Jeg forbinder honningkager med jul og hygge, og da der kun er 2 uger til, at december begynder, er det blevet tid til at dele opskriften på honningbomber, som er den ultimative julekage, jeg elsker meget højt! Jeg har bagt mange honningkager for at skabe den helt perfekte opskrift.
Honningkagerne kan holde sig friske i flere uger, hvis de opbevares i en lufttæt kagedåse. Kagerne kan sagtens nydes uden fyld og pynt, men vil du have en fantastisk og helt fortryllende kage, så fyld kagerne med den lækre smørcreme og pynt med chokolade. Opskriften giver 12 honningbomber. Rigtig god julebagelyst!
Opskrift
3 dl honning
100 g smør
3 tsk stødt kanel
1,5 tsk stødt kardemomme
1,5 tsk stødt nelliker
2 æg str. M/L
½ dl piskefløde
1,5 tsk natron
300 g hvedemel
Smørcreme
120 g hvid chokolade
150 g usaltet smør
160 g flormelis
Pynt
200 g mørk chokolade til overtræk
Appelsinmarmelade
Kom honning, smør, kanel, kardemomme og nelliker i en gryde, og smelt det over svag varme. Tag gryden fra varmen og rør æggene i et ad gangen. Tilsæt fløde. Bland mel med natron og kom det gryden. Rør det hele godt sammen.
Kom dejen i en bageform (jeg har brugt en “Mohrenkopf” bageform fra Städter, men man kan også fint bruge en muffinsbageform) sprøjtet med sprayfedt. Fyld kun formen 2/3 op, så er der plads til, at honningkagerne kan hæve op, uden dejen løber over.
Bag honningkagerne midt i ovnen ved 200°C i 15-25 minutter. Tjek med en gaffel eller strikkepind, om de er gennembagte. Afkøl dem på en bagerist. Kagerne bliver bløde og lækre i konsistensen, hvis de stilles i køleskabet 3-4 dage pakket i ind boks uden låg med et fugtigt viskestykke over. Når kagerne har stået nogle dage i køleskabet, er de klar til at blive lagt sammen med smørcreme og pyntet med mørk chokolade.
Til smørcremen smeltes hvid chokolade over et vandbad. Lad den smeltede chokolade afkøle, indtil den er fingervarm. Pisk stuetempereret smør og flormelis sammen til en luftig masse i en skål med en håndmikser – pisk gerne i 5 minutter. Tilsæt den afkølede hvide chokolade og fortsæt med at piske yderligere 5 minutter.
Hak den mørke chokolade, og smelt 2/3 af chokoladen over et vandbad. Når chokoladen er smeltet, tilsættes den resterende del af chokoladen, og det røres godt sammen.
Skær honningkagerne over på miten. Smør et tyndt lag af appelsinmarmelade på bunden. Fordel herefter smørcremen ovenpå, og læg kagerne sammen. Fordel den smeltede mørke chokolade på kagerne – dette gøres nemmest ved at pensle chokoladen på.
Uhm! Dem vil jeg gerne prøve. Bruger du flydende honning?
Hej Kirsten
Det lyder dejligt, at du vil lave honningbomber. Jeg har brugt en fast lynghonning til opskriften. Jeg har ingen erfaring med at bruge flydende honning, men jeg er ret overbevist om, at du sagtens kan bruge det. Rigtig god bagelyst!
Mange kageglade hilsner
Helle
Hej Helle
Har lyst til at bage dine lækre honningsnitter. Vil gerne have dem knap så høje. Kan jeg bare putte mindre dej i formene. Kan jeg evt bage dem i mine små bageringe eller er dejen for tynd så den flyder ud??? Må jeg linke dem til min gruppe ??
Hej Lone
Hvis du kommer mindre dej i formene, vil de helt sikkert ikke blive nær så høje. Jeg har desværre ikke erfaring med at bage dem i små bageringe. Dejen er ret tyk, så den vil ikke flyde ud. Du må selvfølgelig meget gerne linke til min opskrift i din gruppe. Rigtig glædelig jul til dig!
Mange kageglade hilsner
Helle
Jeg har haft stor fornøjelse af denne opskrift flere gange! Tak for den 🙂 Første gang brugte jeg muffinforme, men kagerne blev lige lovlig store og høje til min smag, så siden har jeg fyldt dejen i en stor sprøjtepose og sat kagerne som halvstore, runde dutter direkte på bagepladen – ligesom hvis man lavede store macarons. Kagerne bliver runde og fladere, end hvis man bager dem i form. De lægges sammen 2 og 2 om fyldet – det fungerer glimrende og giver lige den rette højde og størrelse!
Valget er faldet på din opskrift som jeg glæder mig til at smage. Er den så fantastisk som jeg fornemmer skal den laves til eftermiddagsbordet den 24. december, imens forventningens glæde bruser ind over os alle sammen.
Glædelig jul til dig og dine <3 <3
Hej! Tænker jeg vil prøve din opskrift men kan man også lave alm. Honninghjerter ud af opskriften?
Kan se i nogle opskrifter at dejen skal hvile 1 md men dine bliver ligeså gode uden?
Vh Merete