33 Flares 33 Flares ×

Hasselnøddesnitte – det lyder lidt som en meget tør kage, der støver, når man tager en bid og kræver flere kopper kaffe for at skylle den ned – men det er den ikke.

Det er en luftig kagebund med chokolade og hasselnødder lagt sammen med en chokoladecreme. Et tyndt lag af samme creme er smurt på toppen og pyntet med semi-tørrede solbær for at tilføre en dejlig syrlighed til kagen. Som kronen på værket lidt hvide chokoladespåner og drys med farverigt hindbærpulver, der både ser flot ud, men samtidig også giver en friskhed til kagen.

Hasselnøddesnitte med chokoladecreme

En festlig kage der er fuld af smag og ikke er helt så tung som eksempelvis en flødekage ville være. Opskriften giver 5 kagesnitter. Rigtig god bagelyst!

Hasselnøddebund
3 æg
80 g sukker
Korn fra en vaniljestang
100 g finthakkede hasselnødder
60 g hvedemel
0,5 tsk. bagepulver
100 g grofthakket mørk chokolade

Chokoladecreme
175 g mascarpone
100 g mørk chokolade

Pynt
Pasteuriseret æggehvide
Sukker
Semi-tørrede solbær
Hvide chokoladespåner
Hindbærpulver

Tænd ovnen på 175ºC. Pisk æg, sukker og vaniljekorn til en luftig og tyk masse – der skal piskes i ca. 5 minutter. Hak hasselnødderne til fint mel i en foodprocessor/minihakker. Tilsæt de finthakkede hasselnødder, hvedemel og bagepulver til æggeblandingen, og vend dejen forsigtigt sammen med en dejskraber. Tilsæt grofthakket mørk chokolade til dejen, og bland det hele godt sammen.

Smør en springform (22-24 cm) med smør eller olie, og hæld dejen i formen. Bag kagen midt i ovnen, indtil den er fast – den skal bages ca. 15-20 minutter. Lad kagen afkøle i springformen.

Udstik små rektangler af kagen ved at bruge en udstiksform, der måler 3,5×9 cm. Skær kagesnitterne midt over. 

Hak chokoladen groft, og smelt den over vandbad. Lad chokoladen afkøle af. Pisk mascarpone i et par minutter til en tyk og luftig creme. Tilsæt halvdelen af den smeltede chokolade til mascarponen, og pisk cremen godt sammen. Tilsæt den sidste del af chokoladen, og fortsæt med at piske til cremen er ensartet og luftig.

Kom lidt pasteuriseret æggehvide i en skål, og vend de semi-tørrede solbær rundt i æggehviden. Vend derefter solbærrene i sukker, og lad dem lufttørre i ca. 20 minutter på et stykke bagepapir.

Kom mascarponecremen i en engangssprøjtepose, og fordel cremen på halvdelen af kagebundene. Læg de resterende kagebunde ovenpå. Smør et tyndt lag af cremen på toppen af kagesnitterne. Pynt med semi-tørrede solbær, hvide chokoladespåner og hindbærpulver. Der bliver noget kage i overskud, som man kan gemme i fryseren og eventuelt bruge til hjemmelavede romkugler.

Hasselnøddesnitte med chokoladecreme

33 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 33 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 33 Flares ×