til 3 dage eller frys kagerne uden pynt.

5 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 5 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 5 Flares ×