Sikke dog et fantastisk vejr det er i dag – det er alt for godt til at være indenfor, men jeg havde lige lidt, jeg skulle have klar til i morgen. Mine arbejdskolleger og jeg er blevet enige om, at vi i den kommende uge skal skiftes til at have nogle lækkerier med på arbejde som kompensation for, at vi skal arbejde, mens alle andre har ferie og daser i det gode vejr 🙂
Det blev til en ny kombination af fudge med jordbær og lakrids. Jeg har fået nogle spændende bage-/dessertaromaer fra Dubai af en god kollega (tak Lynn). Det giver en fin og delikat smag af jordbær (ikke syntetisk og kunstigt som nogle aromaer). Til lakridsfudgen har jeg brugt nogle af Johan Bülows produkter, som altid gør sig godt i slik og kager 🙂 God solskinssøndag!
Opskrift (ca. 48 stk.)
1 dåse kondenseret mælk (397 g)
75 g smør
200 g sukker
2 spsk. flydende glukose
150 g hvid chokolade
Sort pastafarve eller slikfarve
1,5 tsk. Johan Bülow Raw Liquorice Powder
2 spsk. Johan Bülow Salty Liquorice Syrup
Rød pastafarve eller slikfarve
10-16 ml jordbæressens (jordbæressensen kan erstattes ved at tilsætte jordbæraroma – men uanset hvilken smagsgiver du bruger, er det vigtigt at smage til undervejs)
Kom kondenseret mælk, smør, sukker og flydende glukose i en tykbundet gryde. Lad det koge ved svag varme i 3-5 minutter eller indtil sukkeret er opløst. Lad massen koge yderligere 10 minutter ved middelvarme. Sørg for at røre godt rundt, så massen ikke brænder på. Når massen har fået en flot karamelfarve, er blevet tykkere og nemt slipper grydens bund, fordeles den i to gryder. Start med at lave lakridsfudgen.
Tilsæt sort pastafarve eller slikfarve, indtil massen har fået den ønskede farve. Tilsæt herefter lakridspulver og lakridssirup, og rør det godt sammen. Tilsæt 75 g hvid chokolade, og lad chokoladen smelte i karamelmassen. Rør det godt til en ensartet masse. Hæld den varme masse i en lille bradepande (18×20 cm) eller i en plastikbøtte foret med bagepapir.
Tilsæt rød pastafarve og jordbæressens/jordbæraroma til karamelmassen i den anden gryde, og rør det godt sammen. Tilsæt 75 g hvid chokolade, og lad chokoladen smelte i karamelmassen. Rør det godt til en ensartet masse. Fordel jordbærmassen i et jævnt lag oven på lakridsfudgen. Stil det til afkøling i et par timer eller gerne til næste dag. Skær fudgen i mundrette stykker, og pak dem i karamelpapir.
Tidligere har jeg lavet nogle andre fudgevarianter, som I kan finde opskrifter på her:
Kirsebærlakridsfudge
Lakridsfudge
Chokoladefudge med whisky og pistacienødder
Mmm det ser vel nok lækkert ud…. savle savle…
Mange tak Christina – det smager også super dejligt 🙂
UF de er gode!
Har lige lavet dem kun af lakrids. Havde godt nok ikke de helt rigtige ingredienser, brugte lakridsrodspulver, tror i hvert fald ikke det er det samme som rå lakrids pulver?
men NØJ de blev gode! Havde så heller ikke mere sort farve, så optisk ligner de heller ikke helt, men bestemt ikke sidste gang de skal laves! Tvivler på der er flere til fødselsdagsgæsterne :s
Har dog lige et spørgsmål 🙂 Hvor længe kan de opbevares (hvis vi ikke får dem spist inden) og hvordan opbevarer du dem?
Det samme gælder for salmiaklakridserne og lakridskaramelkuglerne med peanuts? Hvor og hvor længe?
Kærlig hilsen Tina
Hej Tina
Tusind tak for din hilsen. Hvor er det dejligt, at du har været i gang med at lave lakridsfudge.
Rå lakridspulver og lakridsrodspulver er ikke helt det samme – rå lakridspulver har en mere kraftig smag af lakrids.
Med hensyn til opbevaring af fudge, salmiaklakrids og lakridskaramel med peanuts vil jeg anbefale dig at opbevare dem i en lufttæt beholder et køligt sted. Og de kan holde sig friske i et par uger. Rigtig god fornøjelse!
Mange kageglade hilsner
Helle