25 Flares 25 Flares ×

Fastelavnsboller for voksne – en luftig hvedebolle med chokoladecreme og marcipanfyld med dejlig smag af nougat og Grand Marnier. Til sidst pyntet med kakaoglasur og finthakkede pistacienødder – mums. Helt klart en af mine favoritter da man slipper for kedelig vaniljecreme og brændt frugtfyld, der flyder ud over det hele. God fornøjelse!

Fastelavnsboller

Hvedeboller (12 stk.)
80 g smør
1,5 dl mælk
35 g gær
1 dl A-38
1 æg
2 spsk. sukker
½ tsk. salt
400-425 g hvedemel

Chokoladecreme
0,5 l piskefløde
250 g mørk chokolade

Marcipanfyld
220 g marcipan
120 g nougat
6 spsk. Grand Marnier

Kom smør i en tykbundet glasskål, og smelt det i mikrobølgeovnen. Tilsæt mælk til det smeltede smør. Smuldr gær i en skål, og hæld smørblandingen i samme skål. Bland det godt sammen. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen godt igennem. Stil dejen et lunt sted til hævning i en time.

Del dejen i 12 lige store stykker, og form dem til boller. Efterhæv bollerne på en bageplade med bagepapir i ca. 30 minutter. Pensl bollerne med mælk. Bag bollerne midt i ovnen ved 200°C i 12-15 minutter. Afkøl de færdige boller på en rist. Skær bollerne midt over, og udhul bollerne en smule med en gaffel.

Hæld fløden i en tykbundet glasskål, og varm den op i mikrobølgeovnen. Når fløden er 60°C varmt, tages den ud af mikrobølgeovnen. Bræk chokoladen i mindre stykker, og smelt den i fløden. Stil cremen i køleskabet et par timer. Pisk herefter den kolde chokoladecreme let op, og kom den i en sprøjtepose.

Del marcipanen og nougaten i mindre stykker, og kom dem i en skål. Tilsæt Grand Marnier, og bland det godt sammen ved at bruge en håndmixer. Kom marcipanmassen i en sprøjtepose, og sprøjt den ønskede mængde af marcipanfyld ud på bundene. Sprøjt chokoladecremen rundt om marcipanfyldet, og placer forsigtigt lågene ovenpå. Pynt lågene med kakaoglasur og finthakkede pistacienødder.

Fastelavnsboller

Fastelavnsboller

25 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 25 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 25 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset