6 Flares 6 Flares ×

Jeg elsker honningkager, honninghjerter og honningbomber – ja, der er faktisk ikke en variant, som jeg ikke holder af. Der findes mange forskellige varianter af honningkager – nogle er lette og luftige, hvor andre er svampede, sprøde eller lidt tørre. De findes med chokolade, glasur, drys eller glansbilleder. For mig er honningkager ægte julehygge. Den søde aromatiske honning og de velkendte varme julekrydderier.

 

Honningkage med lakrids

Honningkagen i denne opskrift bliver fyldig, svampet og krydret – så hvis det er den lette luftige variant, du leder efter, er det min opskrift på honninghjerter, du står og mangler. Hvis du er til en luksusudgave af honningkage med smørcreme, marmelade og chokolade, så skal du hen til mine lækre fyldte honningbomber.

Men nu tilbage på det rigtige honningkagespor. Jeg har lavet denne opskrift, da jeg manglede en hurtig honningkage, som kan bruges, hvis der kommer uventede gæster – dog helst med lidt advarsel. Den skulle være nem, smuk og smage af jul. Det er ikke en hemmelighed, at lakrids er min favorit – det er bare godt! Vi bruger ikke så meget lakrids i danske honningkager, men i Tyskland er lakrids og anis en del af en rigtig honningkage, og det kan jeg kun være helt enig i.

Kagen er lavet med en dejlig lokal aromatisk lynghonning, varme krydderier og Johan Bülow lakridspulver. Den smager fint af lakrids, og skræmmer absolut ikke folk væk – tværtimod.

Jeg har stukket kagen ud med 2 forskellige hjerteforme og pyntet dem med striber af cremet hvid chokolade. Mange af kagerne har fået et drys af lakridspulver, nogle har spåner eller en skive af skøn saltlakrids. Der er udgaver med lidt friskrevet og aromatisk appelsinskal. Sidst men ikke mindst har nogle fået små røde sukkerhjerter på – det er ægte liquorice love!

Små julede honningkage-lakridshapsere, der smager skønt. Lav gerne en masse og få afløb for din pyntesyge. Server dem på et rustikt fad eller et skærebræt. Nemt, flot og enormt hyggeligt.

 

Honningkage med lakrids

 

Opskrift (ca. 22 stk.)

Honningkage
250 g lynghonning
120 g smør
2,5 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kardemomme
3 tsk. stødt nelliker
1 tsk. stødt allehånde
6 tsk. Johan Bülow Fine Liquorice Powder
2 æg str. M/L
1 dl piskefløde
225 g hvedemel
1 tsk. bagepulver

Pynt
60 g smeltet hvid chokolade
Reven appelsinskal
Røde sukkerhjerter
Johan Bülow NO.2 Salty Liquorice
Johan Bülow Raw Liquorice Powder

Kom honning, smør, kanel, kardemomme, nelliker, allehånde og lakridspulver i en gryde, og smelt det over svag varme. Tag gryden fra varmen og rør æggene i et ad gangen. Tilsæt piskefløde. Bland mel med bagepulver, og kom det gryden. Rør det hele godt sammen. Kom dejen i en bradepande, der måler ca. 20×30 cm.

Bag kagen midt i ovnen ved 180°C i 15-18 minutter. Tjek med en gaffel eller strikkepind, om kagen er gennembagt. Afkøl kagen på en bagerist i ca. 10 minutter.

Udstik små hjerter med en kageudstikker (4 + 5 cm i højden). Lad honningkagerne køle helt af, inden de pyntes med smeltet hvid chokolade og forskelligt drys. Opbevar de pyntede kager i en tætsluttende beholder.

 

Honningkage med lakrids

6 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 6 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 6 Flares ×