103 Flares 103 Flares ×

Fragilité er en rigtig dejlig kage, der normalt består af mandelbunde med mokkasmørcreme og sigtet flormelis til pynt. Min udgave er stadigvæk en let, luftig og skrøbelig kage, men smagen er helt anderledes.

Det ville være en underdrivelse at sige, at hindbær ikke er det gennemgående tema i denne fragilitékage. Der er hindbærpulver i dejen, saftige friske hindbær i mascarponecremen, og kagen er til sidst drysset med hindbærpulver. Nu kunne man godt være fristet til at tro, at det ville være for meget med alt det hindbær -men nej, det er det ikke!

Jeg har overtrukket kagen med nougat og tilføjet grofthakkede hasselnødder på siderne af kagen. Den fede nøddesmag, fra både hasselnødderne og nougaten, er bedste venner med hindbær. Bonusinfo eller rettere sagt advarsel – man kan spise meget mere af denne skønne kage, end man tror – så pas på!

Fragilité med hindbærcreme

Fragilitébunde (4 personer)
3 pasteuriserede æggehvider
125 g sukker
125 g hasselnødder
2 tsk. hindbærpulver

Hindbærcreme
160 g mascarpone
200 g friske/frosne hindbær
1 spsk. vand
1 spsk. sukker
Korn fra en vaniljestang

Pynt
175-200 g nougat
50 g grofthakkede hasselnødder

Tænd ovnen på 180ºC. Beklæd en bageplade med bagepapir (det er vigtigt at komme lidt smør eller olie på bagepapiret og drysse lidt mel ovenpå, da bunden ellers vil sidde fast i bagepapiret).

Blend hasselnødderne til fint mel i en minihakker eller en foodprocessor. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker og fortsæt med at piske, indtil det er en sej marengs (det skal piskes ca. 3 minutter). Vend forsigtigt hasselnøddemelet og hindbærpulver i. Fordel massen på bagepladen med bagepapir. Bunden skal være ca. 0,5 cm i tykkelsen. Bag bunden i ca. 15-20 minutter, indtil den er lysebrun (mærk efter, om papiret slipper bunden ellers skal den have lidt ekstra tid i ovnen). Vend bunden ud på en rist, og tag forsigtigt bagepapiret af. Lad bunden afkøle.

Udstik den afkølede bund med en firkantet udstiksform med en diameter på 6 cm. Opskriften giver ca. 12 bunde.

Kom friske/frosne hindbær, vand, sukker og korn fra en vaniljestang i en gryde. Giv det et lille opkog. Pres massen gennem en si, så man får en puré uden hindbærkerner. Lad frugtpuréen afkøle. Pisk mascarpone og hindbærpuréen sammen til en luftig creme.

Smelt nougat i en varmefast skål over et vandbad. Saml kagen. Brug tre marengsbunde til hver kage. Smør et lag af hindbærcremen mellem marengsbundene. Pynt det øverste lag af marengsbunden og siderne med smeltet nougat (brug eventuelt en paletkniv til at fordele nougaten på kagen). Drys grofthakkede hasselnødder på siderne, og pynt med hindbærpulver på toppen af kagen. Opbevar kagerne på køl i en tætsluttende beholder.

Fragilité med hindbærcreme

103 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 103 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 103 Flares ×