56 Flares 56 Flares ×

Jeg startede min dag med en lunken Carls Special dåseøl og nogle cashewnødder. Indrømmet, det kan godt lyde som en barsk start på dagen, men hvad gør man ikke for at lave et godt brød. Det var altså ikke min morgenmad, men nogle af ingredienserne til søndagens brødbagning 🙂

Jeg var blevet enig med mig selv om, at den fine hævekurv, som jeg fik i gave for lang tid siden, skulle prøves. Jeg holder meget af brød lavet i en hævekurv – de ser så fantastisk flotte ud på grund af mønstret fra både kurven og melet.

Resultatet blev et dejligt groft brød, med øl, honning, kerner og hjemmeristede cashewnødder. Brødet blev saftigt med en god struktur. Øllets lidt bitre smag virker godt sammen med den søde honning og cashewnødderne. Nybagt brød med lidt smør på – mums, det er bare rigtig godt!

Grovbrød med cashewnødder og øl

Opskrift
1 dåse Carls Special 33 cl
1 dl lunkent vand
25 g gær
3 tsk. fint salt
1,5 spsk. god dansk honning
2 spsk. rapskimolie
150 g rugmel
100 g durummel
320 g hvedemel
200 g usaltede cashewnødder
50 g solsikkekerner
50 g græskarkerner

Hæld øl og lunkent vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt fint salt, honning, rapskimolie, rugmel, durummel og hvedemel, og ælt dejen godt sammen i ca. 10 minutter. Tilsæt eventuelt mere hvedemel, hvis dejen er alt for våd. Rist cashewnødderne på en tør pande i ca. 5 minutter. Hak nødderne groft. Tilsæt dernæst de grofthakkede cashewnødder, solsikkekerner og græskarkerner til dejen, og bland det godt sammen.

Kom et par skefulde mel i hævekurven og ryst det rundt, så det bliver godt fordelt. Kom dernæst dejen i hævekurven, og lad den hæve tildækket i 2 timer.

Tænd ovnen på 250°C, og stil en tom bageplade på den nederste rille i ovnen (den ekstra tomme bageplade forhindrer, at bunden bliver mørk). Vend dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og stil den midt i ovnen. Bag brødet i 8 minutter, og skru herefter ned for ovnen på 200°C. Bag brødet ca. 25-35 minutter. Afkøl brødet på en rist.

Grovbrød med cashewnødder og øl

Grovbrød med cashewnødder og øl

56 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 56 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 56 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset