45 Flares 45 Flares ×

Jeg forbinder honningkager med jul og hygge, og da der kun er 2 uger til, at december begynder, er det blevet tid til at dele opskriften på honningbomber, som er den ultimative julekage, jeg elsker meget højt! Jeg har bagt mange honningkager for at skabe den helt perfekte opskrift.

Honningbomber

Honningkagerne kan holde sig friske i flere uger, hvis de opbevares i en lufttæt kagedåse. Kagerne kan sagtens nydes uden fyld og pynt, men vil du have en fantastisk og helt fortryllende kage, så fyld kagerne med den lækre smørcreme og pynt med chokolade. Opskriften giver 12 honningbomber. Rigtig god julebagelyst!

 

Opskrift
3 dl honning
100 g smør
3 tsk stødt kanel
1,5 tsk stødt kardemomme
1,5 tsk stødt nelliker
2 æg str. M/L
½ dl piskefløde
1,5 tsk natron
300 g hvedemel

Smørcreme
120 g hvid chokolade
150 g usaltet smør
160 g flormelis

Pynt
200 g mørk chokolade til overtræk
Appelsinmarmelade

Kom honning, smør, kanel, kardemomme og nelliker i en gryde, og smelt det over svag varme. Tag gryden fra varmen og rør æggene i et ad gangen. Tilsæt fløde. Bland mel med natron og kom det gryden. Rør det hele godt sammen.

Kom dejen i en bageform (jeg har brugt en “Mohrenkopf” bageform fra Städter, men man kan også fint bruge en muffinsbageform) sprøjtet med sprayfedt. Fyld kun formen 2/3 op, så er der plads til, at honningkagerne kan hæve op, uden dejen løber over.

Bag honningkagerne midt i ovnen ved 200°C i 15-25 minutter. Tjek med en gaffel eller strikkepind, om de er gennembagte. Afkøl dem på en bagerist. Kagerne bliver bløde og lækre i konsistensen, hvis de stilles i køleskabet 3-4 dage pakket i ind boks uden låg med et fugtigt viskestykke over. Når kagerne har stået nogle dage i køleskabet, er de klar til at blive lagt sammen med smørcreme og pyntet med mørk chokolade.

Til smørcremen smeltes hvid chokolade over et vandbad. Lad den smeltede chokolade afkøle, indtil den er fingervarm. Pisk stuetempereret smør og flormelis sammen til en luftig masse i en skål med en håndmikser – pisk gerne i 5 minutter. Tilsæt den afkølede hvide chokolade og fortsæt med at piske yderligere 5 minutter.

Hak den mørke chokolade, og smelt 2/3 af chokoladen over et vandbad. Når chokoladen er smeltet, tilsættes den resterende del af chokoladen, og det røres godt sammen.

Skær honningkagerne over på miten. Smør et tyndt lag af appelsinmarmelade på bunden. Fordel herefter smørcremen ovenpå, og læg kagerne sammen. Fordel den smeltede mørke chokolade på kagerne – dette gøres nemmest ved at pensle chokoladen på.

Honningbomber

45 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 45 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 45 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset