De sidste par uger har jeg ikke været så aktiv i køkkenet og på bloggen. Den 3. september blev vi nemlig forældre til en skøn babydreng. Den lille guldklump får masser af kærlighed, kys, kram og ja…vi venter lidt med kage 🙂 Ihh, det er spændende – arver han mon mors talent for at bage eller er det fars “talent” for at spise kage?
Han er nu allerede blevet 10 dage, og det skal fejres med kage selvfølgelig. Jeg kan ikke tillade mig at bruge alt for lang tid i køkkenet, da guldklumpen kræver opmærksomhed – så det blev til nogle nemme men lækre kager.
Chokoladecupcakes med skøn mørk chokolade og dejlige hasselnødder. Kagerne er toppet med cremet hvid chokoladeganache, drysset med crunchy kakaonibs og pyntet med flag – ret festligt. Der går en del tid, inden junior kan smage de lækre kage- og dessertkreationer, så er det godt, at faderen altid er klar til at teste, for jeg har masser af ideer, der skal testes og udvikles. Hold øje med Madsymfonien på bloggen, Facebook, Instagram m.m.
Opskrift (12 stk.)
Chokoladecupcakes
100 g smør
180 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
2 æg str. M/L
35 g kakaopulver
225 g kogende vand
160 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
80 g hasselnødder
150 g mørk chokolade
Hvid chokoladeganache
150 g piskefløde
300 g hvid chokolade
Start med at lave den hvide chokoladeganache. Varm piskefløden op, til den er lige ved at nå kogepunktet. Skru ned til svag varme og tilsæt den hvide chokolade. Rør rundt i blandingen, indtil det er en ensartet ganache. Stil ganachen til afkøling i køleskabet i mindst 4 timer eller gerne til næste dag.
Pisk smør, sukker og vaniljesukker til en luftig masse. Tilsæt herefter æggene et ad gangen og pisk godt. Opløs kakaopulver i kogende vand. Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen i en skål. Hæld mel- og kakaoblandingen i æggemassen, og bland det sammen. Hak hasselnødder og mørk chokolade groft, og vend det i dejen. Fordel dejen i papirforme, og bag dem midt i ovnen ved 180ºC i 20-25 minutter. Lad kagerne afkøle.
Pisk den kolde chokoladeganache ved laveste hastighed, indtil massen er luftig. Pas på ikke at piske for længe, da massen så kan blive grynet. Kom chokoladeganachen i en sprøjtepose, og pynt kagerne. Drys lidt kakaonibs på ganachen. Opbevar kagerne på køl i en tætsluttende beholder.
Tillykke med den lille ny 🙂 Det tager en hel del tid – så jeg synes det er ret imponerende, at du allerede har fået kreeret så fine kager. Mange hilsner Jette
Hej Jette
Tusind tak for din lykønskning og søde kommentar. Ja, det er noget tidskrævende med en lille baby 🙂
Mange kageglade hilsner
Helle
Tillykke med den lille ny verdensborger :-). Kys og kram i rigelig mængde er også langt vigtigere end bloggen. Vi skal nok være her og læse med, når du har tiden og energien til bloggen. Fantastisk at du allerede har haft gang i bageriet.
Alt godt til jeres lille familie.
Hej Anne-Mette
Tusind tak for din søde kommentar og lykønskning. Dejligt, at du følger med på min blog.
Mange kageglade hilsner
Helle
Neeej stort tillykke med din lille kønne baby boy 🙂
Tusind tak, Christina 🙂
Tillykke med den lille prins 😉
Jeg er en ivrig bruger af dine fantastiske opskrifter, jeg fandt en hvor du havde cup cakes med toblerone mousse/creme, kan så ikke lige finde opskriften igen. Men mit spørgsmål er kan man lave cremen som en topping som på dine lækre mors dags kager? Og hvilken bund vil du så anbefale?
Fra Jamilla
Tusind tak for din lykønskning og dine rosende ord omkring bloggen. Jeg har desværre ikke en opskrift på cupcakes med tobleronemousse på min blog – så det kan jeg desværre ikke hjælpe med. Jeg er ikke helt med på dit spørgsmål omkring topping og kagebund – kan du uddybe det?
Mange kageglade hilsner
Helle