16 Flares 16 Flares ×

Jeg har denne gang tre opskrifter med i Whisky & Rom magasinets maj-udgave. Dejlige cupcakes med luftig frosting, lækre minitærter med løgconfit og chokoladedyp perfekt til frugtspyd. Det perfekte indhold i picnickurven – og så er det bare afsted på skov-, strand- eller køretur. De smager også dejligt til en frokost hjemme på terrassen, og er fantastiske som en ”madpakke” i pauserne fra havearbejdet og gør-det-selv projekterne (hvis man altså har lavet maden i forvejen).

Den første opskrift, jeg poster, er cupcakes – de sidste to opskrifter kommer på i løbet af den næste tid, så hold øje med bloggen eller rend ned og køb magasinet – jeg skal i hvert fald have hentet mit eksemplar 🙂

w_r_forside

Stor tak til Whisky & Rom magasinet for muligheden. Magasinet kan købes i Magasin, 7-eleven, DSB-kiosker og på nettet whisky.dk

Skønne cupcakes med lækker marcipan, hvid chokolade og hindbær. Kronen på værket er en frosting af luftig flødemascarponecreme tilsat whisky. En kage, som med sine enkle og dejlige ingredienser giver whiskysmagen i frostingen den opmærksomhed, den fortjener.

Cupcakes med whiskyfrosting

Cupcakes (12 stk.)
160 g sukker
2 æg
Korn fra en vaniljestang
240 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 dl mælk
100 g smør
150 g revet marcipan
100 g grofthakket hvid chokolade
175 g hindbær

Whiskyfrosting
3 dl piskefløde
375 g mascarpone
75 g flormelis
5 spsk. Cragganmore whisky 12 år (en whisky, der med et snert af røg og noter af træ og peber tilføjer flotte smagsnuancer til frostingen)

Tænd ovnen på 180ºC. Pisk sukker, æg og korn fra en vaniljestang til en luftig og tyk masse. Bland hvedemel og bagepulver sammen i en skål. Hæld melblandingen i æggemassen, og bland det sammen. Lun mælk og smør sammen i en gryde, og vend det i dejen.

Riv marcipan groft på et rivejern, og bland det i dejen. Tilsæt grofthakket hvid chokolade og hindbær til dejen. Fordel dejen i papirforme, og bag dem midt i ovnen i ca. 20-25 minutter. Lad kagerne afkøle, inden de skal pyntes.

Lav nu frostingen, der skal bruges som pynt på kagerne. Pisk fløden til skum. Tilsæt mascarpone, flormelis og whisky til flødeskummet, og pisk det godt sammen i ca. 5 minutter. Smag til, og tilsæt eventuelt mere whisky alt efter, hvor kraftig en smag der ønskes.

Kom whiskyfrostingen i en sprøjtepose, og pynt kagerne. Drys lidt chokolade på frostingen. Opbevar kagerne på køl i en tætsluttende beholder.

16 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 16 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 16 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset