4 Flares 4 Flares ×

Noget, som også hører julen til, er gløgg. Jeg har aldrig været begejstret for færdigkøbt gløggekstrakt – derfor laver jeg den selv. Rigtig god fornøjelse med min version af gløggekstrakt!

Gløggessens

Opskrift
5 dl vand
2 økologiske appelsiner
175 g brun farin
12 hele nelliker
5 hele kanelstænger
6 hele stjerneaniskapsler
2 tsk revet ingefær (kan udelades)
2 spsk honning
1 dl rom eller 2 dl portvin

Skær appelsiner i grove stykker, og kom dem i en gryde med de øvrige ingredienser – vent med at tilsætte rom/portvin. Det hele koges under låg i 20 minutter eller indtil det er blevet en halvtyk sirup.

Lad herefter gryden stå og trække i mindst et par timer eller gerne flere dage ved stuetemperatur. Si ekstrakten, og tilsæt rom/portvin.

Der skal bruges ca. 2,5 dl ekstrakt til en flaske rødvin, men det er smag og behag. Varm rødvin og gløggekstrakt lige før servering, og husk at det ikke må koge. Tilsæt mandelsplitter og rosiner. Man kan også tilsætte ekstra rom/portvin alt efter, hvor stærk man ønsker sin gløgg.

4 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 4 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 4 Flares ×