23 Flares 23 Flares ×

Sommer er lig med jordbær. Jeg elsker jordbær, og i år er det lykkedes min bedre halvdel at holde fuglene nogenlunde væk fra de lækre bær ved at dække planterne til med et net. Det betyder, at jeg har kunne plukke jordbær fra egen have – det er en fornøjelse 🙂 Udover at lave den traditionelle jordbærtærte og spise bærrene med mælk/fløde, har jeg arbejdet med at lave jordbæris.

Isen består af dejlige jordbær, der er pureret og smagt til med limesaft. I stedet for kun at bruge fløde har jeg skiftet størstedelen ud med kokosmælk. Det giver stadigvæk en dejlig cremet is, der med lime og kokosmælk får et eksotisk twist, der fremhæver jordbærsmagen. Nu kunne man jo vælge at kugle isen op – men jeg valgte i stedet for at lave en stribet bolig til isen af hvid og mørk chokolade – sprød både at se på og at spise!

Jordbæris med lime og kokosmælk i stribet chokoladeindpakning

Jordbæris (5 stk.)
250 g jordbær
2 spsk. limesaft
2 spsk. glukosesirup
150 g kokosmælk
60 g sukker
1 dl piskefløde

Chokoladeskal
30 g mørk chokolade
150 g hvid chokolade

Skyl og rengør jordbærrene. Kom dem i en gryde, og lad dem småkoge i ca. 10 minutter, til jordbærrene er bløde. Blend jordbærrene til en glat puré. Pres massen gennem en si, så man får en puré uden jordbærkerner. Lad puréen afkøle.

Bland jordbærpuréen sammen med limesaft, glukosesirup, kokosmælk, sukker og piskefløde. Hæld blandingen i en ismaskine, og lad den køre i ca. 20 minutter. Man kan sagtens lave isen uden at bruge en ismaskine. Hæld blandingen over i en beholder, og stil den i fryseren 3-5 timer. Husk at røre 3-4 gange i løbet af den første time under frysningen.

Smelt mørk chokolade i en varmefast skål over et vandbad eller i mikrobølgeovnen. Kom chokoladen i en engangssprøjtepose, og sprøjt den ud i et i kreativt mønster hen over silikoneformen. Jeg har brugt en blomsterformet silikoneform, hvor hver form måler Ø79×37 mm – man kan sagtens bruge en anden silikoneform. Stil formen i fryseren i ca. 10 minutter.

Smelt hvid chokolade i en varmefast skål over et vandbad eller i mikrobølgeovnen. Pas på, at den hvide chokolade ikke bliver for varm, så den bliver grynet i konsistensen. Find silikoneformen frem fra fryseren, og pensl den hvide chokolade ovenpå den mørke chokolade. Stil formen tilbage i fryseren i ca. 10 minutter, og pensl herefter et lag mere af den hvide chokolade, så blomsterformen er dækket godt til.

Kom isen i en engangssprøjtepose, og fyld blomsterformene op med is. Stil formen i fryseren i ca. 2-3 timer. Tryk forsigtigt “iskagerne” ud af formen, og de er klar til servering.

Jordbæris med lime og kokosmælk i stribet chokoladeindpakning

Jordbæris med lime og kokosmælk i stribet chokoladeindpakning

23 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 23 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 23 Flares ×