21 Flares 21 Flares ×

Mit bud på en kage til fars dag kan beskrives med følgende stikord; saft, kraft, struktur og alkohol. Tre saftige kokosbunde stænket med fars ynglingswhisky og lagt sammen med luftig baileyscreme, pyntet med en generøs mængde baileysganache og toppet med lidt hakkede pistacienødder – mest for synets skyld. Overrask og glæd din far med kagen – den kan han kun blive glad for!

Fars dags kage

Kokosbunde (5-6 personer)
3 æg
50 g sukker
80 g kokosmel
60 g hvedemel
0,5 tsk. bagepulver
100 g nutella

Baileyscreme
1,5 dl piskefløde
1 dl græsk yoghurt
100 g mascarpone
1 tsk. vaniljesukker
4 spsk. Baileys

Baileysganache
150 g Baileys
150 g mørk chokolade

Tænd ovnen på 175ºC. Pisk æg og sukker til en luftig og tyk masse – der skal piskes i ca. 5 minutter. Tilsæt kokosmel, hvedemel, bagepulver og nutella, og vend dejen forsigtigt sammen med en dejskraber. Smør en springform (22-24 cm) med smør eller olie, og hæld dejen i formen. Bag kagen midt i ovnen, indtil den er fast – den skal bages ca. 12-15 minutter. Lad kagen afkøle i springformen.

Pisk fløden til skum. Tilsæt græsk yoghurt, mascarpone, vaniljesukker og Baileys til flødeskummet, og pisk det godt sammen. Smag til, og tilsæt eventuelt mere Baileys alt efter, hvor kraftig en smag der ønskes.

Bræk chokoladen i mindre stykker til baileysganachen. Kom Baileys i en gryde, og varm den op ved svag varme. Tilsæt chokoladen, og rør rundt i blandingen, indtil det er en ensartet ganache. Lad massen afkøle i gryden. Stil gryden i fryseren i ca. 20 minutter, når gryden er helt kold – på den måde får ganachen den rette smørbare konsistens.

Udstik små cirkler af kagen ved at bruge en udstiksform, der måler 6 cm i diameter. Skær kagecirklerne midt over. Stænk kagebundene med lidt whisky eventuelt en Dalwhinnie, og fordel herefter baileyscreme oven på bundene og læg dem sammen. Pynt med rigelige mængder af baileysganache og lidt hakkede pistacienødder. Opbevar kagerne i en tætsluttende beholder i køleskabet.

Fars dags kage

21 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 21 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 21 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset