37 Flares 37 Flares ×

Det er et stykke tid siden, jeg sidst har lavet noget til bloggen – det er ikke lysten, men tiden det kniber med. Guldklumpen William skal passes og hygges med, huset skal plejes og arbejdet skal passes. Men jeg har endelig fået lavet mig en dejlig kage.

Den består af en Oreo kiksebund, let og cremet hyldeblomstmousse med bidder af hyldeblomst choc coated lakrids, et sort og skinnende lag af lakridsgelé, hvid chokoladetopping og øverst en ½ lakrids for ekstra sjov!

Hyldeblomstmousse, Oreo kiksebund og lakrids

Jeg holder meget af hyldeblomst og den let parfumerede smag – lakrids fungerer overraskende godt sammen med det, og gør det til en virkelig lækker kage. Kagen er forholdsvis let at lave, smager skønt og er vanvittig flot at se på! God bagelyst og rigtig god sommer!

Opskrift (5 personer)

Kiksebund
150 g Oreo kiks (uden creme)
60 g smør

Hyldeblomstmousse
3 blade husblas
1 dl økologisk koncentreret hyldeblomstsaft
1,5 dl piskefløde
200 g 38% cremefraiche
75 g Johan Bülow Elderflower Choc Coated Liquorice

Lakridsgelé
2 blade husblas
50 g Johan Bülow Sweet Liquorice Syrup
50 g vand

Pynt
Johan Bülow Elderflower Choc Coated Liquorice
Hvid chokolade

Fjern cremen fra de sammenlagte Oreo kiks. Kom kiksebundene i en frysepose, og knus dem til fine krummer ved at bruge en kagerulle eller kom kiksene i en foodprocessor. Smelt smørret i en gryde. Tilsæt kiksekrummer til smørret, og rør det godt sammen. Fordel ca. 2,5-3 spsk. af kiksemassen i et jævnt lag i små kageringe (diameter: 7,5 cm, højde: 5,5 cm) – husk at fore kageringen med kagefolie/konditorplast inden fyldning. Stil kageringene i køleskabet i ca. 30 minutter.

Læg husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter. Kom hyldeblomstsaft i en lille gryde, og giv det et opkog. Vrid den opblødte husblas fri for vand, og smelt den i hyldeblomstsaften. Lad det afkøle. Pisk fløden til skum. Pisk cremefraichen til en let masse. Bland flødeskum, cremefraiche og hyldeblomstsaft sammen i en skål. Tilsæt herefter grofthakkede lakridskugler og vend det i massen. Fordel moussen oven på bundene i kageringene. Stil kageringene tilbage i køleskabet i ca. 1 time.

Forbered lakridsgeléen. Læg husblas i koldt vand ca. 10 minutter. Kom lakridssirup og vand i en gryde, og varm det ved svag varme i 3-5 minutter. Vrid den udblødte husblas fri for vand, og bland det godt sammen med lakridssiruppen. Lad det køle helt af. Find kagerne frem fra køleskabet, og fordel lakridsgeléen oven på hyldeblomstmoussen. Stil kagen tilbage i køleskabet i et par timer eller gerne til næste dag. Pynt kagen med en halv lakridskugle og spåner af hvid chokolade inden servering. Kagen kan sagtens laves dagen før, den skal serveres. Kagen er også fryseegnet.

Hyldeblomstmousse, Oreo kiksebund og lakrids

Kagen til dette indlæg indeholder en sponsoreret råvare. Lakridskuglerne er sponsoreret af LAKRIDS by Johan Bülow.

 

37 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 37 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 37 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset