Fastelavnsboller for voksne – en luftig hvedebolle med chokoladecreme og marcipanfyld med dejlig smag af nougat og Grand Marnier. Til sidst pyntet med kakaoglasur og finthakkede pistacienødder – mums. Helt klart en af mine favoritter da man slipper for kedelig vaniljecreme og brændt frugtfyld, der flyder ud over det hele. God fornøjelse!
Hvedeboller (12 stk.)
80 g smør
1,5 dl mælk
35 g gær
1 dl A-38
1 æg
2 spsk. sukker
½ tsk. salt
400-425 g hvedemel
Chokoladecreme
0,5 l piskefløde
250 g mørk chokolade
Marcipanfyld
220 g marcipan
120 g nougat
6 spsk. Grand Marnier
Kom smør i en tykbundet glasskål, og smelt det i mikrobølgeovnen. Tilsæt mælk til det smeltede smør. Smuldr gær i en skål, og hæld smørblandingen i samme skål. Bland det godt sammen. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen godt igennem. Stil dejen et lunt sted til hævning i en time.
Del dejen i 12 lige store stykker, og form dem til boller. Efterhæv bollerne på en bageplade med bagepapir i ca. 30 minutter. Pensl bollerne med mælk. Bag bollerne midt i ovnen ved 200°C i 12-15 minutter. Afkøl de færdige boller på en rist. Skær bollerne midt over, og udhul bollerne en smule med en gaffel.
Hæld fløden i en tykbundet glasskål, og varm den op i mikrobølgeovnen. Når fløden er 60°C varmt, tages den ud af mikrobølgeovnen. Bræk chokoladen i mindre stykker, og smelt den i fløden. Stil cremen i køleskabet et par timer. Pisk herefter den kolde chokoladecreme let op, og kom den i en sprøjtepose.
Del marcipanen og nougaten i mindre stykker, og kom dem i en skål. Tilsæt Grand Marnier, og bland det godt sammen ved at bruge en håndmixer. Kom marcipanmassen i en sprøjtepose, og sprøjt den ønskede mængde af marcipanfyld ud på bundene. Sprøjt chokoladecremen rundt om marcipanfyldet, og placer forsigtigt lågene ovenpå. Pynt lågene med kakaoglasur og finthakkede pistacienødder.