103 Flares 103 Flares ×

Det kommer nok ikke som en overraskelse, at jeg er ret glad for lakrids. En af mine favoritter er heksehyl-lakridser, der har den helt rigtige konsistens og smag af salmiak mums. Mine cookies er sprøde og har en tydelig smag af heksehyl. Opskriften er nem og gør helt sikkert lykke hos store og små til sommerens mange udflugter. Rigtig god bagelyst og pas på, at du ikke spiser lakridserne, inden de kommer i dejen 🙂

Cookies med heksehyl

Opskrift (ca. 20 stk.)
150 g smør
180 g brun farin
1 æg
1 tsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
200 g mel
200 g heksehyl-lakridser

Rør smør og brun farin godt sammen i en røremaskine. Tilsæt ægget og rør godt. Bland vaniljesukker, bagepulver og mel sammen, og rør det i dejen. Skær heksehyl-lakridserne i mindre stykker (ca. 0,5 mm i tykkelsen), og vend dem i dejen. Rul dejen til en stor pølse (diameter 5 cm) på et stykke bagepapir. Kom dejen i fryseren i ca. en time.

Tænd ovnen på 180°C varmluft. Find dejen fra fryseren, og skær den i skiver – skiven skal have en tykkelse på ca. 1 cm. Sæt kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir – sørg for at lave god afstand imellem kagerne, da de bliver meget store. Bag kagerne i ca. 13-15 minutter – hold øje med, at lakridserne ikke bliver for brændte. Lad de færdigbagte kager afkøle på en bagerist. Opbevar kagerne i en lufttæt kagedåse foret med bagepapir.

Cookies med heksehyl

103 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 103 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 103 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset