17 Flares 17 Flares ×

Florentinere findes i mange forskellige udgaver. Nogle er tynde og knaser dejligt, mens andre er lidt tykkere med mere bid i. Der er også nogle, hvor to florentinere er lagt sammen med en smørcreme, og der findes sikkert endnu flere slags, som jeg ikke har smagt endnu – men det glæder jeg mig til!

I søndags fik jeg lavet mig en portion florentinere. Mine florentinere er ikke papirstynde – de hører til den “tykkere” kategori – de er dejlig sprøde i kanten og mere chewy, jo tættere man kommer på midten.

Florentiner med lakrids

Jeg har valgt at komme både mandler, hasselnødder og peanuts i mine florentinere, da jeg synes, det giver en rigtig lækker smag og variation. Jeg har tilsat hakkede tørrede abrikoser, syrlige tranebær og skøn aromatisk appelsinskal. Specielt tranebærrene og appelsinsmagen passer fint sammen og sørger for, at den gode karamel får lidt modspil og ikke bliver alt for sød. Lakridspulveret giver en fin og sart smag, som sammen med de andre smagsnuancer er meget delikat. Jeg har valgt at pynte mine florentinere med striber af hvid chokolade og drysse dem med knuste lakridsdrops for en kraftig og god lakridssmag.

Florentiner med lakrids
Opskrift (ca. 12 stk.)
180 g sukker
50 g honning
200 g smør
0,5 dl fløde
50 g mandler
50 g hasselnødder
60 g saltede peanuts
60 g tørrede tranebær
60 g tørrede abrikoser
Reven skal af en usprøjtet appelsin
3 tsk. Johan Bülow Raw Liquorice Powder

Pynt
60 g hvid chokolade
Knuste Johan Bülow Raw Liquorice Drops

Kom sukker, honning, smør og fløde i en gryde. Kog det til en gylden karamel ved svag til mellemhøj varme i ca. 10-12 minutter. Hak mandler, hasselnødder, peanuts, tranebær og abrikoser i mindre stykker, og kom det i en skål. Tilsæt reven appelsinskal og rå lakridspulver. Kom de tørre ingredienser i den varme karamel, og bland det godt sammen.

Smør nogle linseforme (ca. 7,5 cm i diameter) med lidt olie. Kom to spiseskeer af massen i hver form. Fordel massen jævnt i formen. Hvis man ikke har en linseform, kan man sagtens komme massen på en bageplade beklædt med bagepapir – men brug så kun en spiseske til hver kage, da massen vil flyde meget ud under bagning. Bag kagerne ved 180ºC i ca. 8-10 minutter. Lad kagerne afkøle helt i linseformen, inden de løsnes fra formen med en kniv. Kagerne smager bedst samme dag, som de er bagt.

Florentiner med lakrids

 

17 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 17 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 17 Flares ×