94 Flares 94 Flares ×

Kalenderen siger forår, sneen er smeltet, solen skinner og fuglene synger – det er helt perfekt til at lave en forårskage. Min forårskage består af en sød og lækker kokosmarcipanbund, cremet mousse med en frisk og dejlig smag af mango samt et låg af geleret mangosylt, der udover en frisk og delikat smag giver kagen en flot og skinnende gul farve.

Lav den flotte forårskage, og server den til kaffen som en dessert – den vil helt sikkert imponere som en frisk afslutning  på et traditionelt påskebord.

Forårskage med mangomousse

Kokosmarcipanbund (8-10 personer)
40 g hvedemel
30 g flormelis
40 g kokosmel
1 tsk. vaniljesukker
3 pasteuriserede æggehvider
75 g revet marcipan

Mangomousse
350 g mango
Saft af en lime
Korn fra en halv vaniljestang
30 g flormelis
2 dl piskefløde
3 blade husblas

Geleret mangosylt
100 g mangopuré
3 spsk. flormelis
70 ml koldt vand
3 blade husblas

Tænd ovnen på 180°C varmluft. Bland hvedemel, flormelis, kokosmel og vaniljesukker sammen i en skål. Pisk de pasteuriserede æggehvider til fast skum ved hjælp af en håndmixer. Vend melblandingen i æggehviderne. Riv marcipanen groft på et rivejern, og vend det forsigtigt i dejen.

Smør en springform (22-24 cm) med smør eller olie, og hæld dejen i formen. Bag kagen midt i ovnen, indtil den er fast og gylden – den skal bages ca. 15 minutter. Lad kagen afkøle i springformen.

Lav mangomoussen, mens kagen står til afkøling. Læg husblassen i koldt vand ca. 10 minutter.  Vask mangoen, og skræl den. Skær den i så små tern. Kom mangoen i en gryde sammen med limesaft og korn fra en halv vaniljestang. Kog det ved middel varme i ca. 10-15 minutter. Kom den varme mango i en blender, og blend det til en ensartet puré. Gem 100 g af puréen til mangosylt.

Tilsæt flormelis til de 250 g mangopuré, og smag på puréen. Tilsæt eventuelt mere flormelis. Kom puréen tilbage i gryden, og giv det et lille opkog. Vrid den udblødte husblas fri for vand, og bland det godt sammen med mangopuréen. Lad puréen afkøle. Pisk fløden til skum, og bland det sammen med mangopuréen.

Placer en justerbar bagering (16 cm i diameter) oven på kokosmarcipanbunden, og tryk den lidt ned i kagen. Brug en plaststrimmel (8 cm i højden) til at fore bageringen med inden fyldning. Hæld mangomoussen i formen. Stil kagen i køleskabet i mindst 4 timer eller gerne til næste dag, så moussen kan stivne.

Lav først mangosylten, når moussen er stivnet. Læg husblassen i koldt vand ca. 10 minutter. Kom den sidste del af mangopuréen i en gryde sammen med flormelis og vand. Kog det ved middel varme i ca. 5 minutter. Vrid den udblødte husblas fri for vand, og bland det godt sammen med mangopuréen. Lad det afkøle. Fordel den afkølede mangosylt oven på mangomoussen, og stil kagen tilbage i køleskabet i en times tid, så mangosylten kan stivne.

Forårskage med mangomousse

94 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 94 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 94 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset