6 Flares 6 Flares ×

Nogle personer er til karamel – jeg er helt sikkert til fudge! Den bløde og lidt smuldrende tekstur er fantastisk, og så kan man spise en hel del mere af dem, da de ikke sidder fast i tænderne *hihi*. Min forkærlighed for netop fudge kan også ses her på bloggen, da der allerede er en del opskrifter på fudge bl.a. lakridsfudge med chili-tranebær lakrids og lakrids- og appelsinfudge med saltlakrids, som jeg lavede til Formland UPgraded tidligere på året – chokoladefudge med whisky og pistacienødderlakridsfudgekirsebærlakridsfudgejordbær-lakridsfudge.

Fudgeslikkepinde med lakridspower og jordbær

Men det jeg egentlig vil fortælle om, er mine nye fudgeslikkepinde med lakrids og jordbær. De ser enormt nuttede ud, men lad jer ikke narre, de er fyldt med smag. Det er en kraftfuld fudge med masser af lakrids – hele tre slags faktisk – lakridspulver, saltet lakridssirup og knuste lakridsdrops – fuld skrald på lakridsen! Den indeholder selvfølgelig også andet end lakrids – nemlig dejlig hvid chokolade og skønne frysetørrede jordbær, der både bidrager med sødme og syrlighed. Jeg er faktisk ret godt tilfreds med slikkepindene – specielt de knuste lakridsdrops tilføjer en ekstra kraftig “rålakridssmag”og en smule crunch! Anderledes og lækkert – prøv det!

Fudgeslikkepinde med lakridspower og jordbær

Opskrift (ca. 15-20 stk.)
1 dåse kondenseret mælk (400 g)
80 g smør
200 g sukker
2 spsk. flydende glukose
2 tsk. Johan Bülow Raw Liquorice Powder
2 spsk. Johan Bülow Salty Liquorice Syrup
25 g knuste Johan Bülow Raw Liquorice Drops
10 g frysetørrede jordbær
100 g hvid chokolade

Pynt
Frysetørrede jordbær
Johan Bülow Raw Liquorice Powder

Fudgeslikkepinde med lakridspower og jordbær

Kom kondenseret mælk, smør, sukker og flydende glukose i en tykbundet gryde. Kog det ved svag varme i 3-5 minutter eller indtil sukkeret er opløst. Kog massen yderligere 10 minutter ved middelvarme. Rør godt rundt, så fudgen ikke brænder på. Tilsæt lakridspulver, lakridssirup, knuste lakridsdrops og frysetørrede jordbær.

Tilsæt hvid chokolade til fudgen, og lad chokoladen smelte i fudgemassen. Rør det godt til en ensartet konsistens. Kom den varme fudgemasse i en lille bradepande (18×20 cm) eller i en plastikbøtte foret med bagepapir. Stil det til afkøling i et par timer eller gerne til næste dag. Udstik små cirkler med en udstiksform (diameter 3 cm), og rul fudgecirklerne i jordbær eller lakridspulver. Kom fudgen på en slikkepind. Opbevar fudgen i en tætlukket beholder.

Fudgeslikkepinde med lakridspower og jordbær

 

6 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 6 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 6 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset