208 Flares 208 Flares ×

Her er opskriften på flødekarameller, som jeg selv er helt pjattet. Efter mange testportioner med skoldhed sukkermasse med varierende resultater har jeg opnået den ønskede smag og ikke mindst konsistens.

Denne karamel har den rigtige smag af gammeldags flødekaramel, og er samtidig sej og blød på  den helt rigtige måde. Jeg har i denne udgave tilføjet ristede saltede cashewnødder, da den fyldige karamel og de saltede nødder passer rigtig godt sammen. Karamellerne er nemme at lave, men pas godt på den varme sukkermasse!

Flødekaramel

Opskrift (48 stk.)
5 dl piskefløde
70 g smør
100 g flydende glukose
260 g sukker
100 g brun farin
Korn af en vaniljestang
100 g saltede cashewnødder

Kom fløde, smør, flydende glukose, sukker, brun farin og vaniljekorn i en tykbundet gryde. Lad massen småkoge ved middelvarme i 30-45 minutter, indtil massen tykner og ligner en gylden karamel. Rør jævnligt i gryden specielt de sidste 15 minutter.

For at få den rigtige konsistens skal temperaturen være 115 grader – brug et sukkertermometer til at måle temperaturen. Tilsæt cashewnødder til den varme karamelmasse, inden den hældes i en lille bradepande (18×20 cm) beklædt med bagepapir.

Stil karamellen et køligt sted indtil næste dag. Skær karamelmassen ud i mundrette stykker, og pak dem i karamelpapir. Opbevar karamellerne i en lufttæt beholder et køligt sted.

208 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 208 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 208 Flares ×