15 Flares 15 Flares ×

Sikke dog et fantastisk vejr det er i dag – det er alt for godt til at være indenfor, men jeg havde lige lidt, jeg skulle have klar til i morgen. Mine arbejdskolleger og jeg er blevet enige om, at vi i den kommende uge skal skiftes til at have nogle lækkerier med på arbejde som kompensation for, at vi skal arbejde, mens alle andre har ferie og daser i det gode vejr 🙂

Det blev til en ny kombination af fudge med jordbær og lakrids. Jeg har fået nogle spændende bage-/dessertaromaer fra Dubai af en god kollega (tak Lynn). Det giver en fin og delikat smag af jordbær (ikke syntetisk og kunstigt som nogle aromaer). Til lakridsfudgen har jeg brugt nogle af Johan Bülows produkter, som altid gør sig godt i slik og kager 🙂 God solskinssøndag!

Jordbær-lakridsfudge

Opskrift (ca. 48 stk.)
1 dåse kondenseret mælk (397 g)
75 g smør
200 g sukker
2 spsk. flydende glukose
150 g hvid chokolade
Sort pastafarve eller slikfarve
1,5 tsk. Johan Bülow Raw Liquorice Powder
2 spsk. Johan Bülow Salty Liquorice Syrup
Rød pastafarve eller slikfarve
10-16 ml jordbæressens (jordbæressensen kan erstattes ved at tilsætte jordbæraroma – men uanset hvilken smagsgiver du bruger, er det vigtigt at smage til undervejs)

Kom kondenseret mælk, smør, sukker og flydende glukose i en tykbundet gryde. Lad det koge ved svag varme i 3-5 minutter eller indtil sukkeret er opløst. Lad massen koge yderligere 10 minutter ved middelvarme. Sørg for at røre godt rundt, så massen ikke brænder på. Når massen har fået en flot karamelfarve, er blevet tykkere og nemt slipper grydens bund, fordeles den i to gryder. Start med at lave lakridsfudgen.

Tilsæt sort pastafarve eller slikfarve, indtil massen har fået den ønskede farve. Tilsæt herefter lakridspulver og lakridssirup, og rør det godt sammen. Tilsæt 75 g hvid chokolade, og lad chokoladen smelte i karamelmassen. Rør det godt til en ensartet masse. Hæld den varme masse i en lille bradepande (18×20 cm) eller i en plastikbøtte foret med bagepapir.

Tilsæt rød pastafarve og jordbæressens/jordbæraroma til karamelmassen i den anden gryde, og rør det godt sammen. Tilsæt 75 g hvid chokolade, og lad chokoladen smelte i karamelmassen. Rør det godt til en ensartet masse. Fordel jordbærmassen i et jævnt lag oven på lakridsfudgen. Stil det til afkøling i et par timer eller gerne til næste dag. Skær fudgen i mundrette stykker, og pak dem i karamelpapir.

Jordbær-lakridsfudge

Tidligere har jeg lavet nogle andre fudgevarianter, som I kan finde opskrifter på her:
Kirsebærlakridsfudge
Lakridsfudge
Chokoladefudge med whisky og pistacienødder

15 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 15 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 15 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset