70 Flares 70 Flares ×

Mango og lakrids? En ret utraditionel fragilité. Indrømmet, det er ikke den mest farverige kage, jeg har lavet og smagskombinationen kan måske skræmme nogle. Men døm den ikke, inden du har smagt den – for den er frisk og lækker.

Jeg bagte kagen sidste efterår, men fik aldrig lagt den på bloggen, da julen og de varme krydderier fik alt opmærksomheden. Det er en frisk og forårsagtig kage.

 

Fragilité med mango og lakrids

 

Luftige fragilitébunde med kokos og lakrids lagt sammen med en frisk mangocreme. Den friske og syrlige mangosmag er super lækker sammen med den fyldige lakrids. Kagen er pyntet med striber af smeltet hvid chokolade og drysset med lidt frysetørret passionsfrugtpulver for ekstra friskhed.

En oplagt kage til venindebesøg, mødregruppen eller tøseaften – for den er jo ret sund, og der er frugt i 🙂 Rigtig god bagelyst! 

 

Fragilité med mango og lakrids

 

Opskrift (ca. 6 personer)

Fragilitébunde
3 pasteuriserede æggehvider
150 g sukker
125 g kokosmel
3 tsk. Johan Bülow Raw Liquorice Powder

Mangocreme
En frisk halv mango
75 g mascarpone
15 g flormelis
0,5 dl piskefløde

Pisk æggehvider og sukker til en sej marengs. Vend forsigtigt kokosmel og lakridspulver i marengsen med en dejskraber.  Smør massen ud i en firkant (ca. 0,5 cm tykkelse) på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kagen ved 175°C i ca. 15-20 minutter. Lad den afkøle på en bagerist. Del kagen i tre lige store rektangulære stykker.

Blend mangoen til en fin puré. Pisk mascarpone og flormelis til en luftig creme. Pisk fløden til skum. Bland mangopuré, mascarponecreme og flødeskum sammen. Fordel mangocremen på fragilitébundene, og læg dem sammen. Husk, at der ikke skal creme på den bund, der skal være øverst. Pynt kagen med smeltet hvid chokolade og frysetørret passionsfrugtpulver. Stil kagen i køleskab et par timer. Brug helst en savtakket kniv til at skære kagen med.

 

Fragilité med mango og lakrids

70 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 70 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 70 Flares ×